- 8 Aralık 2010
- 10.168
- 6.717
- 448
Pazardan veya manavdan alınan sebze veya meyvelerin poşetini temiz poşetle değiştirip yıkamadan buzdolabına koyuyorum. Kullanacağım zaman yıkayıp tuketiyoruz. Kesme tahtasi, bıçak vs ve ellerimi normal bulaşık sabunuyla yıkıyorum bu kadar. Zaten bundan başka bir uygulama yapmaya gerek yok. Patates, sogan alındıktan sonra genelde beklemiş oluyor fazla alındığı için. Onları da soyup yemeğe kullanıyorum ve sonrasında bıçağı, ellerimi yıkıyorum.iki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
önceki paylasimda yazmıştım bunları arkadaşlar, daha önceden ben gibi yıkayıp sonra bırakanlara ve ilk baştan beri yikamadan dolaba kaldırımlara soruyorum nasıl yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde anlatır misiniz rica etsem, kullanacağınız zaman nasil yapiyosunuz? cikarip eskisi gibi suya tutup yikayip, ellerinizi bicagi deterjanla yikamadan dogruyo musunuz mesela ya da nasıl yapıyorsunuz? paylasirsaniz sevinirim![]()
Bu arada ben market poşetlerini atmıyorum. Ayrı bir yerde biriktirip 3-4 gün sonra çöp kovasina geçirip kullanıyorum.
Allah aşkına elbette birşey olmaz, yapmayın ruh sağlığınız ciddi manada bozulmak üzere yazık değil mi size. Bakın ben hamile olduğum için hergun mutlaka meyve tüketiyorum. Örneğin eşim işten gelirken meyve alıyor manavdan, ben onları yıkıyorum ve en fazla 1-2 saat sonra direkt yiyoruz.arkadaşlar bugün ilk defa yıkayıp koymadığı domates s alataligi suyun altında yıkayıp soyup öyle kullandım bisey olmaz dimi yasordum daha once ama boyle yapanlar bana bi el atsin n olur. bu arada 3 gün bekledi ağızları açık bir sekilde