• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücretsiz izin kullanan öğretmen arkadaşlarım bakabilir mi

Zeytin_zey

Eren ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
3.129
3.156
63
32
Ekleyeyim , maaş alayım diye bunu sormuyorum , görev sürem artsın da eş durumu yapabileyim diye soruyorum

Öğretmen arkadaşlara bi sorum olacaktı

Doğum sonrası ücretsiz izin kullanan arkadaşlar varsa, parçalı kullandığımızda mesela 15 günlük ( örneğin sömestrda) işe tekrar başlama yapıp sonra tekrar ücretsiz izne dönebiliyor muyuz

Yaz tatili için yapılabildiğini biliyorum bir iki ay, ama 15 gün için geçerli mi

Son düzenleme:
15 gün 2 ay maaş alacaksınız yani bedavadan
ya yüreğiniz ne kadar kötü

Her şey para mı sanıyorsunuz , eş durumu tayini yapabilmek için 3 yılı doldurmam lazım.

Şu an evim taa ülkenin en doğusunda. Ben ücretsize çıkınca eşimin memleketinde ( ki o da en batısında ) eşimin çalışması gerekecek. Ev orada olduğu için burada kalacak yerimiz yok. Evi taşırsak , 3 seneyi doldurmak için sonraki yıl dönüp yine çalışmam gerekecek. Ki o zamanda bi apartta kalmamız gerekecek. Hem oraya hem buradaki eve kira vermemiz , 25 saate yakın yol gitmek demek.

Ben şu an 3 aylık bebeğimi bırakıp işe gitmemek için bi çözüm bulmaya çalışıyorum , siz bilip etmeden gelip bedava para diyorsunuz. Ne kötüsünüz ya, derdim para olsa zaten yarım gün çalışıyorum gider çalışır alırım parayı , ben yavrumu bırakmamak için çözüm bulmaya çalışıyorum. 15 gün sayılıyorsa hiç yoktan iyidir diyorum, dediğinize bak ya

ya yüreğiniz ne kadar kötü

Her şey para mı sanıyorsunuz , eş durumu tayini yapabilmek için 3 yılı doldurmam lazım.

Şu an evim taa ülkenin en doğusunda. Ben ücretsize çıkınca eşimin memleketinde ( ki o da en batısında ) eşimin çalışması gerekecek. Ev orada olduğu için burada kalacak yerimiz yok. Evi taşırsak , 3 seneyi doldurmak için sonraki yıl dönüp yine çalışmam gerekecek. Ki o zamanda bi apartta kalmamız gerekecek. Hem oraya hem buradaki eve kira vermemiz , 25 saate yakın yol gitmek demek.

Ben şu an 3 aylık bebeğimi bırakıp işe gitmemek için bi çözüm bulmaya çalışıyorum , siz bilip etmeden gelip bedava para diyorsunuz. Ne kötüsünüz ya, derdim para olsa zaten yarım gün çalışıyorum gider çalışır alırım parayı , ben yavrumu bırakmamak için çözüm bulmaya çalışıyorum. 15 gün sayılıyorsa hiç yoktan iyidir diyorum, dediğinize bak ya
Öyle olsun madem

Ekleyeyim , maaş alayım diye bunu sormuyorum , görev sürem artsın da eş durumu yapabileyim diye soruyorum

Doğum sonrası ücretsiz izin kullanan arkadaşlar varsa, parçalı kullandığımızda mesela 15 günlük ( örneğin sömestrda) işe tekrar başlama yapıp sonra tekrar ücretsiz izne dönebiliyor muyuz

Yaz tatili için yapılabildiğini biliyorum bir iki ay, ama 15 gün için geçerli mi
Yapılır önceden dilekçe vermeniz lazım ayrıca her defasında maaş farkı çıkar geri ödeme yapıyorsunuz mal müdürlüğüne

Siz öğretmen değilsiniz neyin ne olduğunu da bilmiyorsunuz hanımefendi hakkını kullanıyor hakkı olmayan bir şeyi talep etmiyor o onun resmi hakkı . Ay bu öğretmen olmayanların şu lafları baydı cidden
O zaman kötü bi hakmış en iyisi haftasonunu da saydırın

Kullanabilirsiniz ama önceden dilekçenizi hazırlayın.Müdür yardımcınız size hangi tarihre ayrılmanız gerektiğini ya da başlangıç yapmanız gerektiğini söyler.Ama şöyle bi durum var ki okul ara tatile girmeden tayin isteniyor (tabi bu durum her sene aynı olmaz) .Genelde ocağın 10u gibi . Karne günü de genelde ayrılış işlemleri yapılır.

Hanımlar bi duruma açıklık getireyim ücretsiz izindeyken tayin istenilmiyor .Hanımefendi mecbur başlangıç yapmak zorunda .

Konunuz şimdi daha anlaşılır olmuş geçen biraz karışık yazmışsınız. 24 aylık ücretsiz izninizi parça parça kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.

Kullanabilirsiniz ama önceden dilekçenizi hazırlayın.Müdür yardımcınız size hangi tarihre ayrılmanız gerektiğini ya da başlangıç yapmanız gerektiğini söyler.Ama şöyle bi durum var ki okul ara tatile girmeden tayin isteniyor (tabi bu durum her sene aynı olmaz) .Genelde ocağın 10u gibi . Karne günü de genelde ayrılış işlemleri yapılır.

Hanımlar bi duruma açıklık getireyim ücretsiz izindeyken tayin istenilmiyor .Hanımefendi mecbur başlangıç yapmak zorunda .
Çok teşekkür ederim bilgi için 🙏

Siz daha önce de bu tarz bir konu açmıştınız, çok da tatmin olmamıştınız aldığınız cevaplardan. Bunu okulunuza falan sorsanıza. Sanırım doğum izniniz bitti, şubata kadar rapor alacaksınız. İkinci dönem başlatacaksınız ücretsiz izni. 15 günle bir şeyler kurtarabilir misiniz bilmiyorum, her türlü 2027 haziranda yapacaksınız eş durumunu. O zamana kadar üç yılınız elbet dolar. O 15 güne ihtiyacınız var mı ki?

Sanırım 1 aylık yatıyor ondan geri ödüyorum
Maaşlar peşin yatar çalışmadığınız kısımları ödersiniz ayrıca neden buraya soruyorsunuz arayın ilçe meni sorun arayın okuldaki müdür yardımcısını sorun burada öğretmen olmayanlardan laf yemek hoşunuza gitmiyor haliyle ne gerek var yani hocam

Maaşlar peşin yatar çalışmadığınız kısımları ödersiniz ayrıca neden buraya soruyorsunuz arayın ilçe meni sorun arayın okuldaki müdür yardımcısını sorun burada öğretmen olmayanlardan laf yemek hoşunuza gitmiyor haliyle ne gerek var yani hocam
Daha önce de sordu ve tepki aldı oysaki. Bir de üstüne usulsüz rapor kullanacağını yazmış. Şunu soracağım son yer burası olurdu. 😑

Zaten duygusal olarak hassas bi dönemdeyim , kesinlikle böyle saçma sapan cevaplar duymak istemezdim. Haklısınız hiç sormamalıydım ama genelde öğretmen arkadaşlar hep yardımcı oluyordu buradan ondan aklıma geldi. Size teşekkür ederim tekrar, yine de arayacağım mem i

Back
X