Yarışma Türk Kardeşliği Piliçli Azeri Pilavı-Seba Piliç Sponsorluğunda

_AYNURA_

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
21.116
28.158
36
Dünya mutfağııı....bu kategoride azeri mutfağı olmalıydı bence.hele bir de pilav yok muuuuu?o kesin olmalıydı...herkesten bu pilavı yapıp tatmasını rica ediyorum, çünki çok lezzetli....nasıl mı yapılıyor?
Hemen başlıyorum.....

Malzemeler....
1. 1 bütün piliç
2. 2 ota boy patates
3. 3 soğan
4. 2 demet dereotu
5. 1 kilo pirinç
6. 200gram tereyağ

20150517_140843.jpg

Yapılışı...

1.soğanlar yarım halka,patatesler halka şekilde doğranılır,doğranmış piliç parçalarının üzerine ilave edilir,tuz,karabiber,zencefil,tarçın,köri ilave edilerek karıştırlır ve mümkünse 3saat falan bekletilir....

PhotoGrid_1431857473189.jpg

Önceden kaynayan suya 2kaşık tuz atılır ve pirinç ilave edilir.o sırada dereotunu ince ince kıyıyoruz,ve pirinç piştikten sonra dereotunu ilave ediyoruz....
PhotoGrid_1431857576223.jpg

Alınan harcı süzgeç yardımıyla süzüyoruz....
PhotoGrid_1431857643752.jpg

Tencerenin altına resimdeki gibib bi şey oluyo onu koyuyoruz.Azeri pilavının da püf noktası şu mutlaka kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli.Sonra süzdüyümüz harc kenarda beklerken biz tencereyi yenden ateşteki demirin üzerine koyup yağəməzən yarısnı erimeye bırakıyoruz,sonra önceden hazırladığımız tavuklu harcı tencerenin dibine diziyoruz...
PhotoGrid_1431857801961.jpg
Sonra da pirinçli harcı döküyoruz,üzerine de yağın geri kalan kısmını ilave ediyoruz.Resimdeki gibi tencere kapakları için şeyler olur pilav demlemek için,onu kapağa takıp tencerenin ağzını sımsıkı kapayıp,kızık ateşte pişmeye bırakıyoruz....
PhotoGrid_1431857874408.jpg

Yaklaşık bi saat pişiriyoruz.Bi püf noktası da sakın 1saat sonuna kadar kapağı kaldırmıyoruz,1saat sonunda baktığımızda pirinçler uçları havaya doğru duruyorsa demlenmiştir demektir ve sunum zamanı dimiiiiii...
O zaman BİR MİLLET İKİ DEVLET diyerek sizleri kardeş kardeş pilav yemeye davet ediyorummm....

AFİYET OLSUNNNNNN.....

PicsArt_1431883835053.jpg

Dünya mutfağııı....bu kategoride azeri mutfağı olmalıydı bence.hele bir de pilav yok muuuuu?o kesin olmalıydı...herkesten bu pilavı yapıp tatmasını rica ediyorum, çünki çok lezzetli....nasıl mı yapılıyor?
Hemen başlıyorum.....

Malzemeler....
1. 1 bütün piliç
2. 2 ota boy patates
3. 3 soğan
4. 2 demet dereotu
5. 1 kilo pirinç
6. 200gram tereyağ

Eki Görüntüle 1530581

Yapılışı...

1.soğanlar yarım halka,patatesler halka şekilde doğranılır,doğranmış piliç parçalarının üzerine ilave edilir,tuz,karabiber,zencefil,tarçın,köri ilave edilerek karıştırlır ve mümkünse 3saat falan bekletilir....

Eki Görüntüle 1530582

Önceden kaynayan suya 2kaşık tuz atılır ve pirinç ilave edilir.o sırada dereotunu ince ince kıyıyoruz,ve pirinç piştikten sonra dereotunu ilave ediyoruz....Eki Görüntüle 1530584

Alınan harcı süzgeç yardımıyla süzüyoruz....Eki Görüntüle 1530585
Tencerenin altına resimdeki gibib bi şey oluyo onu koyuyoruz.Azeri pilavının da püf noktası şu mutlaka kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli.Sonra süzdüyümüz harc kenarda beklerken biz tencereyi yenden ateşteki demirin üzerine koyup yağəməzən yarısnı erimeye bırakıyoruz,sonra önceden hazırladığımız tavuklu harcı tencerenin dibine diziyoruz...Eki Görüntüle 1530586 Sonra da pirinçli harcı döküyoruz,üzerine de yağın geri kalan kısmını ilave ediyoruz.Resimdeki gibi tencere kapakları için şeyler olur pilav demlemek için,onu kapağa takıp tencerenin ağzını sımsıkı kapayıp,kızık ateşte pişmeye bırakıyoruz....
Eki Görüntüle 1530588
Yaklaşık bi saat pişiriyoruz.Bi püf noktası da sakın 1saat sonuna kadar kapağı kaldırmıyoruz,1saat sonunda baktığımızda pirinçler uçları havaya doğru duruyorsa demlenmiştir demektir ve sunum zamanı dimiiiiii...
O zaman BİR MİLLET İKİ DEVLET diyerek sizleri kardeş kardeş pilav yemeye davet ediyorummm....

AFİYET OLSUNNNNNN.....

Eki Görüntüle 1530589

Ellerine sağlık canım, çok lezzetlli görünüyor, denenmesi gereken bir tat, ayrıca sunumuna bayıldım, yarışmada başarılar dilerim...

Aynuram çok güzel görünüyor, yarışmada başarılar tatlım

Ama bi sorum olacak. Pirinçler önceden pişiriliyorya bide tavuklarla beraber tekrar tencereye konup 1 sa.yine pişiyor. O zaman lapa olmuyormu. Heralde doğru anladım

Aynuram çok güzel görünüyor, yarışmada başarılar tatlım

Ama bi sorum olacak. Pirinçler önceden pişiriliyorya bide tavuklarla beraber tekrar tencereye konup 1 sa.yine pişiyor. O zaman lapa olmuyormu. Heralde doğru anladım
Yok ablam asla.kısık ateş üzerinde de demir yavaş yavaş demleniyo...ççok nefisoluyo.pamuk gibi...tavuklarını benim gibi kıtır istiyosak sonra ateşi bir az açıp tavukların kızarmaslna izin vermeliyiz.dikkat etmeliyiz yanmasın:KK66:

Yok ablam asla.kısık ateş üzerinde de demir yavaş yavaş demleniyo...ççok nefisoluyo.pamuk gibi...tavuklarını benim gibi kıtır istiyosak sonra ateşi bir az açıp tavukların kızarmaslna izin vermeliyiz.dikkat etmeliyiz yanmasın:KK66:
Sağol tatlım mutlaka denicem
Hele ramazanda çok güzel olur

X