Görücü bu değil mi ? 'ben bulamadım,biri bana mantıga uygun bir eş bulsun'
Benim yakın bir arkadaşım görücü usulü fakir fukara borçlu bir adamla evlenmişti. Ki kızın durumu çok iyi, ailesinin kirada kaç tane evi var. O kıza da demiştim, insan görücü usulü evlenir de normalde bulamayacağı iyi biriyle evlenir diye. Gitti,evlendi. Şimdi hem çocuğun huyunu suyunu sevmiyor,hem maddi kaygılarla yaşıyor, ailelerden destek alıyor.
WTF???
Siz de aynı şekilde. Bunca gosterilen insanların ya mesleğini beğenmediniz, olmuşken mühendis olsun , dediniz. Ya tipini beğenmediniz, olmuşken yakışıklı olsun- colugumun çocuğumun geni güzel olsun dediniz. Ya ailesini begenmediniz ya başka bir şey...
Nasıl ki kendinize ait kriteriniz varsa onların da var.
Ayrıca 33 yaş , yaş bile değil. Ben de otuz olacağım, evlilik planının e'si bile yok. Hayatıma aldığım insan evlilik konusunu açsa kapattiriyorum. 33 yaş da geceler boyu ağlayacak bir yaş değil. Adama da hak verdim kesinlikle. Zaten seni sevmiyor, sana karşı bir bagi yok. Belki normalde karşılaşıp hoşlansa ondan büyük olmana bile önem vermez. Ama arkadaşı tarafindan gösterilen, Alalade bir fotoğrafsın. Tabii ki kendi kriterine uygun değilse daha güzelini, daha gencini, daha çok kazananani ya da ev hanımı olacak kişiyi isteyebilirsin. Sonuçta katalog işi gibi bir şey, anladığim kadarıyla arkadaşınızın yaptığı. Adam da katalogda daha iyi ,daha f/p bir ürün görmek istemiş olabilir.
Bence olay çok normal. Eğer siz de gerçekten tez elden gelinlik giymek istiyorsaniz size gösterilenlere şans verin . Belki sizin boyu kisa diye reddettiginiz adam da geceler boyu ağlıyordur, "maddiyatin kötü dese düzeltirdim, burnun yamuk dese yaptırirdım,kel dese saç ektirirdim..ama bu boyla ben ne yapayım" diye, belli mi olur? 'ben başka bahane bul,beğenmedi deme dedim' demekle sıyrılmış mi oluyorsunuz? Belki de arkadaşınız dan dun birisi. Size soyleidgi gibi eşine dostuna 'yok kanka begenmedi' diyor. Ki sizi yakın arkadaşım diye gosteriyor millete. Adam salak mı, düşünemiyor mu 'yakin arkadasinin yalnız olup olmadığını naisl bilmez,demek ki beni beğenmedi' diye?