uykusuz her gece

insanyavrusu

az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
258
323
38
kızlar merhaba.bebeğim 8aylık oldu,hâlâ gece uykusu yok,neşesi gayet yerinde masallah.gündüz de uykusu çok az artı hafif.uykusuz bi bebek,sürekli kucakta bıraktığım an kıyamet.çok hassas davranıyorum asla zerre sinirlenip bunu ona bakış tavır his ile dahi hissettirmedim.normalde olmamama rağmen sabır taşı gibi bişeyim çevremdekiler şaşırıyor o derece.

ilk sorum acaba bir güvensizlik mi var bunu hiç vermesem de kaybetme korkusu mu var bebeğimde. Şuana kadar doğru düzgün aglatmadim bile emmek için uyandığında hafif mikirdanmasina bile anında uyaniyorum

ikici sorum 6.aydan sonra uykusu duzene girer dediler ama hâlâ aynı benim gibi olan var mi
herkese teşekkürler

Malesef kesintisiz uyumasini beklemek icin cok erken. Guvenle inanin hicbir alakasi yok.Gece uyandikca emzirerek uyutuyorsaniz, malesef anne sutu almadan tekrar uykuya dalamiyordur.Ayakta sallanarak uyuyan bebeklerde de sallanmafan uyuyamazlar mesela.
Sizin karariniza kalmis ferber gibi uyku aliskanliklarini duzenleyen yontemler var.Benim yavrumda anne sutunu birakana kadar uyanmaya devam etmisti.Sanirim 2 yas civarindan beri uyanmadan uyuyor.
Allah yardimciniz olsun, uykusuzluk anmeleri bayagi etkiliyor.

kızlar çok teşekkür ederim.aynen emerek uyuyor :) gece uyanmaktan ziyade 3,4ten aşağıya uyumuyor 6buçuk gibi emmeye kalkiyor.sagligi yerinde diye şükür ediyorum hamileyken hiç uyumazdim belki ondandir dedim artık.ama bir çok anne bu durumda hepimize kolayliklar ve evlatlarimiza sağlıklar dilerim.

3-4 e kadar uyanik mi kaliyor?
İste bunun icin birseyler yapmalisiniz diye dusunuyorum.peki ne yapiyorsunuz o saate kadar?
Uyku cocuklar icin cok cok onenmli.Gece 10 a kadar uyumus olmasi gerekmez mi? Cocuk dr unuzla bi gorusun size onerileri olacaktir.
Sabah kacta kalkiyor.Uyku saatlerini degistirmeyi deneyin.

evet aynen öyle.ışte beni üzen de bu,uykuda büyüme hormonu çalışacak ama benim kızım o saatlerde sürekli ayakta oynuyor.

gündüz on gibi kalkar,1,2ye kadar ayakta yarım saat uyursa süper.

sonra 8,9da 1,2saat uyur ancak bir daha aynı döngü 3,4gibi uyur

yemesi emmesi çok şükür herşey yolunda doktoru neşesi yemesi yerinde ise takma her bebeğin bi karakteri var dedi.bunun için ilaç veriyormuş bazı doktorlar.açıkçası anneler kendi uykusuz kalmak istemediği için içiriyor bence onu.sorun yok dediği için almadım bile ilaç yok yere onu doldurmak istemediğimden.

ilginç bi bebek anlamiyorum..

Bende ilaci dusunmezdim ilk etapta.Fakat anneler kendi rahat uyumak icin ilac veriyorlar kismina kesinlikle katilmiyorum.Acikcasi hani insan yasamadigi seyi bilmez diyoruz ya,uykusuz anneninde cocuguna yeterli ilgiyi gosteremeyebilecegini dusuyorum.Sonucta anne de bir insan ve onunda uyumaya,dinlenmeye ihtiyaci var.Eger uykusuzluk annenin psikolojisini etkileyecek boyuta gelip, cocugu ile iletisimini zedeliyorsa bence ilac kullanilinabilir.Cunku bazen en sabirli anne bile cocuga ister istemez yansitabiliyor.Anne ile iletisimi, kullanacagi ilactan daha onemli.

Ben nacizane aksam 8-9 uykusunu kaldirmanizi tavsiye ederim.Belki zamanla uyku saati 23-24 e kadar inebilir.

Gule gule buyutun bebeginizi

Bende ilaci dusunmezdim ilk etapta.Fakat anneler kendi rahat uyumak icin ilac veriyorlar kismina kesinlikle katilmiyorum.Acikcasi hani insan yasamadigi seyi bilmez diyoruz ya,uykusuz anneninde cocuguna yeterli ilgiyi gosteremeyebilecegini dusuyorum.Sonucta anne de bir insan ve onunda uyumaya,dinlenmeye ihtiyaci var.Eger uykusuzluk annenin psikolojisini etkileyecek boyuta gelip, cocugu ile iletisimini zedeliyorsa bence ilac kullanilinabilir.Cunku bazen en sabirli anne bile cocuga ister istemez yansitabiliyor.Anne ile iletisimi, kullanacagi ilactan daha onemli.

Ben nacizane aksam 8-9 uykusunu kaldirmanizi tavsiye ederim.Belki zamanla uyku saati 23-24 e kadar inebilir.

Gule gule buyutun bebeginizi

iki yaşına kadar uyku problemleri devam ediyor diye biliyorum..

evet aynen öyle.ışte beni üzen de bu,uykuda büyüme hormonu çalışacak ama benim kızım o saatlerde sürekli ayakta oynuyor.

yemesi emmesi çok şükür herşey yolunda doktoru neşesi yemesi yerinde ise takma her bebeğin bi karakteri var dedi.bunun için ilaç veriyormuş bazı doktorlar.açıkçası anneler kendi uykusuz kalmak istemediği için içiriyor bence onu.sorun yok dediği için almadım bile ilaç yok yere onu doldurmak istemediğimden.

her gün 5-10 dakika uykusunu öne almayı deniyerek uyku saatini erkene çekebilirisniz ama gece uyunmaları devam ediyor benim kızım 1 yaşına girdi arkadaşımla 1 gün var aramızda o muhallaebi yedirip emziriyor akşam 10 da sabah 8 e kadar kalkmıyormuş bana ise bunlar hayal gibi geliyor gerçekten herkezin bebği farklı.ben kızıma daha parmağımı kaldırıyorum şş demeden ağlıyor çok alıngan sürekli etrafında pervaneyiz yemeği her şeyi saatli ağlamadan tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz ama gece acıkıyor son 15 gündür Allaha şükürki gece 1 kere beslenmeye kalkıyor 1 kerede su içmeye ama yatakta kıpır kıpır bazen yanlamasına dönüyor snirlenip uyanıyor geri uyut beslenme sayısı düşsesede yine bir bahane ile uyandırıyor bizi :)) ama Allaha şükür sağlıkları yerinde bir şekilde bu günlerde geçip büyüyecekler daha dün gibi onu bekleyişim şimdi kocaman oldu :)

çok sağolun kızlar.ya benim fikrime göre anne kendi için içiyor,çünkü ben bunu yaşayan biri olarak söylüyorum 4,5saat uyuyan biriyim.her bünye aynı değil.bu kadar az uyumama rağmen gayet dinçim elhamdulillah.

ama bu ilacı veren arkadaşımin benim bebeğime göre çok çok fazla uyuduğunu düşünüyorum kendi direncsiz.günlük uykusunu almayinca ruh gibi oluyor.Allah dağına göre kar verir derler ya benim bebeğim onda olsa dayanamaz.belki başka şeylere de ben dayanamam yani herkesin dayanma gücü ayrı.umarım hepimizin evlatlari sağlıkla büyür hayırlı evlat olurlar,çok teşekkür ederim size

Canım o akşam8-9 uykusunu kaldırın ozaman biraz biraz düzelir,sabah 10 bebek için biraz geç tabi her bebeğin tabiatı farklı ama biraz dikkat ederseniz düzenleyebilirsiniz.
Kendi çocuklarım o aylarındayken akşam 10 civarı uyurlardı sabah 8 kalkarlardı.
Bi bebek 1.5 yaşına kadar günde iki kez uyur,1-5 3 yaş arası günde 1 kez 3 yaşından sonra artık gündüz uykusu uyutmuyorum ben çünkü akşam uyumuyorlar bu sefer şimdi oğlum 5 kızım 3 yaşını doldurdu akşam 9.5 en geç uyumuş olurlar istisnalar arada oluyor büyükler vs gelince ozamanda huysuzluk yapıyorlar millet kalkıp gidiyor:KK45:

Biraz gaddarca gelebilir ama düzen için önce sabah erken uyandır

7-8 gibi kahvaltısını yapsın 11 -12 gibi yatıp 1 saat kestirsin kalkıp öğle yemeği yiyip

Akşam üzeri uykusu gelirse 4-5 gibi biraz daha yatsın

Gece de 9-10 gibi uykusu gelir o zaman

Bebeğin günlük düzenimin saatleri kaymış düzeltmek için siz çaba hgarcamalısınız o kendi düzeltemez

Gece çok uyanmak ayrı hiç uyutmamalı ayrı

Gece 10 da yatıp iki saatte uyanıyor deseydiniz fazla besle der o da olmazsa sütten kesilinde düzelir derdik

Ama siz onunla gece oynarsanız o geceyi öğrenemez ki

Öğretmek sizin elinizde azmedin bir kaç gün birlikte uykusuz kalırsınız ama sonra düzenimiz olur bir ömür böyle geçmez

cnm bız 20 aylık olduk malesef gece 4-5 kez kalkıyoruz hala...emdiği için sanırım....
ama yazmak ıstedım duzenın yanlış bebegın gece 3-4 e kadar uyumaması yanlış....8-9 da uyutman yanlış....hepımız hatalar yaptık ılk bebek tecrubesızlığı...ama sen bu hatayı telafı et artık bence....mesela gece on da yatırmak için en son 6da uykusundan kalkması lazım...ona göre ayarla...sonra çok zorlanırsın...bebegın gece gunduz kavramını anlamalı yavas yavas...gece 3-4 çok yanlış uykuya gecmesı acısından....oğlen uykusuna çok uykusu geldığı zaman yatır...şimdi oğlen ıkı kere uyur zaten ama onu ıyı ayarlamaya bak...buyudukçe aynı duzenı ıster cunku

bu arada ilaçmiş felan aman ha....boyle anneler olduguna ınanamıyorum bebegım uyusun dıye ona ılaç verecegım ha...bence korkunç bırşey bu....kaldıkı 20 aydır uykusuz gezen bırıyım

Merhabalar;
Uyku saatini ayarlamak için erken uyandıracaksınız.7-8 arası uyandırın.Öğlen 11-13 arasında ilk uykuyu akşam 17:00 a kadar ikinci uyku saatini ayarlayın.Akşam 22:00 gece uykusuna geçin.En fazla 10 gün sürer alışması.
Kolaylıklar dilerim.

Gece uykusumu o neki acaba? Kızım 15 aylık aylardır gece uykusunu bilmem. Son 1 hafta uyuyordu ama dün gece yine başladık. Sabah a kadar kucağımda gazdan kivrandi uyumaya çalıştı. Biraktikca cok ağladı. Boynum fena tutuldu valla. Büyüyene kadar boyle maaesef. Şükür ki sagliklilar.

Aksam 8 -9 gibi uyursa o kadar uyanik kalmasi normal. 8-9 uykusunu kaldirmalisiniz. Emzirdiginiz icin de sık sık uyanır. Kızım da memeyi birakana kadar gece cok kez uyanirdi. Memeyi birakinca uyanmamaya basladi cok şükür

X