ne garip ki bu hastalık bu kadar yaygın ve git gide de yaygınlaşıyor,ama hala okullarda bilgilendirme yapılmıyor,özellikle liselerde 9.sınıftan itibaren bilgilendirme yapılmalı,hatta aşı bile devlet eliyle zorunlu hale getirilebilir,düşünüyorum da bundan sadece 4-5 ay önce bilgim olsaydı mutlaka aşı olurdum.insan başına gelmeyince anlamıyor.neyse çok şkür ki atlatcaz bir şekilde Allah beterinden saklasın.
Bu hpv insani nezaman yakaliyor bilinmiyor....6 yillik evliligimde ilk defa gecen sene ismini duydum duymaz olaydim.... Ben dr ilk gittigimde bu vurus cinsel aktivitede olan % 70 insanda bulanan ama cok kiside bunun farkunda olmayarak yasiyormus ve ancak test yapinca anlasiliyormus....onun icin dikkatli olmak gerekirmis....benim kizim yok ama allah kismet ederde kizim olursa 13 yasina geldiginde ilk bu asilari yaotiracam insanin onune ne gelir bilinmez.... Burdaki drlar cinsel aktiviten varsa helede bu vurusu kaparsan asla asi yapmiyorlar bircok dr sordum.... Herkesin biran once kurtulmasi dilegiyle....