Muğla pahalı maalesef
çünkü turizm şehri
yani Muğla bir Aydın da değil Denizli de değil, daha küçük, hele merkezi cidden küçük ama (ki her ikisi de merkeze 2 saat sürmeyen yerler)
her ikisi de Muğladan daha ucuz :S
çok komik ama öyle (hepsinde tıp fakültesi var o yüzden dedim)
bir de mesela bir pide yiyecekseniz onlar da denlizlide aydında daha güzel, Muğla merkezde (özellikle de öğrenci mahallesinde) çok güzel döner yapan çok güzel cağ kebabı yapan ve ya iyi pide yapan yer bulmak ciddi bir mesele, mesela sadece tavuk döner var caddede 12 tane tavuk dönerci var sanırım 1 tane et döner satan yer yok ama , öyle.
burada şunu anlamak lazım
bu şehir geneline bakarsak turizm endeksli
3 kuruş parası olan öğrenci kimsenin umru değil.
merkezdeki öğrenci mahallesi dediğimiz kampüsün olduğu yer ise (tıp burada) tamamen kendi başına apayrı bir dünya yaşıyor. turizm kısmı da apayrı zaten, dediğim gibi.
ilginçtr ki doğru düzgün pideci yokken bu mahallede çok sayıda kafe bar klüp var yani öğrenci profili de bu - okumaktan çok eğlenmeye gelmiş gibiler.
daha orta karar öğrenciler de zincir kafelerde, to-go self-servis yerlerde filan takılıyor.
ha ama ben tıp okuyacak olsam Muğla Aydın Denizli hiçbirinde okumam, illa okuyacaksam da Muğlada okumam öyle diyim
(derece öğrencisiydim, tıp okumayı başka nedenlerle seçmedim ama o zamanların en yüksek okulu olan Hacettepe inglizce tıp okuyabilirdim yani, fen lisesi çıkışlıyım, dolayısıyla tıp eğitimi hakkında bir fikrim var. daha önemlisi çalıştığım insanlar tıpçılar ve mühendisler bu 2 dünya hakkında fikirlerim var genel olarak 20 senedir çalıştığım için)
muğlada tıp öğrencisinin kazanabileceği bir vizyon yok
en ufak bir konferans seminer yok, bu kampüs tıpçıların cidden ders çalışması gerektiğini idrak etmiş bir yer değil. (ve bazı başka kişilerin diyelim mesela benim lisans bölümüm deney yapılan bi bölüm, bizde her saatte laboratuvara gitmek çok normaldi burada gidemezsin mümkün değil heryeri kapatıyorlar, bunun gibi)
kampüsün ana mantığı çalışmak üzerine dğeil yani, çalışma diyor yani, öyle bir yer...tıp fakülteis ayrı binad ama kampüsün dibinde o yüzden personeli güvenliği kadar çok farklı değil.
hocalar aşırı rahat - ha mezun olur gider pratisyen kurasıyla atanırım ben zaten kasacak bir tıpçı değilim deniyorsa bilemem
değilse mesela yurtdışı hedefleri olan, öğrenciliğinde vizyoner hoca görmek isteyen, vaka görmek isteyen, düzgün işleyen bir eğitim araştırma hastanesi görmek isteyen muğlada okumasın derim. ankara istanbul olmasa bile daha oturmuş daha büyükşehirlerde tıp fakültelerini düşünürüm ben olsam. (ha ama bozokta okumaktansa muğlada okurum deniyorsa, o başka, bari şehir güzel, rahat, evet)
şunlar da var: ataması, iddiası olmayan bölümler mesela dandirik bir öğretmenlik, İİBF filan okumak için ya da ben keyfime arkeoloji okuyacam deniyorsa (atıyorum) muğla cennet
gerçekten kral öğrencilik yaşanıyor, üniversite mahallesi ultra rahat, gece hayatı güzel, etrafta gidecek bir sürü yer var, kampüs geniş ve güzel, kampüs içi ringler olsun şehir merkez-otogar ulaşımı olsun çok rahat (bu ulaşım eskiden sıkıntıydı 2 senedir düzeldi)
evler kötü yalnız.
ev kalitesi genel olarak kötü muğlada merkezde de evler çok eski ve küçük
yeni ve büyük evler burada TOKİ öyle düşünün

ama tıpçıların yurdu var, o konuda şanslılar.
giyim konusu güvenlik konusu filan aşırı rahattır , dediğim gibi burası üniversite kenti değil turizm kenti...
genel yazdım biraz belki tercih zamanı birilerine fiki verir.