Üzerine çaydanlık devrilen çocuk hayatını kaybetti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Aile 8 yaşındaki Ege'nin ölümünde hastanenin ihmali olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu
page_uzerine-caydanlik-devrilen-cocuk-hayatini-kaybetti_352790464.jpg

inPaylaşın
İzmir'in Urla İlçesi’nde, çaydanlıktaki kaynar su sırtına dökülen 8 yaşındaki Ege Durdu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Talihsiz çocuğun yakınları ise Ege’nin ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre olay, geçen cuma günü Urla’da meydana geldi. Evde oyun oynadığı sırada ocakta kaynayan çaydanlığa çarpan ilkokul öğrencisi Ege Durdu’nun sırtına kaynar su döküldü. Sırtında ağır yanıklar oluşan Durdu, anne ve babası tarafından Dokuz EylülÜniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve hayati tehlikesi bulunan Ege, sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi yanık ünitesinde sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Ege’nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Hastane hakkında suç duyurusu

Ege Durdu’nun ölüm haberini alan yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Ege Durdu’nun amcası Selahattin Durdu, yeğenini ölümünde Ege Üniversitesi Hastanesi’nin ihmali olduğu iddia ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Durdu, "Yoğun bakım ünitesi pislik ve mikrop içinde, klima yok, vantilatörle soğutuluyor. Yeğenimle ilgilenilmedi, sağlıksız şartlarda virüs kaptı. Bu ölümde ihmal var. Sağlık Bakanlığına da şikayette bulunduk. Sorumlular cezalandırılmalı" dedi. Hastane yetkililerinin ise kendilerine "Yanık ileri derecedeydi" diyerek suçlamaları reddettiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
http://t24.com.tr/haber/uzerine-caydanlik-devrilen-cocuk-hayatini-kaybetti,305167

çocuğun sadece sırtına dökülmüş, nasıl ölümcül olabiliyor ki, yazık olmuş çocuğa

Saglik ortami pislik icindyse, muhakkak ölümcül bir hastane bakterisi kapti cocugun vücudu.
MRSA diye bir bakteri türü var :
Methicillin-resistenter Staphylococcus aureus.
Özellikle, yaslilar, bebekler, Kücük cocuklar ve bagisiklik sistemi cökmüs yetiskinlerde büyük bir risk tasir.
Bunu önlemek icin hastane ortami cok temiz olmasi sart. Steril ve desenfekte sistemine cok ince ayrinitisina kadar titizlikle yapmak sart.

Yillar once kuzenimin dizinden aşağısına dökülmüştü kaynar su. Devlet hastanesi aynen bu haldeydi. Biz de ozel bir hastanede tedavi ettirmistik.

Bilmiyorum sirtinda ne derece yanık vardi ama insanin inanasi gelmiyor ihmal olmadığına. Allah rahmet eylesin ailesine sabir versin.

Sağlık bakanı hastaneler için ödenek yollamıyor herhalde çapa hastaneside her konuda yetersizmiş yakındada iflasını verecekmiş çoğu doktorlar başka özel hastaneye kaymış

bende 8 yaşındaydım, koskoca bir güğüm kaynar su devrildi üzerime, sobanın yanında yatıyodum sol tarafım komple gitti, hayal meyal sadece buharları hatırlıyorum. babam ozaman eczanede bi ilaç yaptırmış yumurtalı falan, çok şükür iz falan kalmadı. hastaneye gidip gitmediğimi hatırlamıyorum. yanan yer açık yara oluyor, hastanede mikrop kapmışsa.. yazık çocuğa. allah rahmet eylesin.

O güğüm halen bir çok evde kışın sobalı evlerde kullanılıyor rahmetli babamda çok almak istedi ben asla kendi evime o güğümü girdirmen diye direndim zaten fazla iri yarı boylu bir kadın değil o güğümü kaldırmak güç ister halende o güğümü sevmem çünkü biraz bende sakarlıkta mevcut kendi veya başkasını yakarımda almak istememiştin
bende 8 yaşındaydım, koskoca bir güğüm kaynar su devrildi üzerime, sobanın yanında yatıyodum sol tarafım komple gitti, hayal meyal sadece buharları hatırlıyorum. babam ozaman eczanede bi ilaç yaptırmış yumurtalı falan, çok şükür iz falan kalmadı. hastaneye gidip gitmediğimi hatırlamıyorum. yanan yer açık yara oluyor, hastanede mikrop kapmışsa.. yazık çocuğa. allah rahmet eylesin.

Allah ailesine sabir versin. Cok dikkatli olmak lazım cok. Evde cocuk varsa mutfak kapisini her zaman kilitlerim ben.
Ah ecel iste. Yavrum benim. Ne acilar cektin kim bilir. :KK42:

X