Uçtu Uçtu 40 Uçtu :)

Galdemir

Kûn Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
204
359
103
35
Merhaba arkaşlar sonunda kırkımız uçtu !!
40 bastı mı basmadı mı pek bilemedim ama sonunda kurtulduk bende başıma gelenleri bir o kadar da komik 40 çıkmadan yapılmaması gerekenleri yazacağım (kocakarı söylemlerini)! Uyar mısınız güler misiniz size kalmış ;)
. Bebeğin ilk yaptığı kakasını kapı girişinin altına koymak (adetli biri gelirse diyeymiş)
. Bezlerini biriktirip yarı kırkından sonra atmak ve ikindiden önce atmak
. Bebegin ve annenin çamaşırını ikindiden önce yıkamak
. Bebeğin yatağının altına makas , çörek otu , çalı süpürgesinden bi parça koymak ve tabiki Kur' an ı Kerim koymak
. Bebeği ve anneyi yalnız yatırmamak
------
Kırkımızı da yıkama suyumuza 40 tane taş , altın , tuz , şeker ve gül suyu kattık . Yıkladığımız suyuda dört yola döküp arkamıza bakmadan geldik vee sonunda 40 basmadan kurtulduk !!

Merhaba arkaşlar sonunda kırkımız uçtu !!
40 bastı mı basmadı mı pek bilemedim ama sonunda kurtulduk bende başıma gelenleri bir o kadar da komik 40 çıkmadan yapılmaması gerekenleri yazacağım (kocakarı söylemlerini)! Uyar mısınız güler misiniz size kalmış ;)
. Bebeğin ilk yaptığı kakasını kapı girişinin altına koymak (adetli biri gelirse diyeymiş)
. Bezlerini biriktirip yarı kırkından sonra atmak ve ikindiden önce atmak
. Bebegin ve annenin çamaşırını ikindiden önce yıkamak
. Bebeğin yatağının altına makas , çörek otu , çalı süpürgesinden bi parça koymak ve tabiki Kur' an ı Kerim koymak
. Bebeği ve anneyi yalnız yatırmamak
------
Kırkımızı da yıkama suyumuza 40 tane taş , altın , tuz , şeker ve gül suyu kattık . Yıkladığımız suyuda dört yola döküp arkamıza bakmadan geldik vee sonunda 40 basmadan kurtulduk !!
40 gününüzü ne de güzel geçirmişsiniz. Allahım nice güzel günler yaşatsın inş.

Bebegin yataginin altina makas basina Kuran ekmek ve caki supurgesi koymayi bizede yaptilar. Bide neymis bebegin yari kirkinda 20 kasik su koyarmis bir kiz onuda yikama suyuna katarmisiz. Zoraki onuda bebekte yaptik banada suyu verdiler çıkmadan dokun diye dokunmedim ben. Geri kalan hicbir seyide yapmadim :) haftaya cikacak kirkimiz insallah bi ciksaydi hayirlisiyla bidi bidilar azalirdi belki

Peki 40 çıktıktan sonra çocuk düzene girdimi biraz özellikle uyku düzeni
Hep kırkı çıkınca düzelir demişlerdi ama özellikle aşıdan sonra ağlama krizlerimiz başlamıştı şimdi daha iyi ama uyku duzenimiz yok

kırk safsatasını biz de atlattık çok şükür.ne kadar saçma ve mantıksız şeyler değil mi yaa bir de anne bebek yalnız kalmaz deyip insanı korkutuyorlar ya sinir oluyorum. yani oluyordum çok şükür kurtulduk :KK49: uyku düzenine gelince hala bir düzenimiz yok ancak bir gece iyi uyuyor bir gece 3e 4e kadar uyumuyor şimdilik oturtabildiğimiz tek düzen bu :KK48:

kırk safsatasını biz de atlattık çok şükür.ne kadar saçma ve mantıksız şeyler değil mi yaa bir de anne bebek yalnız kalmaz deyip insanı korkutuyorlar ya sinir oluyorum. yani oluyordum çok şükür kurtulduk :KK49: uyku düzenine gelince hala bir düzenimiz yok ancak bir gece iyi uyuyor bir gece 3e 4e kadar uyumuyor şimdilik oturtabildiğimiz tek düzen bu :KK48:
Korkundan uymak zorunda kalıyorsun zaten .. Neymiş lohusanin 40 gün mezarı açık kaldırmış .. Gazsiz ve uykulu geceler diliyorum bebisinle sana

Back
X