Uterus unicornis sorununda histeroskopi?

Cifa

Sabrettik, selameti bekliyoruz.
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
374
214
648
Merhabalar HSG neticesinde, rahmime sol uterus unicornis teşhisi konuldu. Doktorla görüştüğümüzde, hamilelik halinde düşük riskini azaltmak için histeroskopi ile rahmimi az da olsa genişletebileceğini söyledi, doktorundan benzer bir istekle karşılaşan oldu mu, gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Tecrübesi olan kimse yok mu?

Merhabalar HSG neticesinde, rahmime sol uterus unicornis teşhisi konuldu. Doktorla görüştüğümüzde, hamilelik halinde düşük riskini azaltmak için histeroskopi ile rahmimi az da olsa genişletebileceğini söyledi, doktorundan benzer bir istekle karşılaşan oldu mu, gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
evet biraz genişletme mümkün olabiliyor ama bu tamamen doktorunuzun ne kadar tecrübeli olduğu ile ilgili. genişletttim diyip hiçbişey yapamayan doktorlarda var. ne kadar düzelme sağlanırsa düşük riski o kadar azalıyor. unikorniste tam düzelme şansı yok diye biliyorum ama bi parça olsun genişletilebilme ihtimali olduğunu da biliyorum tabi bunu sizin hsg nize bakan doktor daha net yorumlayacaktır. ama doktorunuzu çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun

evet biraz genişletme mümkün olabiliyor ama bu tamamen doktorunuzun ne kadar tecrübeli olduğu ile ilgili. genişletttim diyip hiçbişey yapamayan doktorlarda var. ne kadar düzelme sağlanırsa düşük riski o kadar azalıyor. unikorniste tam düzelme şansı yok diye biliyorum ama bi parça olsun genişletilebilme ihtimali olduğunu da biliyorum tabi bunu sizin hsg nize bakan doktor daha net yorumlayacaktır. ama doktorunuzu çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim, peki İstanbul'da bildiğiniz iyi bir doktor var mı?

Çok teşekkür ederim, peki İstanbul'da bildiğiniz iyi bir doktor var mı?
ben Mustafa Acet i tavsiye ederim. çok yoğun ama alanında da çok iyi bir doktor. bende komplet septat uterus vardı. daha önce başka bir doktorda histeroskopi oldum ama kontrol hsg sinde ben bile hayal kırıklığına uğramıştım. doktorum ise hemen aşılama tedavisine başlamamızı istemişti ben hamile kalabiliyorum diye reddetim ama hamile kalmamayı akıl edemedim. 1 düşük daha yaptım ve o esnada ki doktorum bana Mustafa hocayı tavsiye etti. 3 defa histeroskopi geçirdim ve şu an 100 de 95 septum alınabildi sadece boynuz kısmı tam açılamadı. bekleme sürecindeyim. inşallah sizin için de en iyisi olur.

ben Mustafa Acet i tavsiye ederim. çok yoğun ama alanında da çok iyi bir doktor. bende komplet septat uterus vardı. daha önce başka bir doktorda histeroskopi oldum ama kontrol hsg sinde ben bile hayal kırıklığına uğramıştım. doktorum ise hemen aşılama tedavisine başlamamızı istemişti ben hamile kalabiliyorum diye reddetim ama hamile kalmamayı akıl edemedim. 1 düşük daha yaptım ve o esnada ki doktorum bana Mustafa hocayı tavsiye etti. 3 defa histeroskopi geçirdim ve şu an 100 de 95 septum alınabildi sadece boynuz kısmı tam açılamadı. bekleme sürecindeyim. inşallah sizin için de en iyisi olur.

Çok sağolun, size de çok geçmiş olsun, inşallah sizin için de bundan sonra süreç kolay geçer ve en iyisi olur, müjdeli haberlerinizi duyarız.

Bugün Dr. Şule Selman'la hsg filmimi göstermek için görüştüm, histeroskopiye hiç gerek olmadığını, böyle çok hastaya doğum yaptırdığını söyledi :)

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun yıllardır çocuk sahibi olma konusunda uğraş veren 35 yaşında 12 yıllık evli bir kadın olarak edindiğim tecrübelere dayanarak nacizane paylaşabiliceğim bilgiler; eğer rahim içi bir şekil bozukluğu varsa evet bu durum gebeliğe kesinlikle engeldir yada gebe kalsanız bile kesinlikle sağlıklı bir gebelik olmaz şeklinde kesinlikler sözkonusu değil ancak bu tür durumlar gebe kalma yada gebe kalındıktan sonra sağlıklı bir gebelik geçirme şansının düşük olduğunu bilmenizde fayda var elbette doktorunuzun söylediği doğru ancak genelin içinde bu oran oldukça düşük netten detaylı araştırma yaparsanız siz de bu bilgilere ulaşabilirsiniz eğer sağlıklı bir gebeliği garanti etmeden riskleri göze alarak geçireceğiniz bir gebelik yaşamayı denemek isterseniz elbette sizin tercihiniz ama nacizane tavsiyem brüksel tüp bebek merkezindeki Yücel Karaman'la da bir görüşüm derim dilerseniz öncesinde kendisini internetten de araştırabilirsiniz. Cifa Cifa

Merhaba, benim de hsg sonucumda unicornis uterus olduğum ortaya çıktı. Bana böyle bir şey söylenmedi. Tüp bebek tedavisine başladık hemen. Yarın transfer yapılacak.

Back
X