bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ABC'nin aktardığına göre Türkiye, dünyada 9 bin 217 vakaya en hızlı ulaşan ülke oldu.
Avusturalya da tv de yayınlanmış

Amerikadan da mı hızlıyalan ya geçen trump bizim vaka sayımıza çok fazla diyorlar onlar kaç test yapmış biz şu kadar yaptık diyordu.
Yani tamam gerçekten türkiyede bi anda ilerledi ama tamamen yapılan test sayısına bağlı bi durum, amerika günde 10 binle açtı mevzuyu zaten, nüfusu o kadar fazla ülkeler varken hızlı olamayız

Urfada adam cami kapısını tekmeledi mesela,bide utanmadan kuranda yazıyormu diyor.
Bilinçsiz halkımız olursa dahada yere çöker gideriz.

sapla samanı birbirine karıştırmakta çok ustayız. ben de "ben umreden geleni ziyaret ediyorum, Allah korur, bu ziyaret Allah için" diyeni duymuştum.
Allah korurda keşke önce eşeğini sağlam kazığa bağlasan be kardeş.

Bana bise olmaz diyo cogu veya birey olarak umurlarinda degil. Sehir farketmez cahil her yerde

artik yolda cocuk gorunce korkmak lazim malum super tasiyicilarmis aman onlara birsey olmasinda tasisinlar napalim:))

elazığ'da dayılar görmediğimiz şey mi bizi öldürecek diye çarşı pazar dip dibe geziyordu geçen hafta. birkaç yerde haber oldu. valilikleri önlem aldı mı bilmem.
Ben olsam birakirim herkes napiosa yapsin.. suru bagisikligi diyo ab ulkeleri.. dewamke

50 bin umreci girdi ordan pay bicin.
Ilk vakada Almanyadan gelen bir turk, 33-34 yasinda.
Kendi ailesinde 3 kisinin olumune sebep olup kendi ayakta gecirdi hastaligi.
Bu sayilar oldukca normal yurtdisindan tasiyici sayisina bakinca..
Artmasinda sIkinti yok, daha da articak ama insallah cok olum olmaz.
Para yok ki kalsin.
Insanlar zorda.
Bizde maddi sIkinti yok cok sukur ama esim saglikci, sagligi risk altinda.

Siz söyleyince fark ettim bende.

bu hastaligi hafif gecirmek bile agir vs diyenler oluyor bide tasiyicilik ayri birseymi

O dedikleri zihniyet yüzünden dahada inaçsız oldum.

Hahaha abla ya adamin biri doktora gidip demiski, doktor ne zaman bitcek bu el yikama isi dusun ne haldeyiz

Demekki adamın canına tak etmiş:))

Uymayacaklar yine.Yasak gelmesi lazım.evine kendini kapatanlar bende dahil biz salakmiyiz annlamadim.yaa evin icinde bile dezenfekte etmekten kendimi columu cocumu ben yoruldum ne cesaret bu insanlari anlayamiyorum.cama çıkmaya korkar olduk.şaka zannediyolar şaka.

bu hastaligi hafif gecirmek bile agir vs diyenler oluyor bide tasiyicilik ayri birseymi

Tabi.
Kimisinde asla tek bir semptom dahi olmuyor ama super bulastirici oluyor.
Hatta gecen bir prof aciklamisti samsunda bir hamburgeci de calisan cocuk onlarca kisiyi enfekte etmis,o da umreden gelen dedesinden kapmis diyordu.
Dede de semptomlar cikinca tum aileye test yapilinca cocugun pozitif oldugu anlasiliyor.
Oyuzden paldir kuldur tum avm yemek alanlari kapatildi.

bence bu kadar ciddi bir konuyu insanların tercihine bırakmak, gönüllü karantina zırvalıkları falan çok ama çok yanlış. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de işe yaramaz diye düşünüyorum zira yayılan yayıldı zaten. bu yasağı getirmeyecekleri çok belli.
hanımlar ben sosyal medya uzmanıyım, işim, firmaların sosyal medya hesaplarını yönetmek. bu işin içinde, firmaların sosyal medya hesaplarına gelen mesaj ve yorumlarla ilgilenmek, onlara cevap vermek yani bir nevi insanlara laf anlatabilmek de dahil. ve çok sayıda marka ile çalışıyorum, müşterilerim arasında büyük alışveriş merkezleri de var. özellikle alışveriş merkezlerine gelen soruları görseniz ya delirirsiniz ya da deliye vurup dalga geçersiniz. halka hakaret gibi algılamayın lütfen ama o kadar cahil, o kadar böyle okuduğu en basit şeyi bile anlamaktan aciz, saçma sapan insanlarımız var ki ağlarsınız ülkenin haline. gencinden yaşlısına zeka sorunu olan insanımız çok. hani bazen öyle saçma diyaloglar kurmak zorunda kalıyorum ki, konuştuğum insanın o yaşa kadar nasıl geldiğini, nasıl evlenip çoluk çocuk yetiştirebildiğini merak ediyorum. en ufak şeyi bile akıl etmekten aciz olabilir mi bir toplum yahu? e şimdi gelin bu insanlara virüsün ciddiyetini anlatın. tabii ki anlamazlar. avm'lerin kapatılması için sosyal medyadan mantıklı çok sayıda tepki geldi, kapatıldılar. fakat şimdi de insanlardan, yazıklar olsun neden kapattınız, siz halka hizmet etmiyorsunuz diye yorumlar geliyor. avm'ler kapanalı 2 hafta oldu, virüsün hali ortada, hala daha ne zaman açacaksınız diye soru geliyor. yemek katını açın diyorlar. x mağazası açık mı diyorlar. yani açık olsa aptal gibi gelip alışveriş yapmaktan çekinmeyecek adam. iki gram zeka belirtisi göstermekten aciz sorular geliyor. türkçe, gayet basit ve net bir cümleyi anlayamıyorlar. bu hastalık sayesinde halkı da tanıyoruz daha derinden. yani bu halk mı karantinaya uyacak? bu halk mı evinde oturacak? normal zeka seviyesindeki bir insan şunu sormaz mı mesela: ya hastalık almış başını gitmiş, bu adamların mağdur vatandaşına maddi yardım yapması gerekirken kalkmış kredi dağıtıyor bakın kredi. borç yani. bağış kampanyası falan açıyorlar. bağışını yapma demiyorum yap ama koskoca devlet üzerine düşeni yapsın ondan sonra bağış kampanyası da başlat, kime ne? insanları sorgulaması gereken çok fazla konu varken hala daha en basit cümleyi bile anlayamıyor olması beni karamsarlığa itiyor.

Valla İngiltere başaramadı biz başaracağız galiba bu gidişle sürü bağışıklığı olayını. Bu akşam bizim evde kutlama var. 14 gün oluyor eşimle eve kapanalı. Eşim sanayi sitesinde kalabalık ortamda insanlarla iç içe günlerce uzun zaman geçirdi en son 14 gün öncesine kadar. Oradan kapmadığı için kutlama yapacağız. Bu hafta bizim için kutlamalar hastası olacak 2 nisanda evlilik yıl dönümümüz olacak, 7 nisan ise tanışma yıl dönümümüz ve bir de ayriyeten eşimin markette her şeyi ellediği eldiveni ile burnunu kaşıyıp sakalını sıvazladığı günün üzerinden geçen 14. gün olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…