- 23 Ocak 2016
- 35.414
- 51.252
- 598
Bizim burda pozitif vakalar markete çıkıyor kaç kişi duydumYa burda korona tedavisi görenleri evine yolluyolar,ya dolmuşla,ya taksiyle gidiyor.Bulaşır yani
Yakalamıyorlarmı?Bizim burda pozitif vakalar markete çıkıyor kaç kişi duydum
HayırYakalamıyorlarmı?
Valla tüm yaz sitedeki cocuklar bahçedeydi havuz başındaydı, benimkiler inmedi evde mahvoldu yavrularım kimseye de gidip gelmedik, kahveye gelin dedi bir komşum defalarca reddettim çocuğu bahçede kendisi sporda kahvede havuzda, avmlerde kuaförde heryerde kadına maşallah birseyde olmadı ben evde saçlar boyasız, gezmek tozmak zaten yok tedirginlikten elli defa kolonya sürüyoruz bir markete çıksak deli çıkıyoruz onu yıka bunu pakla vs şimdi ben anlamadım benim psikolojim ne olucak çocuklarda diyor anneherkes sokakta biz evde küçük kız ağlıyor anlayan beri gelsin birde bunlar yetmezmiş gibi deprem oldu ya evdede huzurumuz kalmadı malesefBıktım özellikle şu süreçte insanlarımızın cahilliğinden. Sokaklar çoluk çocuk kaynıyor, apartmanımın önünden çocuk kovuyorum evde durmuyorlar;bir de camdan birinin annesi çocuk onlar otursalar ne olur yiyecekler mi merdivenlerinizi dedi. Ben bu cehalet karşısında ne yapsam bilemiyorum. Parmak kadar çocukları bu süreçte hep sokaktaydı ne anlamı kaldı karantinanın okul tatilinin senin çocuğun yamyam gibi her yere oturarak temas edip maskesiz gezip her yere el vuracaksa? O merdivenlerden geçip korkuluklardan destek için tutunan yaşlılar var. Sabrımız sınanıyor. Korku bir taraftan.
Haftasonu o galiba ben de pek anlayamadım bu yasakları ama kıraathaneler kapanmış dün gördümSaat 20:00 den sonra kapanması gerekmiyormu bakkalların falan?Yanımızdaki büfe açık
Aynı durumdayız,insana hasret kaldık resmen 4 duvar arasında hapsolmuş hissediyorum.ben deli gibi arkadaşlarımı özlemişken çocuklar ne yapsın..dediğiniz gibi deprem de zaten yerle bir olan psikolojimizin tuzu biberi oldu.Valla tüm yaz sitedeki cocuklar bahçedeydi havuz başındaydı, benimkiler inmedi evde mahvoldu yavrularım kimseye de gidip gelmedik, kahveye gelin dedi bir komşum defalarca reddettim çocuğu bahçede kendisi sporda kahvede havuzda, avmlerde kuaförde heryerde kadına maşallah birseyde olmadı ben evde saçlar boyasız, gezmek tozmak zaten yok tedirginlikten elli defa kolonya sürüyoruz bir markete çıksak deli çıkıyoruz onu yıka bunu pakla vs şimdi ben anlamadım benim psikolojim ne olucak çocuklarda diyor anneherkes sokakta biz evde küçük kız ağlıyor anlayan beri gelsin birde bunlar yetmezmiş gibi deprem oldu ya evdede huzurumuz kalmadı malesef
Saat 20:00 den sonra kapanması gerekmiyormu bakkalların falan?Yanımızdaki büfe açık
Ahretliğim valla kendimi nasıl ifade edeceğim bilemiyorum ama bu kareyi yakalayan fotoğrafçı için en iyi 20 fotoğraf arasında olması güzel ama insanlık için acı bir görsel desem net ifade etmiş olurum sanırım.Ahretlik en üstteki foto en iyi 20 foto alanında seçildi..
Çok doğru söylüyorsun ahretlik,o kadar önlem alan bizleriz aslında,gerçi şuda var ne kadar dikkat edersek edelim belki bir yerlerden kapma durumumuzda olabilir.Ahretliğim valla kendimi nasıl ifade edeceğim bilemiyorum ama bu kareyi yakalayan fotoğrafçı için en iyi 20 fotoğraf arasında olması güzel ama insanlık için acı bir görsel desem net ifade etmiş olurum sanırım.
Ben artık vurdumduymazlıkları arşa yükselmiş, hiçbir tedbiri dikkate almayanlara zerre üzülmüyorum lakin sağlıkçılara içim acıyor, onca emek, çaba, fedakarlık yapıyorlar ama kıymetlerini bilen insan az.
Geçen gece bir tv kanalında Dr. Canan Sabay'ı dinledim, kendisini tanımıyorum ama maalesef vurdumduymaz hastalarından birisi yüzünden covid olmuş, kadıncağız nefes almakta zorluk çekiyordu, o zorlandıkça ben tıkandım, çocukları ailesi evde, kadın hastanede tedavi altında.
Buradan covid olan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun demek istiyorum, ölenlere de rahmet diliyorum.
Aynen şunu dedi ve haklıydı da: Biz hastalarımız için çabalarken, partiler, eğlencelerde gezip tedbirlere uymayanlara hakkımı helal etmiyorum, yazıklar olsun.
Bu cümle sözün bittiği yerdir.
Ya çocukların evet psikolojisi kötü oldu. 3 seans psikoloğa götürdüm, adam etirmeyin artik dedi , bir spora gönderin diyecem durum ortada enerjisini atmasi gerek diyor. Birde sokağa çıkma zamanı gelip burda durmasin. Isin garıbi benim cocuk Gitmek istiyor. Orda oynuyor yabancı birini görüyor sanirim. Çocuklara travma oldu, eğitim hayatlari desen öyle okula gidemiyorlar cok üzücüValla tüm yaz sitedeki cocuklar bahçedeydi havuz başındaydı, benimkiler inmedi evde mahvoldu yavrularım kimseye de gidip gelmedik, kahveye gelin dedi bir komşum defalarca reddettim çocuğu bahçede kendisi sporda kahvede havuzda, avmlerde kuaförde heryerde kadına maşallah birseyde olmadı ben evde saçlar boyasız, gezmek tozmak zaten yok tedirginlikten elli defa kolonya sürüyoruz bir markete çıksak deli çıkıyoruz onu yıka bunu pakla vs şimdi ben anlamadım benim psikolojim ne olucak çocuklarda diyor anneherkes sokakta biz evde küçük kız ağlıyor anlayan beri gelsin birde bunlar yetmezmiş gibi deprem oldu ya evdede huzurumuz kalmadı malesef
o kadar haklısınız ki. ben de aynı düşüncedeyim. gezip tozup dinlemeyenler yüzünden sağlık çalışanları da biz de zor durumda kaldık. ekonomi de aynı şekilde. bu yıl düğün yapmasalardı, asker uğurlamasalardı en azından maskeyi adam gibi taksalardı nolurdu sanki. 3-5 maske karşıtına inandılar. sonuç ortada. canım sıkkın. psikolojim yerlerde. ben de helal etmiyorum hakkımı.Ahretliğim valla kendimi nasıl ifade edeceğim bilemiyorum ama bu kareyi yakalayan fotoğrafçı için en iyi 20 fotoğraf arasında olması güzel ama insanlık için acı bir görsel desem net ifade etmiş olurum sanırım.
Ben artık vurdumduymazlıkları arşa yükselmiş, hiçbir tedbiri dikkate almayanlara zerre üzülmüyorum lakin sağlıkçılara içim acıyor, onca emek, çaba, fedakarlık yapıyorlar ama kıymetlerini bilen insan az.
Geçen gece bir tv kanalında Dr. Canan Sabay'ı dinledim, kendisini tanımıyorum ama maalesef vurdumduymaz hastalarından birisi yüzünden covid olmuş, kadıncağız nefes almakta zorluk çekiyordu, o zorlandıkça ben tıkandım, çocukları ailesi evde, kadın hastanede tedavi altında.
Buradan covid olan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun demek istiyorum, ölenlere de rahmet diliyorum.
Aynen şunu dedi ve haklıydı da: Biz hastalarımız için çabalarken, partiler, eğlencelerde gezip tedbirlere uymayanlara hakkımı helal etmiyorum, yazıklar olsun.
Bu cümle sözün bittiği yerdir.
Çok doğru söylüyorsun ahretlik,o kadar önlem alan bizleriz aslında,gerçi şuda var ne kadar dikkat edersek edelim belki bir yerlerden kapma durumumuzda olabilir.
İnşallah böyle birşeyi yaşamayalım,aslında doktorun dedikleri o kadar doğru ki bunların yanına başka şeyleride eklemek lazımda burada söylemek istemiyorum.Az tanıyorsan beni ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın.
Abimin eşi sağlıkçı,bu yaz emekli olacaktı olamadı,bu seferde ememklilik işleri yasaklandı gerçi o başka bir bölümde ama tahmin edyorum onun durumunuda..
Tüm sağlık çalışanlarının hakları asla ödenmez,biz vataşlarında onlara destek önlem olarakta dikkat etmek zorundayız.
Bu günleri de atlatacağız, siz bilinçli biri olarak elinizden geleni yapıyorsunuz, belki içinizi çok ferahlatamayız ama en azından manevi destek oluruz, burada yazıp içinizi dökün, biz sizi anlıyoruz çünkü sizinle aynı düşünüyoruz.o kadar haklısınız ki. ben de aynı düşüncedeyim. gezip tozup dinlemeyenler yüzünden sağlık çalışanları da biz de zor durumda kaldık. ekonomi de aynı şekilde. bu yıl düğün yapmasalardı, asker uğurlamasalardı en azından maskeyi adam gibi taksalardı nolurdu sanki. 3-5 maske karşıtına inandılar. sonuç ortada. canım sıkkın. psikolojim yerlerde. ben de helal etmiyorum hakkımı.
çok teşekkür ederim iyi ki varsınızBu günleri de atlatacağız, siz bilinçli biri olarak elinizden geleni yapıyorsunuz, belki içinizi çok ferahlatamayız ama en azından manevi destek oluruz, burada yazıp içinizi dökün, biz sizi anlıyoruz çünkü sizinle aynı düşünüyoruz.
Mecburen çıkıyoru dışarıya alışveriş oluyor ev için,netten sipariş vermekte beni bozuyor illa gidip ellemem lazım sebzeyi meyveyi.Dikkat etsek de virüs bulaşma riskimiz var çünkü ne kadar evde izole yaşasak da alışveriş için dışarı çıkıyoruz ama en azından duyarsızlık yapmıyoruz.
Umarım bizlere de bulaşmadan pandemi sona erer, ki eğer gerçekse 2020 Haziran ayı gibi bu virüsün hayatımızdan çıkacağına dair iddialar var.
Ben anladım seniiçinden geçenlerin aynısı içimden geçiyor:) Valla çok kızıyorum ahretlik, yani bunca insan ölüyor ya, ölüyorlar daha ötesi var mı? Daha neyin rahatlığı umursamazlığı anlamıyorum gerçekten.
Hadi ölen insanları zerre umursamıyorlar, insan hastanelerde izin, emeklilik hakları askıya alınmış, çalışma saatleri 72 saate kadar çıkarılmış, aylardır evine dahi gidemeyen sağlıkçıları düşünmez mi?
Bu nasıl bencilliktir anlamıyorum, gerçi benim söylediğimde laf, millet kendi ailesini düşünmüyor kapı kapı geziyor, ölenleri, sağlıkçıları mı düşünecekler, bazen ne kadar saftirik olduğumu unutuyorum, süzme safım
bende covid oldun sanırım tat ve koku gitti kendimş izole ediyorum hastaneye gitmekten korkuyorun açıkçası kapısının önğnden geçsen olursub covidi
Ben de pozitif olduğumu öğrendim..
Sırt ağrısı var en rahatsız eden, birkaç gündür bel ve bacak ağrısı vardı onlar geçti.. inşallah kolay atlatırız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?