ütümün tabanını nasıl temizlerim ? lütfen yardım

pericikk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
1.910
1.103
PicsArt_1427456590251.jpg
Ütümün altı gördüğünüz gibi oldu.Mum sürmeyi ve sıcak ütüyü tuza sürtmeyi denedim ama bu sarılıklar çıkmadı.Başka tavsiyesi olan var mı kızlar o_O

pericikk pericikk benimde ütümün altı öyle oldu ben sirke ile çıkarttım..ütünün fişini takmıştım sonra çıkarttım.sonrasında ılık durumuna geçtiğinde pamuğa sirke damlatıp lekeli olan yerleri ovaladım biraz uğraştırıyor ama :)...sonuç parlak bir taban:)

pericikk pericikk benimde ütümün altı öyle oldu ben sirke ile çıkarttım..ütünün fişini takmıştım sonra çıkarttım.sonrasında ılık durumuna geçtiğinde pamuğa sirke damlatıp lekeli olan yerleri ovaladım biraz uğraştırıyor ama :)...sonuç parlak bir taban:)
Hadi inşallah düzelir tabanı bu yöntemle Hoppa

her taraf sirke kokuyor sana tavsiyem kimse yokken yap ve havalandır evi :)
bu arada tuz çizmez mi yaa benim aklıma pek yatmadı o tuz olayı..senin ütünün altı baya kötü olmuşş benimki bu kadar yaygın değildi ama baya da kahverengilik siyahlık vardı ütümde

her taraf sirke kokuyor sana tavsiyem kimse yokken yap ve havalandır evi :)
bu arada tuz çizmez mi yaa benim aklıma pek yatmadı o tuz olayı..senin ütünün altı baya kötü olmuşş benimki bu kadar yaygın değildi ama baya da kahverengilik siyahlık vardı ütümde
zaten işe yaramamıştı tuz.Hiç kıyafet felan da yakmadım çok dikkatliyimdir hep kumaşın cinsine göre ayar yaparım nasıl böyle oldu bende anlamadım.Sildim sirke ile sarılıklar çıktı pamuğa : ))

yani oldu işlem desene :)temizlenmiş olması lazım tamamen altının..benimde öyle sapsarı çıktı pamuğa ama evi sirke kokusu sardı :))

yani oldu işlem desene :)temizlenmiş olması lazım tamamen altının..benimde öyle sapsarı çıktı pamuğa ama evi sirke kokusu sardı :))
ben ütünün altını ılık olduktan sonra aldım balkona çıktık ütüyle orada yaptım sirkeli temizliği böylece evim hiç kokmadı :KK76: koyu lekeler gitti ama hafif sarılık var yine onun çaresi yok sanırım

Mikrofiber bezi ıslatıp cif damlatıp silin. Gayet temiz oluyor. Temizledikten sonra ıslak bir bez (pamuklu, ütülenebilir kullanılmayan atlet yada tülbent olur) koyup ütü masasına buharı püskürterek bir kaç kez ütü yapar gibi sürtünce kalıntıda kalmıyor. Benim ütumde böyle olmuştu eve gelen yardımci kadın yapti bunu pırıl pırıl oldu.

tuz ile yapan bir bayan vardı sıtede ordakı delikler tıkandı yazmıstı bilğiniz ola.. ama sırke heryerde oldugu gıbı emının işe yaracaktır :)

Mikrofiber bezi ıslatıp cif damlatıp silin. Gayet temiz oluyor. Temizledikten sonra ıslak bir bez (pamuklu, ütülenebilir kullanılmayan atlet yada tülbent olur) koyup ütü masasına buharı püskürterek bir kaç kez ütü yapar gibi sürtünce kalıntıda kalmıyor. Benim ütumde böyle olmuştu eve gelen yardımci kadın yapti bunu pırıl pırıl oldu.
çok tesekkurler bu bilgi için :)) :KK68:

Hımmm bir fikrim yok .Nasıl kullanılacak dişmacunu cnm
beze sürüp altını sanırım silincek ..
cünkü konu başlığında diş macunu kullanım alanları yazıordu ve ütü tabanınızdakı kırler yanıklar için yazıordu okdar :)
sende dene nasılsa zararlı bişi değil biraz ılk olarak olsunkı utu tabanı elını yakmayacak kadar die düşündum :) bizm utü tamırde değişim olmassa denicem bende :)

beze sürüp altını sanırım silincek ..
cünkü konu başlığında diş macunu kullanım alanları yazıordu ve ütü tabanınızdakı kırler yanıklar için yazıordu okdar :)
sende dene nasılsa zararlı bişi değil biraz ılk olarak olsunkı utu tabanı elını yakmayacak kadar die düşündum :) bizm utü tamırde değişim olmassa denicem bende :)
Doğru söylüyosun daha ne kadar kötü hale gelebilir ki.Deneyelim bakalım :))

X