ve ben de bosanan anne oluyorum

mihribanbalik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
887
589
38
kizlar eski konularimi bilEn bilir.
bilmeuen icin kisa ozet:
hamileyken esim arabada tartisirken sacimi cekip tikat atmisti.
sonra annenin evine birakiyorim diyip vazgecmisti. Kendi gitmek istemisti.
araya benim ailem girip yapmayin etmeyin diye iyi niyetli baristirmisti.
sonra yine bi tartismanin ardindn ben 5 aylik hamileyken evi terketmisti.
babasi araya girmisti. Bi hafta sonra ne ozur ne bisey buarasi benim evim diyip bavullariyla geri gelmisti.
o gece evde o uyurken komsumuz olan annemlerden su istedigim icin olay cikmis kapiya su getiren abimi kovmustu. Abim sakindir bisey dememisti ama babam gelip artik dayanmayio tartismisti.
ve neyse sonra bi sekilde her sey yavas yavas duzelir gibi olmustu. Benden bi sans isteyip bebegim dogacagi halde annemlere uzak bi yere tasinmamizi istemisti. Kabul etmistim.

Ve en som.

Bebek dogdu.
kimseden beklentim yoktu ama lohuselik midir nedir bebege iyi bakamiycagimdan korktum. Annem bir ay kv 4 gun kaldi ( esim annesinin guya bi ay kalacagini torununa bakacagini iddia ediyodu. benim beklentim yoktu)
kv gidecegi gun kp evdeyken hem bebegimi emzirip hem uyutup hem babasina cay hazirlamadigim ac misin tok musun diye sormayi unuttugum, evin uzakligindan dert yandigim ve babama babacim dedigim kp ye babacim demedigim icin esimle ipler koptu.
en aon benden sehir disina ciktigi icin ailesinim yaninda bebekle kalmami istedi. Ben de sen gelince beraber kalalim dedigimden ciddi kavga cikti.
ailesinin evinde kalmiyosam o yokken, yeni evimizden tasinmak istiyosam, bebek buyudgunde eski isime donmek istiyosam annemin evine birakacakmis.
Ben de tamam dedim. Psikolojik ve fiziksel olarak buna katlanamiyirum dedim.
seni seviyorum ama anlasamiyoruz biraz ara verelim dedim. Beni arama biraz arama ama bebegini istediginde gel gor sor dedim.
karli bir gunde taksi tut goturemiycem dedi.(ise gidiyodu) abimi aradim geldi aldi.

ve bebegim 3.5 aylik ve 1 aydir babasi olacak adam bi kere bile bebegim nasil diye aramadi.

en son 15 gun once bi adam aradi. Esim avukat tutmus.

anlasmali bosanmak istiyormus.

ben de avukat tuttum.

Bana bi cok kez burda ta basinda bosan diyen olmustu. Ben bebegim icin sans vereyim diye her seferinde barismistim. Ama hata etmisim.

Ne kv ye ne kp ye ne gorumceme tek bir hakaret etmedim. Ne yuzlerine ne arkalarina. Ama esim her tartismada her seyi soyledi ailem icin.

Vicdanim rahat ama minik ogluma bakinca icim aciyor.
annemle babama da oyle. Yasli insanlar. Cocuklari evlendirdik. Rahata erdik diyeceklerine ben ciktim baslarina.

avukatim avukatini aradi ne talep edeceklermis diye.
ne haklarim varsa istiycem. Bilen bilir kamuda calsiyorum. Dogum iznindeyim. maasim fena degil. Yine de kendime nafaka isteyeyim mi?
siz ne dusunuyorsunuz?

He bu arada kp ve gorumcem ilk is beni facebooktan silmisler. Esim ve kv silmemis.
hayret ettkm.
esim instagramdan yegenine cubuk kraker yediren fotografini paylasmis.
benim.ogluma babaligi dedesi ve dayilari yapiyor. Bu adalet mi kizlar?

Hakkini iste tabiki arkadaşım yavrunun hakkini herşeyden önce
Yazıklar olsun o babayada ailesine de
İnsan eşiyle anlasamayabilir ama çocuğunu aramazmi yaa
Pes Allah yardımcı olsun inşallah herşey yoluna girer boşanmak belki de daha hayırlıdır sizin için Allah sana dayanma gücü versin canim

ne üzücü içler acısı bir durum. ben aileler yıkılınca sebebi ne olursa olsun çok üzülüyorum. annemle babamın boşanmasına çocukluğumdan bu yaşıma gelene kadar engel oldum. kaç kere avukatlara gitmeye kalktılar. çocuklarınıza bunu yapmayın deyip engelledim. şimdi çok pişmanım. ikisi de çok mutsuz. ben evlendim gittim onlar birbirine kaldılar ve birbirlerini sevmiyorlar. ben savaşımla onlar yenilgileriyle kaldılar. siz de evladınız için endişelnmeyin. o hayatını devam ettirecektir. başta her çocuk gibi sizi sıkıştıracak belki ama düzeniniz oturunca su akar yolunu bulur. devlet memuruymuşsunuz ayrı eve de çıkabilrsiniz ailenizden çocuğunuz büyüyünce. kendinizi teskin edin,bol bol dua edin.
hayırlısı olsun

edit:
sizin değilse bile yavrunuz için muhakkak nafaka isteyin. şöyle düşünün yanınızda kalsaydı size ödeyeceği azcık miktardan kaç katını ödeyecekti kendi canından çocuğuna. bu konuda gurur yapmayın derim. çünkü evladınızın rızkından kısmış olursunuz

canim en başından beri bütün konularını biliyorum. senin evliliğinin bitme sebebi eşinin ya
da senin ailenizi çok sevmeniz değil. maalesef senin sürekli ailem demendi.
lütfen biraz özeleştiri yap. hangi eş kabul eder
çocuğunun mevlüdünü bile annenler de yaptın.
yok çok gelen olacakmış da vs. falan. sen evinde yapardın kv de gelirdi
annenlerin akrabalarından da gelebilen gelirdi.
maalesef sen eşine babalık yapması
kp ye ve kv ye de dedelik ve babaannelik yapması için fırsat vermedin.
kv kp isterse gelsin burda görsün diyorsun ama canım bunu kimse kabul etmez
neden torunlarını oğullarının evinde değil de dünürlerinin evinde görsünler.
maalesef sizin evliliğinizi sen bitirdin ve hala bunu kabul etmiyorsun .lütfen özeleştri yap.
diğer küstüğünde eşin annenne tepkili sen hala eşinin doktor rendavusunu geleceğini bile bile
anneni de götürdün. sonra eşinle barıştığında bütün yorumlarında bak onu muma cevirdim falan tarzında
yorumlar yaptın. canım inan sana üzülüyorum ama bu yazdıklarımı lütfen
iyice oku ve dışardan seni ve eşini hiç tanımayan bir göz olarak biri bunları diyorsa ve senin anlatıklarınla
diyorsa biraz özeleştri yap..

Tabiki işte nafakani sen annesiysen oda babası babalık görevini yapmasa bile çocuğun maddi isteklerinin bir kısmını yerine getirmek zorunda allah yardimcin olsun

Senin eşin kendi ailesini kuramamış canım kendi çocuğundan ayrıyken yiyeniyle foto koyması senin göreceğini sinir olacağını bildiği halde mahsus yapıyor, bu adamdan hayır gelmez canım evli kaldığın sürece onun bunun yalakalığını yapıp durur.bu zihniyetteki insanlar kendilerine hiç ilgi gösterme sülalesine göster daha çok hoşuna gider.sen bununla evli kaldığın sürece eşinle değil ailesiyle evli olacaksın kendi aileni atıp onun ailesini tutacaksın ancak böyle geçinirsin.kesinlikle alabileceğin herşeyi al ya bu zihniyeti böyle kabul edip devam yada ayrıl gitsin

Kizlar buarada durust olayim. Biseyi atlamiyayim.
esim ailemin yanina geldikten 10 gun sonra arayip aynen bu ifadeyle "bebegi hazirla annemlere goturcem" dedi sinirli sinirli.
ben de o bensiz hic bi yere gidemez desim sakince. "gelirsin arabanin arkasinda oturursun" diyip lutfetti. Kabul etmedim.
Sonra o da gelmedi ve hic aramadi.

Buarada avukatim da bebek icin her zaman nafaka alirsim da kendin icin calismaya donunceye kadar alirsin dedi. Omur boyu istersen cekismeli bosanirsiniz bebek ve senin icin yipratici olur dedi.

bazen seytan diyo bebegim zaten babasiz buyuyecwk bundan daha zor bisey olamaz, cekismeli bosan, zorla her turlu. (Maddi durumu iyi)

Senin eşin kendi ailesini kuramamış canım kendi çocuğundan ayrıyken yiyeniyle foto koyması senin göreceğini sinir olacağını bildiği halde mahsus yapıyor, bu adamdan hayır gelmez canım evli kaldığın sürece onun bunun yalakalığını yapıp durur.bu zihniyetteki insanlar kendilerine hiç ilgi gösterme sülalesine göster daha çok hoşuna gider.sen bununla evli kaldığın sürece eşinle değil ailesiyle evli olacaksın kendi aileni atıp onun ailesini tutacaksın ancak böyle geçinirsin.kesinlikle alabileceğin herşeyi al ya bu zihniyeti böyle kabul edip devam yada ayrıl gitsin

Ya bu kadae olur. cok dogru soyledin. Ailesinin hic onemsemiyordu evlenmeden once. Benim ailemdeki birlik beraberligi gordu kendi ailesinde de istedi.
ama o birlik beraberligi ben saglayacakmisim.
mesela annesine gideriz esim tv yi acar baska bi yerde tv izler ben annesiyle muhabbet ederim..etmezsem yorgunsam laf olur.
daha bi haftalik anneyken esim bana annemi neden aramiyosun babami kardesimi neden aramiyosun diye her gun basimim etini yedi. Onlara da demiyo ki mihriyi aramiyosunuz bebegi sormuyosunuz. Hos. Ben hiicccc boyle beklntim yoktur ne esimdrn ne ailesinden.

Böyle bas
Ya bu kadae olur. cok dogru soyledin. Ailesinin hic onemsemiyordu evlenmeden once. Benim ailemdeki birlik beraberligi gordu kendi ailesinde de istedi.
ama o birlik beraberligi ben saglayacakmisim.
mesela annesine gideriz esim tv yi acar baska bi yerde tv izler ben annesiyle muhabbet ederim..etmezsem yorgunsam laf olur.
daha bi haftalik anneyken esim bana annemi neden aramiyosun babami kardesimi neden aramiyosun diye her gun basimim etini yedi. Onlara da demiyo ki mihriyi aramiyosunuz bebegi sormuyosunuz. Hos. Ben hiicccc boyle beklntim yoktur ne esimdrn ne ailesinden.
Böyle baskı kurarak ailelerinden daha çok tiksindiriyorlar haberleri yok kalın kafalıların gücü bir sana yetiyor işte onlara diyemiyor

Eşiniz normal değil,ama sizde bu evliliğe çok fazla ailenizi soktuğunuzu kabul edin.
Evliliğinizin başından beri anne babanızın sürekli sizin etrafınızda olması adamda "ailesini dışlamaya çalıştığınız" fikrini oluşturmuş .
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Canim ben elestriye acigim ve sana katiliyorum. Aileme bazi seyleri yansitmayacaktim. Cok nazli buyudum ve esim bunu kaldiramadi. (Hamileligimin son 3 ayi haric)
Onun ailesini hic dislamadim. Hep onlarla guler yuzlu oldum. Hic saygisizlik etmedim
ama onlar beni hic kabul etmedi. Hep beklentileri oldu.
yuzume gulduler ama ne derdimi sordular ne bisey. hamileyken dayak yedigimi bildikleri halde.
Allah a havale ediyorum onlari.

Zor bir durum çok geçmiş olsun.tabiki oğlunuz için bütün hakları alın kendiniz içinde alın ama şunu belirtmek istedim kızmıcanızı düşünerek dinimizde geçerli olan nafaka süresi dört ay on gündür ondan sonrası eşiniz razı olmazsa haram dır.Çünkü bu mühletten sonra dinen kadın evlenmekde özgürdür ve eski eşden düşer eğer hamile değilse sevgiler.

canim en başından beri bütün konularını biliyorum. senin evliliğinin bitme sebebi eşinin ya
da senin ailenizi çok sevmeniz değil. maalesef senin sürekli ailem demendi.
lütfen biraz özeleştiri yap. hangi eş kabul eder
çocuğunun mevlüdünü bile annenler de yaptın.
yok çok gelen olacakmış da vs. falan. sen evinde yapardın kv de gelirdi
annenlerin akrabalarından da gelebilen gelirdi.
maalesef sen eşine babalık yapması
kp ye ve kv ye de dedelik ve babaannelik yapması için fırsat vermedin.
kv kp isterse gelsin burda görsün diyorsun ama canım bunu kimse kabul etmez
neden torunlarını oğullarının evinde değil de dünürlerinin evinde görsünler.
maalesef sizin evliliğinizi sen bitirdin ve hala bunu kabul etmiyorsun .lütfen özeleştri yap.
diğer küstüğünde eşin annenne tepkili sen hala eşinin doktor rendavusunu geleceğini bile bile
anneni de götürdün. sonra eşinle barıştığında bütün yorumlarında bak onu muma cevirdim falan tarzında
yorumlar yaptın. canım inan sana üzülüyorum ama bu yazdıklarımı lütfen
iyice oku ve dışardan seni ve eşini hiç tanımayan bir göz olarak biri bunları diyorsa ve senin anlatıklarınla
diyorsa biraz özeleştri yap..
vay canına bu işin de iki tarafı var yani...

X