Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.672
5.299
Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:

Bence önce orada burada duran kıyafetlerinizi toplayıp kirli sepetine atın ki gözünüzün önündeki dağınıklık gitsin. Sonra silip süpürün evi; hem havası hem kokusu değişir :) En son toz alırken elinize gelen eşyaları yerlerine yerleştirirsiniz, bayağı kolaylamış olursunuz.

Yalnız mutfak için bir şey diyemiyorum; ben olsam komple çöpe atardım o eşyaları.

canım temizlikci tut,temzilik şirketleri var durumu anlat böyle böyle de işim yoğun diye yapamadım dersin.sen bir değil 2 gün parası ödersin ilk temizlikte sonra da ayda bir temizlikci almayı adet et,sanırım temizliği sevmiyorsun ama işini böyle halledebilirsin,pis evde oturmak seni daha da mutsuz eder

Ayiplancak bisey yok ama kesin egosunu tatmin etmek isteyip sana saldiriya gecen elestiren cok cikar
Insaniz sonucta..oyle donemler oluyoki elin kolun kalkmiyo surekli uyumak hayatla bagini kesmek istiyosun bu depresyon halini hangimiz yasamadik ki..
Sen biraz abartmissin o kadar:)simdi isten izin alamiyosan aksamdan aksama yapcan bu boyle gitmez ilk once sana yardim etcek arkadas kardes anne kim varsa yardim iste yada bi gunluk kadin cagir ver 100 lira birlikte girisin islere acil baslaman lazim bi yerden yoksa bocekte olur kokuda olur kufte olur olan olmus acil cozum uretmeye bak ilk once bulasiklari bi makineye at sonra biriken camasirlari yika ben senin yerinde olsan isten kesin 1 gunde olsa izin alirim yada saglik ocagindan 1 gun rapor al bide sana yardimci olcak birini ayarla halledilir ya su var sabun var :)

Bence gerekirse bi gece uyumayıverin temizleyin evinizi, Allah korusun hasta falan olursunuz. :KK17:
Öncelikle çamaşırlarınızı makineye atın çalıştırın.
Sonra açın büyük bir çöp poşeti çöp olan ne varsa hepsini doldurun.
Mutfaktaki çöpleri dökün tencerelere bulaşıklara kirçöz porçöz dökün sıcak suya basın dursun.
Alın makineyi evi boydan boya çekin, sonra tozları alırsınız.
Kuşların kafesini, yemini suyunu temizleyin.
Bide kaliteli bir oda spreyi sıkın açın pencereleri de ev bi ferahlasın.
Uykusuz kalırsınız ama kafanız rahat olur evim temiz diye.

isinden izin alamiyorsan belirli seyleri az az yap olmadi temizlikci tut
önce camaslari bulasiklari hallet dügün tatil isss söyle düsündümde en iyisi temizlikci

Ne kadar bekletirsen o kadar zorlaşır valla ya Allah Bismillah nidalarıyla kalkıp başla. :) Durumun uygunsa bir kadın çağır, birlikte yapın. Kolay gelsin.. Uyudukça ve evde kaldıkça depresiflik artar bu arada. Önce kendini zorla, giyin hazırlan dışarı çık. Kuaföre git ya da, geldiğinde o eve layık görmezsin kendini. :)

Camasiri bulasigi halledip temizlikci cagir.
Donem donem herkesin evi oyle olur sikma canını.

Her gün bir iki parça iş yaparak, günlere yayarak yani,birkaç günde bitirebilirsin, çok da telaş yapma.
Önce etraftaki kirlikıyafetleri büyükçe bi torbaya doldur, çöptorbası falan olur nasıl olsa pisler. Bi köşeye koy onu,her gün bir iki posta atarsın ordan alıp.
Onlar yıkanırken ilk gün ortalıktan çöpleri toplayıp bi süpürüp sil. Karmaşanın büyükkısmı gitmiş olur bunları yapınca.
Sonra ikinci gün mutfağa girip bulaşıklardan aşırı pis olanların içine çamaşır suyu ve biraz su koy, bırak.
Ertesi güne kadar beklesinler öyle küflüler falan. Onlar beklerken sen banyoya biraz çamaşır suyu döküp, kolay olsun diye araba fırçası tarzı bişeyle yıka duvarları falan. Lavaboyu ve duşu filan da ufak bi fırçayla falan ovarsın.
Ertesi gün mutfakta bekleyen bulaşıkları önce durulayıp sonra normal bulaşık sabunuyla yıkarsın artık, o gün de öyle geçer.
Ertesi gün de kalan ufak tefek işleri yapar, son olarak toplarsın bir iki saat daha. Normal bi eve dönüşür yani en azından böyle, her gün iki üç saat iş yaparak dört beş günde bitirirsin.

ahhh ahh... ben hiç de bakmadim ama sıklıkla havalandiriyorum evimi...
kolay degil ki eve bakmak ya:KK43:
bide bana bak... 7 aylık hamileyim.. çalışıyorum...
eve bakmak istiyorum inan ki çok yoruluyorum
işten gelince kahvatılık bulaşıklar var onu yıkıyorum...
bende evimi temiz tutmak istiyorum çok yoruyor insani:KK43:
sen söle bişey yap
önce çamaşirlari makineye at yıkansin. çöpleri temizle... 2 dk da... küflenmiş leş gibi olmuş şeyleri sil...kirli tabak varsa bulaşık makineye at...
sonra elektrik süpürgesiyle süpür... paspas yap... o kadar. hergün bi odayi temizleyebilirsin... ben küçük şeylerden başliyorum sora büyük şeylere geçiyorum... o kadar basit hemde hamile halimle.

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:

bence bir gününü toplamaya ayır,sonra bulaşık ve toz almak yerleri silmek

heryeri aynı anda toplamaya çalışma..önce mutfaktan başla..orayı güzelce topla..sonra gücün kalırsa banyoyu topla...bir sonraki gün diğer odalar ondan sonra toz al süpür sil...3 güne falan böl temizliği...

Evet iş biraz çığırından çıkmış ama halledilemeyecek gibi de değil.
Sen de rahatsızsın zaten eğer vaktin yoksa temizlikçi çağırmak en mantıklısı.
Daha fazla erteleme bir an önce işe koyul sağlığın tehlikede.

Niye ayiplayalim ki insanlik hali olur oyle donemler tatlim :KK66:
Hemen kalk kiyafetleri topla camasir makinasina at o calissin bir yandan
Sonra yatak odanda nevresimleri degistir
Tuvalet banyo kuvet ne varsa ov
Sonra supurge isine basla ustune de camasir suyu ve deterjanli suyla silmeye devam et
En son camasirlari asar kurtulursun nolacak bir gunluk is hepsi

temizlik şirketi yada temizlik yapan bir bayan bul. temizlet. tabi öncesinde ortalıktaki eşyalarını çöp poşetlerine koy. sonra makineye. hatta 3 çöp poşetine siyahlar, renkliler ve beyazlar olarak ayır. kolaylık olur...

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..

X