Kızlar 2 gündür yazamadım biz çarşamba günü doktora gittik eşimle beraber hikayemizi uzun uzun dinledi sonra bize detaylı bir şekilde açıklayarak 3 seçenek sundu öncelikle 1 yıl içerisinde oluşan bu iyileşme çok iyi eski teste göre dedi ama erkek infertilitesinde olağanüstü iyileşmeler yani normale dönmesi noktasında çok görülen birşey değil dedi bundan sonraki süreçte de bundan daha iyi bir iyileşme görme olasılığınız düşük ama ilaçlarla sayısını hızını daha da arttırabiliriz istersek ondan bahsetmiyorum burda fakat spermin kalitesini arttırıp arttıramayacağımız hakkında yorum yapamam dedi şuanda 54 milyon spermin burdaki yüzdeliğe göre sadece 6 milyonu bizim işimize yarıyor dedi 1.seçeneğiniz aşılama oluyor bu sayıya göre ama sonrasında çok üzülürüz negatif sonuç olursa derseniz hiç denemeyelim onu çünkü tutma olasılığı yüzde 15 tutmama olasılığı yüzde 85 olan bir uygulamadan bahsediyoruz dedi 2.seçenek olarak biz biraz daha beklemek istiyoruz derseniz bekleyedebilirsiniz durumunuz orta seviyede kötü bir sonuç değil dedi hamile kalma olasılığınız da olabilir tabiki bu değerlerle ama aylarınızı yıllarınızı da alabilir bu süreç bunu göze almanız gerekir dedi 3.Seçenek olarak ta tüp bebek en yüksek ihtimali olan tabiki bu yöntem hem sağlıklı sperm ve yumurta açısından hemde zaman açısından size en başta önereceğim yöntem değil ama en sağlam yöntem bu dedi ve tüp bebek tedavisinde sevdiiğimiz bir hasta tipisiniz dedi kadında çok fazla sorunun olmadığı sadece erkek infertilitesi olduğu için hızlı yol alırız dedi bukadar yani canlar çok arada kalan bir çiftiz yani anlıycağınız biraz uzun oldu yazdıklarım ama kafam karıştı eşim de bikaç gün düşünelim dedi hala düşünüyoruz

bakalım hakkımızda hayırlı olan neyse o nasip olsun ama ben bir iki ay daha denesek mi diye düşünmüyo değilim yumurtlama günlerime daha bi dikkat etsek olmazsa yine sonrasında da direkt tüp tedavisine başlarız diye düşünüyorum aşılama denemeden ama eşimle konuşamadık doğrudüzgün bu gece konuşucaz inşallah