Uygurlardan Erdoğan’a kınama: Bir tek Türkiye bize ‘terörist’ damgası vurdu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Uygurlardan Erdoğan’a kınama: Bir tek Türkiye bize ‘terörist’ damgası vurdu
http://www.diken.com.tr/uygurlardan-erdogana-kinama-bir-tek-turkiye-bize-terorist-damgasi-vurdu/
Dünya Uygur Kongresi Yönetim Kurulu Üyeleri, Münih’te düzenledikleri basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’deki Uygurlara tavrını kınadı.

uygur.jpg

Ticareti ve iki devlet arasındaki ekonomik bağları geliştirmek için Çin’e giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Doğu Türkistan’daki terör faaliyetlerini kınıyorum” demişti.

Bunun üzerin Dünya Uygur Kongresi merkezinde yapılan basın toplantısı konuşan Dünya Uygur Kongresi Siyaset ve Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Asgar Can, “Erdoğan’ın Çin’de sarf ettiği sözler biz Uygurlar arasında büyük hayal kırıklığına sebep olmuştur. Uygurların terörizmle ilişkilendirilmesi Uygurlar arasında büyük yankı uyandırmıştır. 2009’da Başbakan iken Çin’de olanları “Soykırım” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü söyledikleri kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Türkiye bize ‘terörist‘ damgası vurdu
Çin’in yıllardan beri ‘Doğu Türkistan‘da yaşayanlara ‘Terörist‘ damgası vurabilmek için milyarlarca dolar harcadığını söyleyen Asgar Can “Maalesef hiçbir Avrupa ülkesi bu tuzağa düşüp te bizleri dışlamazken, ikinci vatanımız olarak bildiğimiz Türkiye bize bu damgayı vurdu. Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı’nın bunu söylemesi bizleri çok üzmüştür”dedi.

Ramazan ayı boyunca AKP’ye yakın basın organları Çin’in Uygur Türklerine dini inançları konusunda baskı uyguladığını yazmış, bunun üzerine Türkiye’de bulunan Uzakdoğulu turistlere, Çin Büyükelçiliği’ne ve hatta Çin restoranlarına dahi saldırılar düzenlenmişti.

Ancak söz konusu haberlerin doğruluğu teyit edilememiş, Erdoğan da Çin ziyareti öncesinde ‘havuz medyası‘nı yalanlamıştı.

O değilde Erdoğan çine doktora gitmiş diye duydum ben
Hani varya malum bağırsak rahatsızlığı
Nasıl geçecekse o rahatsızlık bu sözleri söylerken hiç utanmadı mı acaba?

Biz hergün kınıyoruz kardeşler,değişen birşey yok.Belki sizin ki ise yarar.

X