• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vefasız arkadaşlarınız oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kendi adıma söylüyorum ,asla vefasız olmadım.. bunun içinde kendimle gurur duyuyorum..:lepi:.

benımde boyle vefasız arkadaşım oldu şımdı konuyu okurken hatırlayıp uzuldum....
arkadasım eskısehırlıydı ankaraya okul ıcın geldı...evde kalıyordu...evdekılerle sorunu olup cıktı..
ve yurt cıkana kadar bızım evde kaldı...aılem bıle kzıları gıbı gordu...benım ıcınde...hem arkadas hem kardes oldu...
maddı manevı her destegıde yaptık..
sonucta yurt cıktı...bızden ayrıldı...cıktıgı cocukla sorunları olurdu aılesıyle sorunları olurdu aglardı
hep yanında oldum her zaman destegımı verdım..sozlendı...kıyafet begenmeye yada o telaslı anlarında hep yanında oldum...
mezunıyet kıyafetını ben hadıye ettım
sonuç...okul bııtı memleketıne gıttı bır kaç kez telefonlaştık...
bır kez ankaraya gelınce tekrar mısafır ettım
arkadaşım evlenmiş...haberımyok kaç sefer aradım sonuç gelmedı
cok ama cok uzuldum ve kendımı abtal gıbı hıssettım
en ılgıncıde...şuan ankarada yasıyorlar ve bız hiç goruşmedık..
ICIM RAHAT BEN INSANLIGIMI YAPTIM....HIÇ KARŞLIK BEKLEMEDEN
AMA COK UZULDUM...INSANLARA MALESEF GUVENEMIYORSUN
BIRAZ UZUN OLDU CANIM AMAM INSANLARA HAKETTIGINDEN FAZLASINI VERMIYECEKSIN
SONRA TEPENEN CIKAR UZULEN YINE IYI NIYETLI OLUR

21 yıl önce işyerimden arkadaşım, onu tanıdığımda ben bekardım o evli, evlilik hazırlıklarımda, çocuğumun doğumunda hep beraberdik, sonra ailece görüşmelerimiz oldu, tatillere beraber gittik, kötü bir hastalık atlattı onun için endişe ettim, destek oldum, gözyaşı döktüm, ben işyerinden ayrıldım görüşmelerimiz devam etti, her sırrımızı paylaştık ama arada bir samimiyetsizlik seziyordum yine de sürdürüyorduk arkadaşlığımızı, görüşmelerimizde evdekilerin halini hatırını soruyorum o bana sormuyor bile, samimi olduğumu düşündüğüm arkadaşımın annesi benim adımı bile bilmiyormuş..

Eşinden ayrılmış 2 ay sonra haberim oldu, aradım telefonda ağladı buluştuk konuştuk ben daha sık arar oldum teselli edebilmek anlamında, oğlu üniversite sınavına girdi önkayıt sonucunu merak ettim aradım "onun için mi aradın belli olunca ben seni ararım" dedi oğlu okulda 2. sınıfta okuyor bitirince arar artık, eşiyle tekrar evlendiğini duydum dolaylı olarak cep telefonundan aradım, müsait olduğunuzda haber verirsin yeni evinize geliriz dedim haber bekliyoruz zaten arasa da iki çift lafım olacak,...

21 yıl bu kadar çabuk harcanmamalı diye düşünüyorum.........
:delphin:

Son düzenleme:
21 yıl önce işyerimden arkadaşım, onu tanıdığımda ben bekardım o evli, evlilik hazırlıklarımda, çocuğumun doğumunda hep beraberdik, sonra ailece görüşmelerimiz oldu, tatillere beraber gittik, kötü bir hastalık atlattı onun için endişe ettim, destek oldum, gözyaşı döktüm, ben işyerinden ayrıldım görüşmelerimiz devam etti, her sırrımızı paylaştık ama arada bir samimiyetsizlik seziyordum yine de sürdürüyorduk arkadaşlığımızı, görüşmelerimizde evdekilerin halini hatırını soruyorum o bana sormuyor bile, samimi olduğumuz düşündüğüm arkadaşımın annesi benim adımı bile bilmiyormuş..

Eşinden ayrılmış 2 ay sonra haberim oldu, aradım telefonda ağladı buluştuk konuştuk ben daha sık arar oldum teselli edebilmek anlamında, oğlu üniversite sınavına girdi önkayıt sonucunu merak ettim aradım "onun için mi aradın belli olunca ben seni ararım" dedi oğlu okulda 2. sınıfta okuyor bitirince arar artık, eşiyle tekrar evlendiğini duydum dolaylı olarak cep telefonundan aradım, müsait olduğunuzda haber verirsin yeni evinize geliriz dedim haber bekliyoruz zaten arasa da iki çift lafım olacak,...

21 yıl bu kadar çabuk harcanmamalı diye düşünüyorum.........
:delphin:

seninki biraz farkli bence
insanlar cocuklari kazanamayabilir diye sorulmasini istemiyorlar sinavlari falan, hoslarina gitmiyor...
bazi insanlar yasadigi kotu seylerin sorulmasindan hoslanmazlar cunku baskalarinin gozunde basarisiz, beceriksiz gibi goruneceklerini veya acinacaklarini ,dislanacaklarini dusunurler bu en yakin dostu bile olsa...
bence senin arkadasinin durumu da buymus

seninki biraz farkli bence
insanlar cocuklari kazanamayabilir diye sorulmasini istemiyorlar sinavlari falan, hoslarina gitmiyor...
bazi insanlar yasadigi kotu seylerin sorulmasindan hoslanmazlar cunku baskalarinin gozunde basarisiz, beceriksiz gibi goruneceklerini veya acinacaklarini ,dislanacaklarini dusunurler bu en yakin dostu bile olsa...
bence senin arkadasinin durumu da buymus

Canım benim vallahi çözmüşsün olayı, karakteri öyle maalesef en iyi ben olmalıyım ben her şeyi bilirim gibi özellikleri vardı , dı diyorum demek ki ben onu gönlümden çoktan çıkarmışım, benim istediğim sadece biraz samimiyetti ama olmadı, yeni arkadaşlıklara yelken açmak lazım .....bu arada vefa İstanbul'da bir semt adı olarak kalacak galiba...şakkıdı

Canım benim vallahi çözmüşsün olayı, karakteri öyle maalesef en iyi ben olmalıyım ben her şeyi bilirim gibi özellikleri vardı , dı diyorum demek ki ben onu gönlümden çoktan çıkarmışım, benim istediğim sadece biraz samimiyetti ama olmadı, yeni arkadaşlıklara yelken açmak lazım .....bu arada vefa İstanbul'da bir semt adı olarak kalacak galiba...şakkıdı

cozerim ablacim ben :)

o tur insanlarin birinci planinda dosltuklar degil basarilar vardir, cok ta eksikligini hissetmezler arkadasligin...Yapilari oyle yapcak bisey yok:asigim:

olmaz mı oldu tabii ki
en büyük şoku onda yaşadım
kuzenimdi
kardeşimden ayırt etmedim
can dedim can bildim
nişanı oldu gece 11lere kadar onla kaldım
nereye gitsem çağırdım
kendime bir şey almaya param olmadığı zamanlar
bi kıyafet ya da takı gördüğüm de
aa bu haticeye çok yakışır tam onun tarzı der alırdım
sonra ne oldu?
düğünü olacağı zaman ne ev yerleştirmeye çağırdı
ne de başka bir şeye
nikahı oldu yengem aradı haber verdi
ne yerini söyledi ne de saatini
son görev olarak
nikahının olduğu gün msj attım tebrik ettim
cvp bile yazmadı
o an benim için bitti o kişi
ki ben onun için yeri geldi annemle bile tartıştım
düğününe mecburiyetten gittim
çıktım piste kurtlarımı döktüm
düğün bitiminde ne tebrik ettim ne de aile fotoğrafında yer aldım
sildim mi bir daha yazılmamak üzere silerim
dost bilirsem de canımı istesin düşünmeden veririm:1closedeyes:

Oldu tabii. Olmaz olaydı.
Eşlerimiz çocukluk arkadaşıydı. Zaten onların vasıtasıyla tanışmıştık.
Aynı sokakta otururduk. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi.
Herşeyimizi bilirdik. Ciddi bir ameliyat geçirdi, her gün giderdim yardıma.
Kendisi uzun süre yurtdışına çıktı, eşi bavulunu aldı bize geldi kaldı aylarca.
Yemeğini, ütüsünü yaptım, kardeşim gibi ağırladım evimde.
Bir gün gocunmadım, erinmedim, of demedim, içimden gelerek yaptım.
Sonra benim evliliğim kötüye gitmeye başladı. Yine sorunumuz yoktu, dosttuk.
Ne zaman ki ben evden ayrıldım aramamaya başladı.
Üzüntüsünden dedim, kabullenemiyor bu durumu, benim gitmemi, arar dedim aramadı.
Boşandığım gün bile aramadı...eller aradı da o aramadı.
Arkadaşım nasılsın, iyi misin demedi.
İki defa yıktı beni...en çok ihtiyac duyduğum anda olmadı yanımda, onca yıllık dostluktan sonra.
Üstelik de ortada hiçbir kavga gürültü yokken, bir gün vardı, ertesi gün yoktu.
3 yıl geçti üzerinden neredeyse...eşi beni arar sorar arada halen sağolsun.
Ama o aramaz, artık benim de umurumda değil zaten.
Erkek tarafıymış demek ki deyip geçiyorum.
Yine de bana kimseye güvenmemeyi çok güzel öğrettiği için ayrıca minnet borçluyum kendisine.

Karşımıza erken çıkmış insanları, yolun dışına sürerken; bir gün geri dönüp, onu deliler gibi arayacağımızı hiç hesaba katıyor muyuz?
Hayat her zaman cömert davranmaz bize. Tersine, çoğu kez zalimdir. Her zaman aynı fırsatları sunmaz. Toyluk zamanlarını ödetir. Hoyratça kullandığımız arkadaşlıkların, eskitmeden yıprattığımız dostlukların, savurganca harcadığımız aşklarin hazin hatırasıyla yapayalnız kalırız birgün...
Bir akşam üstü yanımızda kimsecikler olmaz;Ya da olması gerekenler yanımızdakiler değildir..

of be canım! vefalı arkadaşım olmadı ki vefasızı sorarsan hep oldu.
ben hep aradım sordum. en zor anlarında hep yanlarında oldum. ama iş bana gelince kimse yanımda olmadı.
çünkü herkesin yaşadığı sorun çok önemli ama benim ki önemsiz.
herkesin ki dert benimki değil.
neden böyle bilmiyorum. insanlar dertleri dinlenip yanında olunca sen çok iyi oluyorsun. sorunları çözülünce unutuluyorsun.
benim vefalı yarim kara topraktır!

maaleseff oldu...
ilk başlarda çok üzüldüm biz kardeşten öteydik dedim...
buna kendimi inandırmıştım çünkü...
sonra taşları tek tek oturttum yerine...
biz lisenin ilk günü karşılılaştık ve çok farklı dünyaların insanıydık aslında...
o beni hep zaaflarımdan vurdu, dostluktu bu zaafın adı...
kendine güvensiz kendisinden nefret eden bir kız harika bir kadına dönüştü sayemde...
fazla kiloları gitti, üniversiteli oldu, hayallerine kavuştu...
ilk aşk acısı çektiğinde ben dinledim, aynı yatakta uyuduk, karanlıktan aydınlığa ben çıkardım onu...
evet bu kadar eminim kendi babası bile aynı şeyi söylerdi çünkü...
hayallerine kavuşunca benim onun için bir anlamım kalmadı...
aptal ben ne kadar değerli sanmışım kendimi...
sekiz yıl dayandı bu dostluk sonrası hep düşe kalka gitti...
ben kıskanılıyormuş hep fazla geliyormuşum demek ki ona...
benimde kendime yetemediğim zamanlar oldu, ama kimseyi sömürmedim, kimseye açmadım, ama bilir dedim o anlar dedim bekledim...
gelir dedim ama gelmedi...
hastalandım yoktu...
yalnız kaldım yoktu...
ağladım yoktu...
nişanlandı bilmedim...
evleneceğini düğününe 10 gün kala tesadüf eseri öğrendim...
herşeyini ortada yaşayan bana çok güzel bir ders oldu bu....
hayatına bir erkek girince satmak gerekiyormuş dostları...
böyle arkadaşları...
bilemedim...
tepki vermedim insan demeyi bilirim....
küs de değilim yolu açık olsun...
beni sömüren insana hayatımda yer yok artık...
kendi boyu kadar olduğumu bilen insanlarla birlikteyim...
gereksiz anlamlar yüklemiyorum kimseye...
tepkimi kendime verdim kimseye değil...
Allah'a şükür ben çok mutluyum şimdi...
Yaradan herkese veriyor yüreğindekileri...
şunu biliyorum ki insan en çok evlenince dostlarını hatırlamalı...
aramalı halini hatrını sormalı...
eşinle ters düşersin bir gün menfaatlerin çatışır...
ama gerçek dost her zaman kaldırır seni....
yanında durur, taraftır...
evlenince bitmiyor hayat...
Dost insana ömür boyunca lazım, değerini bilmek gerek dostlukların, yaşanmışlıkların...

beni de çok kıran,:kızgın: emek ,sevgi, saygı, fedakarlık verdiğim ve biten bir dostluğum oldu..
bazı arkadaşların dediğine katılmıyorum.:1no2:
bu kırgınlık iyiliğin karşılığını beklediğimizden değil.
hakettiğimiz değeri görememekten, boşa giden sevgilerden......:oklava:
benden 7 yaş küçük, annesi ve ablasıyla görüşmeyen, yapayalnız diye üzüldüğümdü.
yüreğimi, evimi, soframı sonuna kadar açtım.
anne, abla yokluğu hissettirmemek için elimden geleni yaptım.:1hug:
hamilelik zorluklarını paylaştım,2 çocuğumu ablama bırakıp, doğumunda yanında kaldım.
kaynana, görümce, koca dertlerini dinledim.:delphin:
gezme planlarımı bile ona göre yapardım
yan dairemde oturuyordu.şutarafagitti
maddi sorunları var diye hep yardımcı olmaya çalıştım.:teselli:
aaaaaaa bi duydum ev almış, bi duydum taşınıyor.
ve herşey taşınana kadarmış.
sana ihtiyacım yok artık tavırlarını hissedince bıçak gibi kestim görüşmeyi.yasakkelime
tek üzüldüğüm onu tanımış olmam ve değer vermiş olmam.
şu anda görüşmüyoruz diye hiç üzgün değilim.kötükedihüso
benim diyeceğim bir insana değerinden fazla değer vermemek gerekiyormuş.
o kaybetti deyip hiç takmamak gerekiyor bence.:lepi:

ah olazmı 2 kız arkadaştık aynı memlekettendik sonra bir kız arkadaşımız daha oldu 3 kişi olduk snradan gelen 10 yıl sonra doğduğu için şımarık büyümüş çocukluk arkadaşımla benim aramı açtı ben ilk okul mezuyum onlar lise aramıza okul girince iyce koptuk her gelişlerinde sevgililerinden bahsedince kapıyı gösterdim 18 yıl kardeştik 5 yıl düşmanız sonradan katılan evlendi de yüzünü gömüyorum

Zamanda değişti insanlarda, artık kime güveneceğimi biliyorum. Sadece kendime:1closedeyes: böyle daha rahatım şu hayatta ele avuca siğacak bir tane dostum yokya ona yanarım. Yıllarımı gecirdiğim yediğim içtiğim ayrı gitmeyen 2 arkadaşım olmuştu. Biri evlendi kocayıda ben buldum süprizzzzziyi bi kapıya düştü. .Çok iyi bir evliliği var benim bir yakınımdı onları çok yakıştırdım vesile oldum. Ama nişanlanır nişanlanmaz değişti arkadaşım ben hiç ses etmedim izledim naptını... evi döşendi söylemedi bile, yani anlıycanız hiç bişeyi söylemedi. Bir uzaklaşma oldu oysa benim ona çok ihtiyacım vardı zor günlerde geciriyordum. En ihtiyacım olduğu zamanlarda beni anlamadı hep lay lay lommuş meğer ki ,:delphin: neticede düğününede gitmedim. herşeyi bitirdim, yapmacık olamam ben tepkimi gösterdim bastım tatile gittim düğünden iki gün önce...:kızgın:diğer arkadaşımda onunla paylaştıklarımı gitti sağda solda söyledi.. Resmen maske takmışlar yaa allah bildiği gibi yapsın şu ikinci söylediğim arkadaşımı....Nasılda dostca yaklaştı , halbuki kıskanclık fesatlık hep içindeymiş. Kısacık böyle ondan sonra dost edinmedim hiç.. şu son zamanlarda çok iyi bir dost bulduğumu sanıyorum. Beni hep dinliyor yorumlar yapıyor. Hiçte sağda solda konuşmuyor onu çok seviyorum kim mi :enbuyukkk: KK BENİM EN İYİ DOSTTUM OLDU....:içelim::enbuyukkk:

evet oldu :delphin:
hemde kendisi bu sitede
adı lazım değil baş harfi DİDOSH :roflol:
kendisi 12 senelik arkadaşımdır
yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama o ne yaptı
sevgilisini buldu beni unuttu senağlama

cnm herkesin hayatında böyle en az 1 arkadaşı vardır
tabiki benimde oldu am sonra çok düşündüm o hiç benimle ilgilenmiyorsa bana bir msj atmay bile üşeniyosa ben öyle birini hiç tanışmamış farzetip hayatıma devam ettim
sadece onu tanıdığım için çok pişmanım

Ben de arkadaş vefasızlığını çok derinden yaşadım... Çok üzüldüm zamanında yalnızlık çektim ağladığım bile oldu...
Ama artık umrumda bile değilller birkaçı görüşmek istedi sonradan ama ben müsait olmadığımı söyledim ve telefonlarına bile bakmadım çünkü hiçbiri dostum arkadaşım değilmiş beni en zor günlerimde yalnız bıraktılar artık umrumdada değiller aslada görüşmek istemiyorum....:1closedeyes:
Bazen özlüyorum birarada olduğumuz anılar aklıma gelsede boşveriyorum herşey eskidendi malesefÇok üzgünüm çoook

olmadı hıc cunku sanırım kıme ne deger verıcegımı ıyı ayarlayablıyorum.Kımseye de kendımden fazla deger vermıyorum canım dedıgım ınsanlara cansın dıye yardım edıyorum.Yüce Allah'ta bana fazlasyla yardım ettgım kısıler tarafından sıkıştıgımda yardım görmeme yardımcı oluyor.

Dostlarını ınsan ıyı seçmelı herkese dostum dememelı,herkesın derdıne ortak olmamalı ...

olmazmı canım yaaa ne kadar düzgün dürüst vefalı dost insan varsa bi okadarda tersi var

benimde oldu bi tane ..herşeyini paylaşırdı hep destek oldum ona ama...sevdiği vardı askere yollamıştı ama ailesi illede halasının oğluyla evleniceksin die ısrar ettiler sonrada evlendirdiler zorla.. destek hep oldum ama bu duruma engel olamamıştım ..her gününü ağlayarak geçirdiğini sölüodu ..nişan boyunca kaç kere atmak istediğini filan ..hep dedim yapma yakınken dön die ama ailesi için herşeyi yapan biriydi yine kendini bi kenara attı evlendi..haziran ayında şehir dışındaydım beni aradı boşanıyorum die daha 29 günlük evliydi ..bigün olucaktıda bu kdr erken beklemiodum ..çok büyük bi kavga yaşamışlar bunun babasını filan dövmüş bununda dudağını patlatmış duyunca elim ayağım titredi canımdı ya o benim en yakın arkadaşımdı nası kıyardı ..karakoluk filan olmuşlar..nası anlatıo ağlaya ağlaya ankaraya varırvarmaz onun yanına gittim destek oldumm onunla birlikte kaldım.. boşanıcam dedi kararlıydı ,evlenicem dediğinde nası kararlı olduğu için destek olduysam o zmnda destek olmuştum ..o gün eşide benim ona destek oldumu duymuş 2 gün sonra telefonumu arayıp tehdit etti onların evinin yakınından bile geçmiceksin ben onla barışıcam çok gençsin hayatının mahvolmasını istemessin heralde dierek :1shok:şok olmuştumm o günleri hatırlamak bile istemiyorum arkadaşımda beni aramaz olmuştu sonra haberini aldımki tekrar barışmışlar:çok üzgünüm:ben nerde hata yaptım :uhm:o gün bugündür arkadaşımda aramas dostum dediğim insan :delphin::1no2:hala içimde yaradır o olaysenağlama

Son düzenleme:
Back
X