Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok tşk ederim desteğin için gerçekten çok zor bir durum rabbim kimseye göstermesin.. ewt çaresi olan bişey şükür ama sanırım en büyük problem bu durumu kabullenmek ben henüz kabullenemedim galıba yani bu benım basıma nasıl geldi olayı :/
kabullendıgım anda kararımı verıcem sanırım.. ama şu iki gündür psikolojım öyle darmadağın ki.. evde yalnızım aılem uzakta esım calısıyo gec gelıyo bende yalnızlıktan kurdukca kuruyorum herşeye aglıyorum.. msjlarınızı okurken bıle aglıyorum inan elimde değil
bir de ameliyattan sonra vajinismus sorunu yasayanlar olmus ondan da korkuyorum yani ameliyatla bitmezse bir de endişem var ..
ama inşallah öyle bir şey olmaz ve kolayca atlatıırım.. tekrar çok tşkler canım duaların için..

arkadaşım asıl parmakla yap zaten.aparatla çalışanlar parmaklarıyla yapmayı kabul edemeyenler parmakla yapmayı tuhaf görenler.terapistle çoğunlukla parmak tavsiye eder zaten.bende başta yadırgamıştım parmakla çalışmayı uzun süre direndim tamponla çaılıştım bi türlü ilerleyemedim sonra inat parmakla çalışmaya başladım doktor parmağına kondom takma diye uyarmasına rağmen taktım.yoksa aparatla yeneceğim yoktu.parmakla çalışman oranın yapısını daha iyi tanımanı sağlıyo ve beyin dokunarak daha kolay ikna oluyo.sende farkı görmüşsün zaten.

ben parmaktan sonra yaklaşık kaç cmlik aparat kullanmam gerekir?girişin rahat olması için?

aparat kullanma canım orta parmağımın yarısını aldım dedin ya bir hafta orta parmağı bir boğum sok biraz beklet yanma geçince çıkar.sonra bu işlemi defalarca yap.doktorum işaret parmağıyla başlatmıştı ama sen istersen orta parmakla devam et yapabilirim diyosan.ikinci hafta tek parmak iki boğum.istiyosan adım adım yazayım sana??

bence bi sirkelen ,güçlü ol.ve ameliyatını bir an önce ol ki bu bunalımlı durumdan bir an önce kurtul.benimde böyle bunalımlı bir dönemim oldu.çocuk sahibi olmam için vajinismustan,rahmimdeki miyomdan ve safra kesemdeki taştan kurtulmam gerekiyodu.ki bu dönemde rahmin alınacak dedi bir doktor yeni evlenmiş birisi için büyük yıkım tabii..sonra hem vajinismus için hem diğer sıkıntılarım için terapiye başladım.aylarca ameliyat stresiyle yaşadım çok korktum hep erteledim sonra antalyanın en iyi doktoruna gittim korkumdan belki o rahmimi almadan çözer bu işi diye.sonra o doktor safra kesende de taş var hamilelikte büyük sıkıntılara yol açar dedi.ve beni iki ameliyatla iki derdimden de kurtardı.sonra da vajinismusu yendim şimdi çok mutluyum.keşke bu kadar ertelemeseymişim dedim 8-9 ay kendi kendimi yediğimle kaldımm.bence bir an önce ameliyatını ol ve hafiflee...

:) Olur canım zamanla duzene girecek inşallah.. anladım boşluk olayını , o normal , eger arada boşluk olsa kaçar gider zaten hafıf dızlernn uzernde durup, elinle öyle yonlendıreceksin,,, hala kucuk kasılmalar yaşamak normal bence en zoru başardık pozisyon değiştirrken nasıl rahatsan öyle yap, çıkıyor ilk zamanlar doğruda öyle değiştirmek zorunda değilsin, önce alıştıgından başla deme sebebim kasmadan birkere yaptıktan sonra diğer pozisyonlar için yol kolay bulunuyor sanki... boyle boyle alışılıyor bence :)

Canım bende parmakla egzersiz yapıyorumda banada uygulayacağım adımları yazarsan çok memnun olurum.

di mi ya en zorunu atlattık gerisi gelir :)) bu önerileri dikkate alacam bakalım inşallah başarırım bu kez..

Canım bende parmakla egzersiz yapıyorumda banada uygulayacağım adımları yazarsan çok memnun olurum.

yazayım tabi.bu benim terapistimin tedavi yöntemi...Unuttuğum yerler olabilir ama..ilk adım olarak ayna ile vajinanın yapısını incelemek dokunarak ve çok özür dilerim ama zevk aldığını hissederek .sonra eşle birbirinize dokunma egsersizleri var ve cd ile gevşeme egzersizleri var ama bunlar çok da şart değil bence.aşağıdadi egzersizleri terapistim sabah yarım saat akşam yarım saat demişti ama ben sadece akşam bir saat ya da kırk dk çalıştım.
1.hafta: bir bir hafta bir boğum (işaret parmağı)
2.hafta:bir parmak iki boğum
3.hafta:iki parmak bir boğum
4.hafta:eş parmağında aynı adımlar tekrarlanacak.
5.hafta:kendi parmağınla iki parmak bir boğumda makas hareketi yani parmağını makas gibi açıyosun girişin genişlemesini sağlıyo.zaten önemli olan giriş kısmı.bu arada eş parmağına da devam.

bu işlemler esnasında birleşme yasak ama sevişmeyi özellikle tavsiye etti.

ben baya ilerlemişim ozaman sadece eş denemesi yapmadık onda biraz stres olabilirim gibi geliyor eşimin parmağıyla yani. çok teşekkür ederim canım.

ben baya ilerlemişim ozaman sadece eş denemesi yapmadık onda biraz stres olabilirim gibi geliyor eşimin parmağıyla yani. çok teşekkür ederim canım.

bence yap canım ben eş parmağında daha rahattım mesela o yüzden çok faydasını gördüm.sende daha rahat olursun belki..bir de her şeyi tamı tamına yap ki sürecin sonuna gelince olmazsa yıkılabilirsin egzersizle bile olmuyo diye beynine kazınır Allah göstermesin...

kızlar kafam çok karışık buraya girmesem galiba bir süre iyi olacak benim için.herkes hakkını helal etsin.teşekkür ederim herkese.inşallah herkes kurtulur bu durumdan bende birgün yendiğimi yazarım inşallah(

Son düzenleme:
KIZLAR birşey sormak istiyorum en son dün akşam egzersiz yapmıştım.biraz sıkıntılı geçti açıkçası.bugün yapmadığım halde ağlama nöbeti gibi birşey geçirdim 3 4 saat sürdü ne olduğunu anlayamadım eşimi aradım hemen çıkıp geldi ama yine geçmedi.kafana çok takıyorsun diyor.yatıp kalkıp onu düşünüyorum.halbuki günüm güzel geçmişti.sevdiğim arkadaşım yanımdaydı hamileydi kouşmalar hep hamilelik bebek üzerine oldu netten ona birşeyler baktık.normaldi herşey ama o gidince beni bir anda ağlama krizi tuttu elimde olmadan.ayakta duramaz oldum nefes alamıyordum sanki ...kendime yeni yeni geliyorum...acaba bu yaşadığım şey normal mi?

Anliyorum canım saol ilgin icin peki senin dedigin gibi iki parmak bir bogum makas gibi yaptiktan sonra aparatmi kullansam arkadaslar mumla yapiyor ya sen nasil yaptin peki sonrasinda

canım gerçekten çok sevinirim yazarsan ayrıntılı?

şimdi bak acı başka birşey,yanma başka.eğer yanmaysa kastığındandır devam et ama acıya neden olmamalı.akıntı veya başka bir belirti var mı?belki iltihap gibi birşey olabilir mi?üşütmeye bağlı olabiliyor ve tedavisi basit.bir doktora gidersin çözülür birkaç güne.acı varsa zorlama bence ama yanma gibi birşeyse daha çok nefes ve kegel yap ve devam et.bana yanma gibi geliyor söylediklerin.

imkansız gibi görünmeyen mi vardı?ama bak ne çok kişi çözdü.merak etme sen en zoru başarmışsın.egzersize başlamış üstelik 2 parmak almışsın.ben hiç eş egzersizi yapmamıştım sen onuda yapmışsın.eşle egzersiz yaparken mi kapatıyorsun bacaklarını?eğer öyleyse şimdi yenmiş halimle bende denesem kapatırdım.bak bazıları eşle egzersizde rahat hissediyor,bazıları benim gibi egzersizi tek başına tamamlıyor ve öyle yeniyor.eğer kendi başına yapabiliyorsan egzersizi korkma,yinede çözülür.acaba aparatlamı devam etsen?madem 2 parmak yapabilmiştin şöyle 5cm bir aparatla direk tekrar başlayabilirsin.havlu peçetelerden tarif ettiğim gibi yap aparatını ve kendin devam et.aparatla çalıştığım için ben sana onu öneriyorum.parmakla hareket ettirmiyorlar sanırım çok zormuş ama aparatı hareket de ettirebileceğin için bence korkunu bayağı geçirir.hadi böyle deneyelim

hayal kırıklığına uğrarsan uğrarsın.yeniden toparlanır başlarız.bak o kadar çok hayal kırıklığı yaşadık bizde tam oldu dedik olmadı,darmadağın olduk ama yinede YENDİK.sende YENECEKSİN.çok anlattım ama bak bir kerede sana söyleyeyim,egzersizlerimi güzel güzel yaparken bir anda yapamaz olmuştum hiç ama yinede yendim.demek ki neymiş?olmaz diye birşey yok.bu iş egzersizlere başlayana kadar.sen burdan ayrılma bir şekilde bitecek.burası olmasaydı bende hala o illetle uğraşıyor olurdum.kendi başıma ne toparlanacak ne çözecek gücü bulurdum biliyorum.ama ne zaman dağılsam burda moral verdiler.sen devam et ve adım adım yaz :)

dur dur tamam biraz dinlen bende uzaklaşmıştım bir ara egzersizi başaramayınca ama şimdi böyle ayrılma.biraz sakinleş biz yine burda olalım.

zeycanımmmmmmmmmm sen nıye boyle yapıyorsunkı bukadar yaklasmısken bu nedır boyle bukadar kolaymı hadı kızdın morlaın bozuldu yapamadınn pesmı edıceksın omur boyu bolemı surup goturceksın hayatını aüğlamak bı ıse ayaramaz dahada kotu olur durumun ağlarsan sımdı gozyaslarını sıl ve egzersızlerıne devam et lutfen .bıgun egzersız yapaılırsın dıer gun aparatı alamayabılırsın normal kafanda bıtıor hersey lutfen esın ıcın kendın ıcın ve ılerdkeı bebeğın ıcın kendıne gel bı an once halletkı bebek ıcın onunde duran engel kalksın hersyeın caresı var allahım baska hastalık vermesın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…