Türkiye ekonomisi için kötü haber

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
m.hurriyet.com.tr/Haber?id=28776126

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz
artışı kararının Türkiye ve
Brezilya’da faaliyet gösteren
şirketler için kötü sonuçlar
doğurabileceğine işaret edildi.
İngiliz Guardian gazetesinde yer
alan bir analizde, ABD Merkez
Bankası Fed’in faiz artışı kararını
tüm dünya piyasalarına etki edecek
büyük bir olay olacağı belirtildi.
Gazetede yer alan analize göre,
dünyanın en büyük ekonomisinde
bu yıl faizlerin yükseleceği
beklentisinin doları İngiliz sterlini
ve euro karşısında yükselttiğini
belirtti ve ağır şekilde dolarla
borçlanan ülkelerde ekonomik kriz
çıkacağı yönündeki korkuları
artırdı.
Guardian gazetesi, dolarla
borçlanma maliyetinin artmasının
Brezilya ve Türkiye’de yeni bir
fabrika ya da ofis için ya da sadece
maaş ödemek için bile ucuz kredi
kullanan şirketlere zarar vereceğine
işaret etti.
IMF ENDİŞELERİ GİDERMİŞTİ
Geçen hafta Uluslararası Para Fonu
IMF’nin bahar toplantılarında
başekonomist Olivier Blanchard bu
konuyla ilgili endişeleri, şirketlerin
kendilerini duruma önceden
hazırlayabileceklerini söyleyerek
gidermiş, yatırımcıların ve maliye
bakanlarının olası bir artışa karşı
kendilerini iyi hazırladıklarını dile
getirmişti.
BÜYÜK KRİZ GELİYOR KORKUSU
Guardian’a göre, piyasalarda geçen
iki yılda yaşanan şoklar, finans
dünyasındaki birçok kişinin daha
büyük bir çöküşün gelebileceği
konusunda ikna etmiş durumda.
Geçen iki yıllık süreçte, Fed’in her
kararında para birimleri, tahviller
ve emtia fiyatları, özellikle de ham
petrol ve değerli metaller büyük
dalgalanmalar yaşamıştı

Bunlar çok iyi günlerimiz gibi geliyor. Ekonomi pamuk ipliğine bağlı şu an. Hele yabancı şirketler piyasadan bir çekilse kalıcaz öyle. İnsanlar nasıl anlamıyo anlamıyorum. İki yemek için marul alsan dört lira ediyo bi marul dört lira ya. Yani bir markete girsen bile yetiyo bunu görmek. İlginç bir olay

11066816_715950998525184_5350252945202926624_n.jpg

Bunlar çok iyi günlerimiz gibi geliyor. Ekonomi pamuk ipliğine bağlı şu an. Hele yabancı şirketler piyasadan bir çekilse kalıcaz öyle. İnsanlar nasıl anlamıyo anlamıyorum. İki yemek için marul alsan dört lira ediyo bi marul dört lira ya. Yani bir markete girsen bile yetiyo bunu görmek. İlginç bir olay
inanılmaz eşim kırmızı mercimek almış bu akşam 7 buçuk lira,patates 4 lira en düşük,küçükken beğenmez yemezdik,baklagilleri bu günleride görecekmişiz demek:KK57:

inanılmaz eşim kırmızı mercimek almış bu akşam 7 buçuk lira,patates 4 lira en düşük,küçükken beğenmez yemezdik,baklagilleri bu günleride görecekmişiz demek:KK57:
Öyle çünkü tarımda azaldı ülkemizde. ZZaten parayı da aracılar kazanıyor. Çiftçi ne kazanıyor ki. Belki ekmese daha çok kazanıyor olabilir devlet teşviği gibi bişey varya. O üstte yazn duble yollar da ironik. Yaptığımız hep yol bina vb. Ama bakıyorsun bir sene sonra aynı yol tekrar üstünden geçiliyor. Ne paralar var kim bilir. Ee zaten bi şeyler yapmadan da para gelmez bişey olmalı ortada yoksa çakılır en temizi yol heralde

Ben Turkiyeden buraya geldigimde yillarca dedim ki Amerikada et Turkiyedekinden daha ucuz ama sebze meyva fiyatlari Turkiyedekinin uc dort misli.. Herhalde buradakilerin alim gucu daha yuksek oldugundan acigi kapatiyorlardir derdim.. Simdi Turkiyedeki meyva sebze fiyatlarina bakiyorum da nerdeyse buradaki fiyatlari yakalamislar, alim gucu ise daha da berbat.. Tarim ulkesini ne hale getirdiler, hem hayvanciligi hem de tarimi bitirdiler, asgari ucret ise yerlerde.. Yazik oldu bu ulkeye..

Ben Turkiyeden buraya geldigimde yillarca dedim ki Amerikada et Turkiyedekinden daha ucuz ama sebze meyva fiyatlari Turkiyedekinin uc dort misli.. Herhalde buradakilerin alim gucu daha yuksek oldugundan acigi kapatiyorlardir derdim.. Simdi Turkiyedeki meyva sebze fiyatlarina bakiyorum da nerdeyse buradaki fiyatlari yakalamislar, alim gucu ise daha da berbat.. Tarim ulkesini ne hale getirdiler, hem hayvanciligi hem de tarimi bitirdiler, asgari ucret ise yerlerde.. Yazik oldu bu ulkeye..
gene et ithal olacak.kimbilir kimlerin cebi dolacak.Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

O kırmızı mercimekte kanada'dan gelme güneş görmeyen ülkeden ithal ediliyor ve saman gibi,artık çlfti o kadar fakirleşti ki ekemez duruma geldi bir alkışta buna

Hamdolsun ülkemizde kriz yok. Dünyadaki kriz bizi teğet geçti.

X