Tuvalet Eğitimi üçbuçuk yaşında oğlum ve kaka problemi :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

huli109

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
35
11
39
merhaba arkadaşlar
ben oğluma tuvalet eğitimini geçen yaz 2.5 yaşındayken başlattım yapmak istemeyince bıraktım. kışında soğuk olur diye yaza bıraktım. çünkü ailece çalılştığımız bi şimiz var ve oğlumda yanımda geliyor. iş ortamımızın ev odası gibi rahat bi bölümü var şimdi tekrar başladım iki hatadır. her tuvalete götürdüğümde çişini yapıyor. götürmesem bazen tutuyo bazen altına kaçırıyor. gece üşümezse kuru kalkıyor. fakat bebekliğinden beri kakasını hep saklanarak yapar. dolap tezgah masa altı en ücra yanlız köşeyi bulur orda yapar. daha saklanırken anlarım kaka yapacağını fakat onu saklanmaktan vazgeçiremem. zorla çıkarırsam hiç yapmaz. nasıl tamamlicam bu alışkanlığı bilemiyorum :KK43: tecrübelerinize ihtiyacım vaaaar

merhaba arkadaşlar
ben oğluma tuvalet eğitimini geçen yaz 2.5 yaşındayken başlattım yapmak istemeyince bıraktım. kışında soğuk olur diye yaza bıraktım. çünkü ailece çalılştığımız bi şimiz var ve oğlumda yanımda geliyor. iş ortamımızın ev odası gibi rahat bi bölümü var şimdi tekrar başladım iki hatadır. her tuvalete götürdüğümde çişini yapıyor. götürmesem bazen tutuyo bazen altına kaçırıyor. gece üşümezse kuru kalkıyor. fakat bebekliğinden beri kakasını hep saklanarak yapar. dolap tezgah masa altı en ücra yanlız köşeyi bulur orda yapar. daha saklanırken anlarım kaka yapacağını fakat onu saklanmaktan vazgeçiremem. zorla çıkarırsam hiç yapmaz. nasıl tamamlicam bu alışkanlığı bilemiyorum :KK43: tecrübelerinize ihtiyacım vaaaar

Merhaba biz anne çişim var kitabı ile tuvalet eğitimini sorunsuz atlattık, herkese tavsiye ederim.

haklısınız bu kitabı bir okuyayım. çokca araştırma yapıyorum ve her fikri üstünde denememek için emin olacağım yoldan gitmeyi istiyorum. bu yüzden canlı tecrübelere çok ihtiyacım var. anneme soruyorum sekiz çocuğu nasıl alıştırdın biz bitanede zorlanıyoruz diye, sabahtan akşama çocuklarla kapılarda oynaya oynaya öğreniyodunuz diyor. tabi neyazıkki şimdiki çocuklar okadar şanslı da değil.
velhasıl kelaam tecrübe :)

normalde alıştırma külodu kullanıyordum artık giydirmicem. sabahtandır açık poposu. şimdi bilgisayardan sevdiği çizgi filmi açıp lazımlığa oturttum ve yanlız bıraktım. bakalım kaka yapacak mı ?

merhaba ben kızımda, pek telefon vermek iyi bir şey olmasa da , eline telefon verip oradan çizgi film falan açıyordum.böylece wc de uzun süre oturmasını sağlıyordum büyük tuvaletini kolaylıkla yapıyordu.büyük tuvaletiyle ilgili ona bir şey söylemiyordum,böylece kendini kasma korkma durumu olmuyordu. bazı çocuklar bu durumdan korkuyor. ayrıca bağırsakları düzenli çalışsın diye kayısı kompostosu ve suyu bolca veriyordum. bir süre sonra zaten kendisi alışmıştı.

teknoloji tavsiye edilir olmasada mecburen artık uyguluyoruz bazen. bende kakası için hiçbir zorlamada bulunmuyorum ama saklanmaktan vazgeçmiyor.

Selam canım. Benim de 1.5 yaşında bir kızım var. Tuvalet eğitimine başlamak istiyorum. Bloglardan fakan yardım alayım diye bu ara baya bir araştırıyorum internette. Güzel bir yazı buldum, sen de bir bak istersen.
...
Ramazanı da atlatalım başlamayı düşünüyorum uygulamaya :) Allah yardımcımız olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuvalete oturtun telefondan veya tabletten cocuklar icin kaka yapmaya tesvik eden videolar var muzikli. Onu acin izlesin, cocugu belli etmeden disaridan izleyin yalniz birakin. Bir sure sonra yapacaktir.

Selam canım. Benim de 1.5 yaşında bir kızım var. Tuvalet eğitimine başlamak istiyorum. Bloglardan fakan yardım alayım diye bu ara baya bir araştırıyorum internette. Güzel bir yazı buldum, sen de bir bak istersen.
...
Ramazanı da atlatalım başlamayı düşünüyorum uygulamaya :) Allah yardımcımız olsun.

bunun gibi birsürü yazı okudum ve gerçekten anladım ki her çocuk başlı başına farklı bir birey ve inanın kız çocuklarla erkek çocukları arasında öğrenmede ciddi fark var. makalelerde örneklemelerin birçoğu kız çocuklarıyla yapılmış :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuvalete oturtun telefondan veya tabletten cocuklar icin kaka yapmaya tesvik eden videolar var muzikli. Onu acin izlesin, cocugu belli etmeden disaridan izleyin yalniz birakin. Bir sure sonra yapacaktir.

tablette bunları izletmek iyi bir fikirmiş, bi denemeli teşekkür ederim

Aynı sitede kaka kaçırma ile ilgili de bir yazı yazılmış. Psikolojik nedenlerle de olabileceği söyleniyor. Öyle bir durum olabilir mi acaba? Çocuk dikkat çekmek için de yapabiliyormuş.

Aynı sitede kaka kaçırma ile ilgili de bir yazı yazılmış. Psikolojik nedenlerle de olabileceği söyleniyor. Öyle bir durum olabilir mi acaba? Çocuk dikkat çekmek için de yapabiliyormuş.

kaka kaçırma değilde kaka utanma diyelim :) gizli saklı yerde yapıyo ve asla tuvalete yapmak istemiyor.

takipte olucam bizde kakayı altına yapanlardanız

çok minik bi ilerleme, eskiden girdiği delikten çıkaramıyodum şimdi çıkarıp bezini bağlayabiliyorum, inşallah bigün tuvalete de oturtucam :) zaten eğitime başlayalı beri üç günde bir kaka yapıyor

sorunun çözen arkadaşlardan bilgi bekliyoruuz :KK43: çok huy değiştirdi. çok mızmız herşeye ağlar oldu.

canım merhaba sorunu cozdünüz mü bilmiyorum ama benim nacizane tavsiyem çocugunuzu bırakın altına yapsın. saklandıgı yerden cıkarıp bez bağlamaya calışmayın. hatta altına kilot bile giydirmeyin. bir süre böyle dolaşsın. en cok vakit gecirdigi yere lazımlık koyun isterse ona yapabilecegini söyleyin. ama oraya degilde yere yaparsa kızmayın sadece üzüldügünüzü cunku etrafın pislendigini ve kötü koktugunu söyleyin. gözü onunde temizleyin ve gidip tuvalete atın. bunu o da görsün sifonada o bassın. yüzleşsin gerçeklerle :KK70: eninde sonunda kaka tuvalete gidiyor ve ortalıga yapmak dogru degil mesajını alsın görüceksin kendi kendine vazgecicek bundan. halımı battı verirsin yıkamaya en fazla 10 15 tl. koltuklarada bişey ser oldu bitti. hiç kasmayın kendinizide cocuguda.

Merhaba bizde 3.haftamiza girdik kizim 25 aylik ama pek gelisme gostermedi canı isterse durumunda ama kaka sorun suana kdr sadece 3 kere lazimlik yada wc yaptı hatta tatildr inatla denizdeyken yapti sudan kaka toplamak zorunda kaldim o kdr igren hallerdeyiz. Benim merak ettigim gun icerisinde kaka ile ilgili sürekli telkin vermek mi gerek yoksa arada varmi diye sorup sessiz kalmak mi? Ödül olarak kullandigim seyleri gun icerisinde isteyince kakani yaparsan filan diyorum ama sürekli telkin ne kdr dogru acaba?

ödül sistemi bence yanlış. ben denedim ve çocuğun sürekli beklentiye kapılmasına sebep oldu bu. sadece alıştırmak için ilklerde çişini yap dışarı çıkalım cümlesini çok kurdum bu sayede alıştı biraz. sonra rahat bırakmalı canım benim. kakasını yapmasına hiç ses etme. arkadaşların dediği gibi lazımlığı ortaya koydum ama sevmedi tuvaleti sevdi. sifon kullandı. benimle tuvalete geldi gitti. yani anlicağın hiç söylemedim telkinde bulunmadım ama hareketlerle sürekli yaşantımıza soktum. çok hızlı yol alamadım ama şimdi kakasını altına yapmadan söylemeye başladı da tutamıyo yarısı içeri yarısı dışarı gibi oldu. ama o bile başarı benim için.

X