kızlar ben kriyo yaptıralı 2 hafta oldu. yaralarımın hepsi düştü, su an pembe beyaz renkli alttan yeni derinin izi var. bunlar geçer mi bilmiyorum bazıları bir-iki yada geçtiğini bazıları da izlerin kaldığını söylemiş. su an onları kafama takmıyorum ama bu deneyimi yaşayanlar izleri geçti mi merak ettim.
bir başka konu doktorum o kadar ilgisiz ki herhangi bir krem dahi vermedi. ben gene kendi araştırmalarımdan çıkardığım sonuca göre yarın batikon ve iyileştirmesini hızlandırmak için pantenol kremini alıcam.
sizler koter ve kriyo sonrası neler yapmıştınız?
daha önce sormustum ama cevap alamadım. aldara kremini siğil olmasa da kullanan var mı korunma amaclı?
senin doktorun saçmalamış güzelim.Bende vardı geçen yıl bu sigiller.1 ay boyunca ilaç tedavisi gördüm krem içten söndürdü ve çogu kendi kendine kayboldu.Kalanlarda yakıldı.Ve bir dahada tekrarlamadı.Yakıldıktan sonra belirli aralıklarla yine ilacımı sürdüm önlem olarak şükür ki şuanda yok.Yanlız naylonumsun iç çamaşırlardan ve ıslak kalmasından sakınman lazım.Yoksa geçmez.He doktorun sana ilk gittiginde asit tarzı iki ilaç sürmesi lazım o ilaçlar zaten patlatıyor sigilleri.
kızlar ben kriyo yaptıralı 2 hafta oldu. yaralarımın hepsi düştü, su an pembe beyaz renkli alttan yeni derinin izi var. bunlar geçer mi bilmiyorum bazıları bir-iki yada geçtiğini bazıları da izlerin kaldığını söylemiş. su an onları kafama takmıyorum ama bu deneyimi yaşayanlar izleri geçti mi merak ettim.
bir başka konu doktorum o kadar ilgisiz ki herhangi bir krem dahi vermedi. ben gene kendi araştırmalarımdan çıkardığım sonuca göre yarın batikon ve iyileştirmesini hızlandırmak için pantenol kremini alıcam.
daha önce sormustum ama cevap alamadım. aldara kremini siğil olmasa da kullanan var mı korunma amaclı?
napıyo bakalım benim canlarım?o küçük şirin şeyleri dert etmiyoruz değil mi kızlar..çünkü biz birbirimize destek oluyoruz.yenicez inşaallah.
canım yaaa gerçekten nekadar çok ortak noktamız var senle.hemde yaşıtız sende 85 doğumlusun sanırım.yazdıklarını okurken çok şaşırdım ya yiğenlerimizin yaşı bile aynı.keşke yakın arkadaş olabilseydik birbirimize kahve içmeye gidip gelebilseydik.neyse artık bura olmasa bile faceden görüşcez bol bol :) bak o nankör insanlar konusunda çok haklısın.ben burda neden yanlızım sanıyosun işte hep o nankör insanlar yüzünden.hep herkese haketmedikleri kadar iyi ve yardımsever oldum ben ama gelip beni hep sırtımdan vurdular.yada yaptıklarımın azcık olsun karşılığını hiç göremedim.ahhhh ahhhhh.
napıyo bakalım benim canlarım?o küçük şirin şeyleri dert etmiyoruz değil mi kızlar..çünkü biz birbirimize destek oluyoruz.yenicez inşaallah.
canım benim içeri kadar girmemiştir.hiç sanmıyorum bunun olacağını çünki sen ilişki yaşamamışsınki.şuanda kızlık zarın koruma durumunda bi perde gibi.içini ferah tut kötü şeyler düşünme.bide sürekli kontrol halinde olma hele hele elinle sürekli yoklama.öbür yerlerede bulaşır mazallah.ha bide smear testinden sadece hücre değişimi varmı yokmu o belli olur.başka bişey belli olmaz içeride olup olmadığını anlamak için bi aletle rahim ağzını açıp içeriyi kontrol ediyorlar.ve sen bakire olduğun için bu pek mümkün deil.var olanları yaktır gerisini düşünme.tanıdığın yoksa böle ünv.hastanelerinde işler çok zor oluyor canım ya.ben kendimi bu konuda şanslı hissediyorum inan.hastaneye gittiğimde o sıra bekleyen insanları ilgisiz asistanları gördükçe.çok zor çok.Rabbim hepimize şifa versin inşallah.sana tavsiyem sirkede sürme.herkese iyi gelmiyor bak benim drum kesinlikle sürme dedi.
canım yazdıklarından okuduğum kadarıyla sen çok kafana takmışsın bu kadar korkma öncelikle. ebruliye katılıyorum ilişki yaşamadan içeri girmesi pek mümkün gözükmüyor. ayrıca içte çıkma durumu nadir bir vaka. aynı şekilde siğilin kansere dönüşmesi de çok nadir. 10-15 sene gibi uzun bir süre tedavi olmazsa kanser oluyor. korkmayıp tedavi olup, beslenmemize dikkat edicez ve inşallah kurtulacağız bunlardan.
doktorda bana çok düşük bi ihtimal içerde yoktur dedi bnde açıkçası kızlık zarı korur diye düşünüyorum ama bakalım ya bn öğreneli 1 hafta oldu aslında bnde 1 aydır vardı siğil ama çok yayılmamış sanırım bn bilmiyodum tabi onun siğil olduğunu zaten kontrol etmiyorum artık elimi sürünce bnm elime tek pütür geliyo şu an ama dediğim gibi o da bildiğimiz sivilce gibi anlamadım gitti.doktor bana krem verirler çok küçük dedi ama bilmiyorum. evet üni. hastaneleri gerçekten berbat inanılmaz kalabalık. hiçbişe sürmüyom artık zaten sirkeyi en başta sürdüm siğil yok oldu ondan snra 1 kere daha sürdüm o kadar iç kısma kaçıyo bazen çok yakıyo o kısım narin diye .s pazartesi gitcem doktora bakalım bide bnden egede kan testiyle ultrason istediler bu virüs kanda değil diye biliyorum ultrasonlada neye bakacak anlamadım acaba laf olsun diye mi istedi ki ?
arkadaşlar 1 haftadır siteyi takip etmekteyim.bu konuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı.benim sıkıntım genital bölgemde cıkan 3 tane küçük yarayla başladı kadın doğum uzmanına gittigimde genital sigilim oldugu ilişki yoluyla gectigini söyledi hiç ilgilenmedi aldara krem verdi tarif bile etmeden cildiyeye gitmemi onun ilacı rapor edip verecegini söyledi neyse psikolojım alt üst cildiyeye gittim rapor cıkardım ilacı aldım haftada 3 gün süreceksin dedi ilk haftam bitti asıl sorun şu ben hiç cinsel münasebet yaşamadım sürtünme dahil bu rahatsızlıgın bana gecme sebebıyetını ısrarlı ve ukala bi şekilde cinsel yol dışında bulaşmaz diyen doktoruma izah bile edemeyişimdir.1 haftadır bunalıma girdim nasıl gececek nezaman gececek diye düşünmekten kafayı yicem ayrıca 1 haftada hiç degisen bişey olmadı temizligime dikat ediyorum orayı kuru tutuyorum iç çamaşırlarımıda ütülüyorum beslenmemede dikat etmeye başladım ilacı kullanmadıgım günlerde sirkeyle temizliyorum bu iyileşme süreci nekadar sürer daha fazla bulaşırmı başka bi hekime görünmelimiyim bana yardımcı olursanız sevinirim
merhaba cnm korkma aslında korkma desemde en başta korkacaksın ama sonunda alışırsın bnm sürtünm yoluyla geçti ama dışarda yapılan ağda, pis tuvaletlerden, hamamdan falan da kapılıyomuş bunlar düşük ihtimal olduğu için doktor öyle demiştir muhtemelen sana yine krem vermişler ben tam 4 doktor gezdim 2si bişe yok dedi 2 si çok küçük siğil var dedi bnde iç kısımda olabilir mi diye korkuyorum siğil olmadığı sürece bulaştrıcılık çok az ama kafana takma takarsan daha çok çıkar inan bnde küçük kabarıklar vardı iki tane takmıyom artık bgn baktım yok olmuş :) ama iç kısımda var mı bilmiyom kendine dikkat edersen bağışıklık sistemni güçlü tutarsan çıkmıyomuşş hiç sıkma canını mutlaka geçecek
valla ben de siğili ilk fark ettiğimde çok temiz değildim ama birşey olur diye korktum öylece gittim doktora ne yapayım en fazla doktor ne pis kız demiştir ama benim sağlığımdan önemli değil yani o şekilde dondurdu benimkini sonra da iyileşene kadar hiç bişey yapmadım .....
keşke almadan öylece gitseydin sende...
zaten yumurta takibi yaptırıyosan ultroson ile bakıyor doktor üstüne de bez ile örtüyorlar yani kıl felan fazla görmezdi doktor..yani üstün örtülü oluyo alttan alet sokuyor kıl görülecek bir durum yok
arkadaşlar 1 haftadır siteyi takip etmekteyim.bu konuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı.benim sıkıntım genital bölgemde cıkan 3 tane küçük yarayla başladı kadın doğum uzmanına gittigimde genital sigilim oldugu ilişki yoluyla gectigini söyledi hiç ilgilenmedi aldara krem verdi tarif bile etmeden cildiyeye gitmemi onun ilacı rapor edip verecegini söyledi neyse psikolojım alt üst cildiyeye gittim rapor cıkardım ilacı aldım haftada 3 gün süreceksin dedi ilk haftam bitti asıl sorun şu ben hiç cinsel münasebet yaşamadım sürtünme dahil bu rahatsızlıgın bana gecme sebebıyetını ısrarlı ve ukala bi şekilde cinsel yol dışında bulaşmaz diyen doktoruma izah bile edemeyişimdir.1 haftadır bunalıma girdim nasıl gececek nezaman gececek diye düşünmekten kafayı yicem ayrıca 1 haftada hiç degisen bişey olmadı temizligime dikat ediyorum orayı kuru tutuyorum iç çamaşırlarımıda ütülüyorum beslenmemede dikat etmeye başladım ilacı kullanmadıgım günlerde sirkeyle temizliyorum bu iyileşme süreci nekadar sürer daha fazla bulaşırmı başka bi hekime görünmelimiyim bana yardımcı olursanız sevinirim
Selamlar,bende bugün ögrendim hpv oldugunu.NAZARBONCUGUM senin yazılarına baktımda bende Sultan hanıma gittim Şifa hastanesinde.Sen nasıl bi yol izledin hastalık sırasında 900 sayfa var hepsini okuyamadım..cok kısa sürede negatif olmayı basarmıssın.darısı hepimizeee.
bide bugün bi baktım dışarda hiçbişe kalmamış çok sevindim :) ama bacaklarımı açtım o deliğin girişine baktım vajina girişine yani tırtıklı bi yapısı var sanırım ama sağ kısımda o ypının önünde çok küçük bi et parçası varbu mormal mi bilmiyorum ama solda yok sağda var
canım o küçük küçük olanlar bendede kendiliğinden geçti.bu çok güzel bi haber.öyle bacaklarını açıp türlü şekillere girerek kendini incelemekten vazgeç lütfen.çünki hiçbirimiz ta içeri bakıp oranın yapısı hakkında fikir sahibi olamayız.belki olması gereken bişey o dediğin yada gördüğünü söylediğin et parçası.içerlerde yok merak etme.az sakin ol.normal hayatına dön.unut siili.
evet artık dış tarafta çok şükür ki bişe kalmadı.elime hiç bi kabarık gelmiyo kendiliğinden geçti.ama o içeri kısımı bilmiyom ya bnm vajina girişindeydi ya ilk ordan mı bulaştı oraya diye düşünüyorum. yarın gidicem doktora sende bişe yok desin istiyorumhpv olmasın istiyrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?