Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
Çok teşekkür ederim
Sabah test yaptırdım, yalnız test sistemi o kadar kötü ki korona olmayan bile o bekleme sırasında kesin kapar virüsü...

Lütfen dualarınızı eksik etmeyin bebeğim ve benim için..
Bittabiki,herbi zaman ediyorum ben.Geçmiş olsun:)
 
Bakanlık, 'güvensiz' olarak tespit edilen maske markalarını yayınladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemiyi fırsata çevirip güvensiz üretim yapan 41 maske firmasını belirledi. Bunlardan 33 tanesini de Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden açıkladı. Belli standartlar göz önüne alınarak güvensizlik tespitinin yapıldığını belirten Bakanlık, "Haksız kazanç sağlayan firmaların takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronayla mücadelede gündelik hayatta en çok kullandığımız ürünlerden biri maske oldu. Ancak bazı fırsatçılar, sahte maske üreterek bir servet kazandı.

335 DONANIM DENETLENDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise yapılan denetimler sonucunda 41 maske markasının güvensiz olduğu açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, pandemi sürecinde 335 kişisel koruyucu donanım denetlendi.Güvensizlik şüphesiyle numunesi alınan ürünler testlere gönderildi ve 41 maske markası güvensiz ürün olarak tespit edildi.

ONAYLANMIŞ STANDARTLAR GÖZ ÖNÜNE ALINARAK DENETİM YAPILDI

Güvensizlik tespitleri, solunum koruyucu donanımlar alanında onaylanmış kuruluş olan laboratuvarlarda ilgili standartlara uygun bir şekilde gerçekleşti.

MASKELER GÜBİS ÜZERİNDEN PAYLAŞILDI

Bu 41 maskeye ait marka, model ve seri numaraları Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

"TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada ayrıca bakanlığın, ürettikleri ürünlerle vatandaşın sağlığına kast eden ve haksız rekabete yol açan kişilerin, firmaların takipçisi olmaya devam edeceği belirtildi.İşte ismi açıklanan güvensiz maske markaları:


Safeguard 2313
Safeguard 2315 Model
Safeguard 2311 Model
Vip Mask FfP 1 V
Vip Mask Ffp2
Vip Mask Ffp V
Arizon
Arizon Kn 95
Kgt
Bozkurt-Bzk44 Ventilli
Bozkurt-Bzk44 Ventilsiz
Wogi
Wogi Ffp2 V
Dna
Ert Plus 300
Ert Plus 400
Ert Plus 200
Ertplus 100
Aytı
Hori
Temsan
Awon
Awon 1200
Awon 1402
Ares
Nez Mask
Emr Natural 1202 Ventilli
Emr Natural 1202 Ventilsiz
Mist
Lc Waikiki
Grup Helin
İkaz Ticaret
Self Inn
 
Kızlar Tansiyon ve şeker gibi hastalıkları olan 56 yaşındaki bireylere biontech mi yoksa sinovac mı öneriliyor daha önce hiç bunla ilgili bir şey duydunuz mu veya okudunuz mu?
 
Geçmiş olsun

Çok moralinizi bozmayın

Yiyip içmeye çalışın bebek küçükse emiyorsa o da mümkün oldukça emmeye devam etsin

Fiziksel olarak yorulmamaya çalışın

Çok geçmiş olsun

Sağlıkla gelsin

Balı bol dinlenin ve moralinizi yüksek tutun

Bunalınca da buraya yazın destek olmaya çalışırız

Bu bir süreç bitecek huzurla sağlıkla bebeğinize kavuşacaksınız

Güzel düşünmeye, mutlu günleri gözümüzde canlandırmaya devam
 
Kızlar Tansiyon ve şeker gibi hastalıkları olan 56 yaşındaki bireylere biontech mi yoksa sinovac mı öneriliyor daha önce hiç bunla ilgili bir şey duydunuz mu veya okudunuz mu?
Annem şeker hastası tansiyon hatta 3 gün haftada diyalize giriyo sinovac 2 dozuda oldu hiçbir sorun olmadı şükür
 
6 aylık hamileyim..
a200.gif
a194.gif
e112.gif
Bunlar bebeğe
Dua ederiz üzülmeyin
c016.gif
 
Ya bu sıra neden herkese açilmiyorda aşi olmayanlar olsun diye ısrar ediliyor?ver herkese olmak isteyen olsun olmak istemeyen olmasın hayret bişey ya ayrıca OGRETMENLER AŞILANSIN ARTIK!


Toplumun %70 i aşılanması şart aksi takdirde salgının önüne geçmek mümkün değil. Şimdi şımarıklık yapıp ben aşı olmam demenin zamanı değil.

Bu konuda korkuları olana gülüyordum şu anda paranoyak oldum. Güldüğüm konu başıma yıkıldı...
 
Tm vaka da yüksek ama virüs öldürücülüğünümü arttırdı acaba
Ölü sayıları artıyor,vaka sayıları yerinde sayıyor aşağı yukarı.Açıklamaların doğruluğundan emin değilim ben.Hatta vefat sayılarıda aynı şekilde.Bir ara dendiki vefatlarda vefat ettiği anda pozitif olmalı.Yani hasta negatif olacak ama koronadan ciğerleri bitecek,vefat sayısına dahil edilmeyecek(Yukarı komşunun babası bu şekilde vefat etti.Ve normal defnedildi.Bir tanıdık kalbi durdu koronoyken kalp durmasından vefat etti)
 
Ölü sayıları artıyor,vaka sayıları yerinde sayıyor aşağı yukarı.Açıklamaların doğruluğundan emin değilim ben.Hatta vefat sayılarıda aynı şekilde.Bir ara dendiki vefatlarda vefat ettiği andapozitif olmalı.Yani hasta negatif olacak ama koronadan ciğerleri bitecek,vefat sayısına dahil edilmeyecek(Yukarı komşunun babası bu şekilde vefat etti.Ve normal defnedildi.Bir tanıdık kalbi durdu koronoyken kalp durmasından vefat etti)
Haklısınız arkadaşımın babası korona oldu ciğerlerine indi hastanede bir hafta sonra vefat etti ölüm raporunda bulaşıcı hastalık yoktur yazmışlar ve normal defnedildi
Babası ölmeden test yapılmış negatif çıkmış ona göre nasıl gomulecegi belirleniyormus ama sonuçta bulaşıcı virüs yoksa bile ölen kişide koronadan öldü aslinda
 
X