Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

tebrık ederım cnm

kızlar evlendiğimde 1 ay vaji ile uğraşmıştım vaji iken hamile kaldım
ve çok şükür hamile oldugumu öğrenmeden yendim
9 ay boyunca da ilişkiye devam ettik
doğumdan sonra 40 gün ara verdik
doğumdan sonraki ilk birleşmede zorlandım
sanki yine kapanmış gibi geliyor
yine yapmak istemiyor bahaneler buluyorum kendimi veremiyorum canım acıyor
tekrar mı buldu beni bu illet

merhaba canım. belki de uzun ara vermekten ve acaba yapamayacak mıyım gibi kaygılar taşıdığın için sorun yaşıyor olabilirsin.sonuçta sen vajiyi yenmişsin, endişelerini bi kenara bırak bence.kendini rahatlatmaya çalış,kegel egzersizi yap.
bu arada bebişin hayırlı olsun.normal doğum mu yaptın yoksa sezeryan mı?

violettcim özel mesaj yazma yetkim yokmuş buradan yazıyorum.ben henüz 2 ayını doldurmamış bi evliyim:) dolayısıyla bu sıkıntımın vajinismus olduğuna karar verme aşamam da çok yeni.dolayısıyla henüz jinekolog aramaya yeni başladım. her jinekolog her konuda ihtisas sahibi olamayabilir. ben özellikle vajinismus üzerine yoğunlaşmış birini istiyorum. açıkçası burada okuduğum bazı yorumlar beni tedirgin etti. moralimi bozacak bir doktor değil beni motive edecek bir doktor arıyorum. okuduğum bazı yorumlarda bayanlar doktorun ilk muayenede yanlış tedavi uygulayanlar ,boşa işlem yapanlar olmuş.bu da beni korkuttu. o yüzden şimdi internetten araştırmak istedim.özellikle bilen birinin tavsiyesi benim daha pozitif gitmemi sağlayacak

ben ilk denememde 4cm,sonra 7cm falan oldu..ilk denememden 1 hafta sonra tamamen kurtuldum,aslında sen zaten halletmişsin,çok az kalmış onu da çok rahat yaparsın:) darısı senin başına,sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım...ben geçmişe dönüp bakıyorum...yakında senin de iyi haberini alırız inşallah

maalesef oyle bır ılac yok...

kayganlastırıcı jel kullan kesınlıkle
ibi bir ilaç yok f
Öncelikle merhaba ;evet söyledikleri gibi bir ilaç yok fakat haydar dümen reçetesi dye bir reçete var :))
ben yenmeden önce internetten o reçetedekileri almıştım faydasını gördüm mü dersen ,psikolojik olarak kas gevşeltici ilacını içmiştim ;ama sadece sana şunu tavsiye edebilirim ki kesinlikle ilaçlarla uğraşma tek yapman gereken egzersizler ve kayganlaştırıcı jeller,ben jel ve ilişkiye girmeden önce kovanın içine biraz vazalin koyarak kegel egzersleri yapmıştım ,buhar egzer ile birlikte orayı rahatlatıp kasları gevşetiyordu..
ama eşinde ,sende denemelerinizde mutlaka kayganlaştırıcı jel kullanın

ee arkadaşım sıkı sıkı tembihlemişlerdir onlara.bence bencillikten başka bir şey değil o kişilerin yaptıkları.ve vajiyi çeken de anlamazsa ne diyim...

arkadaslar bende saygın beyde tedavi oldum.söylenmeme nedeni kesinlikle bu değil tam tersi arkadaşları korkutmamak.bu işe ilk adım atan kişiye aparat mum denildiğinde tedaviden vazgeçebilir diye söylenmiyor.bu söylenen bana çok mantıklı geldi. çünkü bana da ilk aparat deselerdi kesinlikle gitmezdim doktora oraya bişey girmesi imkansız gibi geliyodu.o aranan numaraların hepsinin vajili hastalar olduğuna eminim zaman zaman benide arıyolar.

basta sokabılsem olmuyo denedım hafıf gırsın dıye ıttım gırmıyo cok acıyo nıye oylekı tek gırıryo denemıycem bugun yeter agrı yapıyo yarın tekrar denıycem ama yapamazsam

basta sokabılsem olmuyo denedım hafıf gırsın dıye ıttım gırmıyo cok acıyo nıye oylekı tek gırıryo denemıycem bugun yeter agrı yapıyo yarın tekrar denıycem ama yapamazsam

açısını ayarlıyamadın sanırım canım.popoya dogru paralel yap.yatarakmı oturarakmı yapıyosun kafan çok rahatlıycak bunu şimdi yapabliırsen ama ağrım var diyosan en geç sabaha ertele canım acı falan yok aslında beynimizin bir oyunu bu biz korkup kendimizi sıkmasak öyle kolay olcakki.ben seni çok azimli göruyorum çok cabuk bu sorundan kurtulcaksın gibi geliyo bana

ben parmakla değilde aparatla yaptım bunu ama ikinciye geçtiğimde ilk önce birinciyi tekrar deniyodum esnedikçe rahat olcak.sende istersen önce ilk parmakla yap sonra ikinciye geç peşpeşe yap

tuvalete oturur gıbı denedım zaten yatarak goremem hemde onu yapamam herhalde gormem lazım yoksa yapamıyorum gırebılse rahatlıcam sokamıyorum acılmıyo ıkınıyorum canım yanıyo ıttırırken yapamıyorum benım anlamadıgım tek gırıyo ıkıde nıye acıyo ve gırmıyo kasmıyorumda kendımı ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…