Bahçe Bakımı ve Çiçekler Vazodaki çiçeklerin solmasını önlemek için...

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Sevdiklerinizden gelen çiçeklerin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız bu yöntemi deneyin.

Çiçekçilerin önerilerine göre limon aromalı gazozlar ve votka ile suyu karıştırıp çiçekleri bu karışımın olduğu vazoya koyarsanız çiçekleriniz daha uzun süre dayanıyor ve solmuyor.

Özellikle votka çiçeklere gerekli mineralleri sağlıyor ve ayrıca bitkinin olgunlaşma sürecini durdurduğu için daha uzun süre dayanmasını kolaylaştırıyor.

Milliyet

Bi damla çamaşır suyu da konabilir vazo ya soğuk hava depoların da bu yöntemi de çok kullanıyor lar

Asprin en çok kullanılan yöntem dir..Çamaşır suyu bi kaç gün daha fazla canlı tutuyor ölçüsünü kaçırmamak lazım ama ; )

Çamaşır suyu bakterileri öldürüyor. Ben bunu her gün suyunu değiştirerek yapıyorum. Yani temizliyorum. Bir de saplarını da yıkıyorum. Aspirin atıncada besleniyorlar.. Sapından kesmek lazımmış çünkü uç kısmı çürüyormuş.

Çamaşır suyu bakterileri öldürüyor. Ben bunu her gün suyunu değiştirerek yapıyorum. Yani temizliyorum. Bir de saplarını da yıkıyorum. Aspirin atıncada besleniyorlar.. Sapından kesmek lazımmış çünkü uç kısmı çürüyormuş.

Evet sapları dan kesmek lazım curuyorlar..suyu alamıyor o zamanda bitki kesme çiçekler deki en büyük problem o dur.Asprin en mantıklı çözüm

X