üniversitede okuyabilmek için burs alan yada yardım alan var mı?

aglayanbulutlar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
359
1
arkadaşlar üniversite demek zorluk demek.kahretsin para demek ne yazıkki.bir benmiyim ailesinin maddi olanaksızlıkları yüzünden okuyamayan.herkes ne güzel üniversite okuyo sorunsuz çoğu öyle.kimseden burs almak yada yardım almak zorundada değil.ailesininde durumu var.hem giyiniyo,hem okuyo,hem geziyo.benim hayatım neden böyle anlamıyorumki.bi üniversite işine el atayım dedim yine talih bana gülmedi.şimdi ailenin maddi olanakları hiç yok bıktım artık.ben neden yardım alarak okumak zorundayım.hemde hiç insini cinsini bilmediğim insanların evine gitmek zorundayım?.başka çarem yok.maddi güç hiç yok.millettin anası babası zengin .onlara güzel hayat değilmi bizler ölmeliyiz gebermeliyiz bizim neye hakkımız varki.zaten dolabımı açın bakın hiçbişeyim yok. arkadaşların yanında ezik düşücem,okul işini bıraksam çalışsam içimde ukte kalıcak.okuyamadım diye.neden hayatım boyunca hep parasızlıktan çektim.ölmek istiyıorum artıkkkkk
 
Bulunduğunuz şehirdeki bir üniversitede okuma şansınız yok mu?
Hangi şehirdesiniz?
Maddi imkansızlıklar yüzünden okumamak bu maddi imkansızlıkların bütün bir ömür boyunca devam etmesi demek
Bundan kurtulabilmek için mutlaka eğitiminize devam etmelisiniz
Kendi şehrinizde okumak maddi açıdan büyük rahatlık
Durumu kötü olanlar için burs da veriliyor
Ayrıca üniversitelerin kendi bursları var
Neden yardım alarak okumak zorundayım diyip hiç okumamak çok mantıksız
Eğitim hayatı boyunca yardım almak ve sonunda bir meslek sahibi olup rahat etmek mi
Yoksa hiçbir vasfı olmadan ömür boyunca maddi imkansızlıklar içinde yaşamak mı

Şehir dışında okumak zorundaysanız bahsettiğim bursları alıp,devlet yurdunda kalıp part time bir işte çalışabilirsiniz
Bu şekilde okuyan o kadar çok kişi var ki
 
senin sandığının aksine herkes burs alıyo canım benim,utanacak hiçde bişey yok ki bunda:)
birincisi devlet bursu alabilirsib şimdilik 240 lira ama her sene artıyo.Eğer durumun cidden kötüyse devlet bursu,o kadar da kötü değilse geri ödemeli alırsın.Yani devlet sana mezun olana kadar her ay parayı öder ama sonra söke söke alır:)
geri ödemeliye katkı kredisi diyolar ve üniversiteye gidip de onu almayanı ben pek tanımam..aynı zamanda başbakanlık bursu gibi burslara başvurabilirsin,her okulda yemek bursu veriliyo mesela,en basitinden.başvurup da çıkmayan çok az kişi oluyo,bütün sene ücretsiz yemekhane kartı alabiliyosun,yanii öğle yemeklerin bedava oluyo.

tekrar burs meselesine dönecek olursak tahmin bile edemeyeceğin kadar firma burs veriyo çünkü verdikleri burslar devlet vergilerinden kesiliyo ve firmaya hiçbir maddi zarar vermiyo.ben mesela araba lastiği veren biyerden burs alıyorum.
yılmayıp aramak enn önemlisi.
ayrıca adı duyulmuş ÇYDD gibi,TEV gibi büssürrüüüüü yer var başvurabileceğin,ya da diğer alternatif cemaat kurumları.mağduriyetini ispatlayabilirsen evlerinde-yurtlarında ücretsiz bile kalabilrsin,onlarda para çok :p

sakııın umudunu yitirme,benim sınıfımda askerliği bittikten sonra okumaya gelen 26 yaşında çocuk var,hiçbir zaman için geç değildir....
 
Hiç ümitsizliğe kapılma canım.hem maddi gücü olmayan tek insan sen değilsin ki yeterli kararlı ol iste başarabilirsin.
bizimde maddi durumumuz iyi değil kızım katkı kredisi alarak okudu biz ona fazla bir şey yapamadık ama çabaladı ve başardı şu an son sınıf ve mesleğiyle ilgili olarak bir işe de girdi yani herşey senin elinde herşey para demek değil.
 
devlet 260 tl her ay para veriyo ve başka bir şehirde okuduğunu düşünelim yurt parası 105 tl bunun içinde yemek yardımı dahil yani sana 155tl harçlık kalıyo bunulada çok rahat geçinirsin bir tek ilk üniversteye girdiğin sene ocak ayına kadar burs alamıyosun ocakta çıkıyor burs bunun dışında part time olarak çalışabilirsin veya özel kurumların burs başvurularını takip edip oralardanda burs alabilirsin yani kısaca aslında devlet bütün imkanları sağlıyor burs , yurt burs çıkmazsa kredi ayrıca harç içinde kredi veriyor benim bildiğim üniversitelerde eğer durumun yoksa öğle yemeğini ücretsiz veriyor yani sen üniversiteyi gerçekten okumak iste ve kazan gerisi hallolur biraz zorluk çekersin ama öğrenci olupta zorlanmayan bilmiyorum ben.
 
ben de yeni mezun olarak ( yani öyle sayılabilirim ) burslarla eğitimimi sürdürdüm. inan bu kadar dert etmene gerek yok.
aylık kyk'dan bursun olacak ya da öğrenim kredin. 260 tl bu sene. her sene 20 ya da daha fazla artıyor. kyk'dan gelecek parayı kesin gözüyle bakabilirsin. ayrıca ben kaymakamlıktan burs alıyordum. ilk dönem toplamda 500 ikinci dönem 400 tl gibi burs veriyordu. onun dışında tev, çydd, add gibi kurumlar da burs veriyor.mehmet zorlu vakfı da büyük burs veren kurumlardan. bulunduğun yer neresi bilmiyorum ama bazı şehir, kasaba, köy dernekleri de burs veriyor. aynı zamanda okulun kendi öğrencilerine verdiği burslar var. bunlar normal aylık burs ya da yemek bursu şeklinde. burs alabileceğin yerlerden bir kaçı bunlar.

masraflarına geldiğimizde, kyk yurdunda kalabilirsin, 3 aylık ücreti 270 tl olması lazım. yemek, ısınma vs vs her şey içinde. kitap masraflarını da dert etmemek lazım. fotokopi imdadına yetişir.

bunların dışında haliyle extra masrafların da olabiliyor bazen. çok sıkıştığımda ben çeviri yapardım ya da özel ders verirdim. az miktarlardı ama harçlıktı neticede. hafta sonları part time cafelerde çalışan arkadaşlar da çoktu. yani arkadaşlarımın yanında ezik düşücem demişsin canım ama bölümdeki arkadaşlarıma baktığımda inan çoğunun maddi sorunları vardı, başka şehirlerden gelmiştik malum.

moralini bozmamalısın. yapamayacağın şey yok istersen.
 
X