Türkiye'nin İlk Robotu AKINSOFT'tan

samyelii

papatya
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
64
0
25.08.2009
AKINSOFT, Robotların Ar-Ge Çalışmalarına Başladı

AKINSOFT 2010’da gerçekleştirmeyi planladığı, robot üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarının başlatılması projesini, üstün çalışma performansı sayesinde 1 yıl önce hayata geçirdi.
14 yıldır yazılım sektöründe faaliyet gösteren firma 2005 vizyonunu hayata geçirdikten sonra 2010 ve 2015 vizyonlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına hız kattı. İnovatif bakış açısına sahip olan AKINSOFT, yeni projelere imza atmaktan geri durmuyor. 2009 yılında yayınlanmaya başlayan İNOVAX dergisiyle medya alanındaki ilk çalışmasını gerçekleştirdi. AKINSOFT, 2’nci plazasını İstanbul’da açarak büyümesini Anadolu’dan Avrupa’ya doğru ilerletmeyi hedefliyor. İstanbul Bölge Müdürlüğünü, 2009 Kasım ayı içerisinde hizmete açmayı planlayan firma, dış ticaret çalışmalarını da İstanbul’da yoğunlaştırmayı planlıyor. 2009 yılında önemli projeler hayata geçiren AKINSOFT, son olarak 2010 yılında gerçekleştireceği, robot üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarını yürütme projesini, üstün çalışma performansı sayesinde 1 yıl önce hayata geçirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı, Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür AKIN, “1 yıl yanılmışım, AKINSOFT’un kurulduğu tarih olan 1995 yılında belirlediğimiz 15 yıllık vizyonumuzu 14 yılda gerçekleştirdik 2010 yılında Robotics Teknolojisi konusunda AR-GE çalışmaları yürütmeyi planlıyorduk. Ama bir şeyi gözden kaçırmışım AKINSOFT ailesinin gücü bu projeyi daha erken hayata geçirmemizi sağlayabilir, demeyi unutmuşum. Tabi biz bunları 14 yıl önce söylerken insanlar bize gülümseyerek bakıyordu, bunları bizim ütopyamız olarak görüyorlardı. Neticede 14 yılda büyük başarılar elde ettik, 2005 vizyonumuzu başarıyla gerçekleştirdik, yurtiçinde bayilik yapılanmamızı tamamladık, dış ticaret alanında dev adımlar attık ve bu yolda ilerleyişimizi sürdürüyoruz. İstanbul'da 2. bir plaza alarak, dış ticaret ve Avrupa'ya açılma konusunda da çalışmalarımıza hız verdik. Son olarak 2010 yılında Robotics teknolojiler alanında başlatmayı planladığımız AR-GE faaliyetlerine, 1 yıl önceden başladık.
AKINSOFT Plaza'da 300 m2 alan donanım için, 100 m2 alan da yazılım için Robotics departmanına ayrıldı. Robotics Departmanı, Bilgisayar Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Elektrik Teknikeri ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi olmak üzere 4 kişilik bir kadrodan oluşmaktadır” şeklinde konuştu. Robotics departmanında istihdam genişletilmesi yapılacağını belirten AKIN, Robotics Teknolojisi alanında görev almak isteyen kişilere AKINSOFT'un kapılarının açık olduğunu ifade etti. Robotics alanında 2 tane prototip için AR-GE çalışmalarının başlatıldığını dile getiren AKIN, 2015'te seri üretimine geçilmesini planladıkları yapay zeka yazılımları ile çalışacak robotların, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda görev alacağını, park ve bahçelerde bahçıvan olarak çalışacağını, restoranlarda garsonluk yapacağını veya ev hayatında en iyi yardımcı olacağını söyledi. Robotların insan hayatını kolaylaştıracağının ve insanlığa hizmet edeceğinin altını çizen AKIN, konuşmasının sonunda; “15 yılda 1 yıl yanıldık. 15 yıl sonra gerçekleştirmeyi planladığımız (2010 yılında Robotics alanında AR-GE çalışmalarının yürütülmesi) vizyonumuzu 1 yıl önce hayata geçirdik. Olurda 20 yıl sonraki (2015'te robotların seri üretimine başlama) planımızı 20 yılda da 2 yıl yanılarak 2013'te gerçekleştirirsek af ola” şeklinde konuşarak AKINSOFT'un hızlı yükselişine vurgu yaptı.


AKINSOFT Genel Merkez


TEBRİKLERalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
 
Bu robot ev temizliği de yapıcakmış. İnsanların işini çok kolaylaştıracakmış:1shok: Vee en önemlisi fiyatıda öyle çok pahali değil 2bin 3bin lira olacakmışa.s Anlayacağınız hepimizin evinde olacak
 
X