aylardır tüm şikayetlerimi tek tek arattım okudum artık hangisine giriyor girmiyor kafam allak bullak oldu ilk her şey 2023 başında akıntıyla kaşıntıyla başladı doktora gittim mantar dedi travozol verdi kullandım geçmedi direkt doktora gitmek istedim bazı sebeplerden gitmedim kendi haline bıraktım bir kaç ay sonra sikayetlerim geçmeyince yeniden gittim yeniden bana gynomex krem funit zolax teklilerden verildi kullandım azaldı gibi oldu üstüne düşmedim çok dikkatlide olamadım başta hep ütüledim çamaşırlarımı falan ama sonra düzenim bozuldu sekeri kestim sonra yine başladım falan yine tekrarlayınca bir daha gittim bu sefer zalain ve dermovate verildi kullandım geçmedi ayrıyeten yanmalarım oldu (sonradan okudum dermovatenin kortizonlu krem oldugunu) doktor bana ne oldugunu bile söylemedi bende klasik mantar kremi gibi düşündüm sonrasında akıntılarım yine arttı artık iç çamaşırımda iz bırakıyordu sarımsı gibi ve kötü gibi bir koku bırakıyordu sonra özelde bir doktora gittim benden hiç kültür falan almadıklarını panel kültür falan yapılmasını istediğimi enfeksiyon oldugunu düşündüğümü söyledim ama doktorum ısrarla smear aldı ve enfeksiyon varsa çıkacağını söyledi kültürü tek tek beklemen lazım bu daha iyi dedi numune falan aldı akıntımdan mecbur kabul ettim ödedim cıktım sonrasında sonuclar geldi zolax yazdı 7 gün ve travozol yine hapı içtim ama travozol sürdüğümde yanma oluyordu doktora söyledim kaşıntı yoksa sürme madem dedi sonra flagyl ve ciprasid verdi neyim var dediğimde bakteriyel olduğunu düşünüyorum dedi ama sonuçta öyle bir şeyde yazmıyor? ilaçlar yeni bitmek üzere sonuca gelirsek ilaçların ilk iki günü akıntım azaldı ama geçmedi üçüncü gün eskisi gibi gelmeye ve iz bırakmaya devam etti şimdide hala var devam vajina girişi vulvam kızarık şiş gibi bir görüntüde dokununca canım acıyor ayrıca bir süredir anüs ve perine bölgemde de acı hissi var sanki çatlıyormuş gibi anal fissür sanıp vazelin sürüyordum ve istemsizce popomu sıktığımı farkettim akıntı tahriş etti ya da kabızlık falan kaynaklı sandım birbirine bağlamamıştım ama şimdi ilaçlara rağmen şikayetlerim hiç geçmedi ne akıntım ne yanma ve acılarım özellikle otururken veya yürürken batma hissi ya da acı hissi oluyor ilacım bittikten sonra tekrar farklı doktora gidicem bu sefer ısrarla test isteyeceğim öncelikle ve bir süredir okuyorum vulvar vestibulit sendromu veya vulvodinide de bu vajina girişi yanları iç dudak ve perine bölgesinde acı hissi olduğunu okudum bende de acı var şöyle sormak istiyorum sizde de o bölge kırmızı ve daha şiş gibi mi ve dokunmayla veya temasla acı oluyor mu bu sorunda makat ve perine etkileniyor mu ben ne yaşıyorum artık bilmiyorum eskiden doktorlara güvenir hemen koşardım artık hem güvenmiyorum hem medet umuyorum benimde gecikmelerim hatalarım ertelemelerim oldu kabul ama bunlar enfeksiyon kaynaklı mı olur yoksa artık vvs ve ya pudental sinir hasarına mı dönmüştür bilemiyorum ve stresten tüm alt bölgem uyuşuyor rahatlayamıyorum asla