uyan sunam sarkisi..

saklibahce1986

Herşeyin hayırlısı
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
413
178
Uyan sunam uyan sarkisi..bu turkuyu yazan malatyalidir..fahri kayhan esi suna kayhan..fahri cok severmis sunasini..bikmadan usanmadan severmis..bu denli sevgiden oturu sadakatli ve bagliymis.. hamam keyfi varmis eskiden kadinlar her hafta duzenli yaparmis..tum mahalle kadinlari toplanip hamama giderlermis..bir ben varmis suna nin sirtinda..sunanin yakin arkdasi neriman gormus bu beni aksam esiyle sohbet sirasinda kacirir agzindan sunanin sirtindaki bu beni..fahri birgun kahveye gider nerimanin esiyle karsilasirlar sohbet ederler sonra sohbet kavgaya donusur..nerimanin esi benimle ugrasacagina karina sahip cik der..karinin sirtindaki beni bilirim der...fahri oyle eve gider olan biteni sunasina anlatir..suna goz yasi icinde boyle bise olmadi der fahriyi ikna eder..fakat fahri tam ikna olmus degildir sunaya cok kotu davranmaya baslar..bir aksam sofrada tartisirlar fahri evden cikar gider..sabah dondugunde gordugu manzara karsisinda buz olmustr fahri..suna kendini asmis ayak ucunda bir mektup..kusura bakma beyim gunlerdir kafanin icinde donen soru isaretlerinin cevabini bilmekteyim.kendimi temize cikarmk icin baska yol goremedim sunu bil ki ben sana ihanet etmedim der...sonrasi zaren bu turku...fahri bu olayda snra cezaevine girmistir..ciktiktan yillar sonra elazigda konser vermek icin trenle yolculuk yaptigi sirada malatya yakinindan gecerken arkadasina gozumu bagla bagla ki ne ben malatyayi goreyim nede malatya beni gorsun sunam rahat uyusn der

Eskiler hep söylerdi vücudunuzda görünmeyen yerlerde iz, ben vs. Varsa kadın dahi olsa kimseye söylemeyin diye, demek bir bildikleri varmış çok ilgiç bu türkünün hikayesini bilmiyordum türküyü çok severdim beynelmilel filminden sonra daha bi sevmiştim. Uyan sunam uyan uyan derin uykudan :KK43:

X