velayet nafaka ?

gokturksmother

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
11
0
32
2 yasindaki oğlan çocuğu ve nafaka kızlar . Yardımcı olurmusunuz. Çalışmayan kız kardeşim var ane babamızın durumu iyi eşi öğretmen. Bosanicaklar 2 yaşlarında oğulları var mahkeme velayeti kime verir bebisimizi almak istiyor karşı tarafta öğretmen damattan ne kadar nafaka alırız sadece bebek için istiyoruz kardeşim kendine nafaka talep etmiyor

Annenin özellikle bi kusuru yoksa, bebişi annede bırakırlar.
Nafaka da adamın maaşına göre hesaplanıyor, biraz da hakimin insiyatifine kalıyor sanırım.

Siz düşük istemeyin bence, standart neyse biraz üstünü isteyin ki hakim düşürürse ona göre düşürsün.. Babanın kazancıda etkili tabi. Ayrıca bebeği annenin yüz kızartıcı suçu yoksa ona verirler. Aksi halde babaya veriliyor diye biliyorum..

2 yasindaki oğlan çocuğu ve nafaka kızlar . Yardımcı olurmusunuz. Çalışmayan kız kardeşim var ane babamızın durumu iyi eşi öğretmen. Bosanicaklar 2 yaşlarında oğulları var mahkeme velayeti kime verir bebisimizi almak istiyor karşı tarafta öğretmen damattan ne kadar nafaka alırız sadece bebek için istiyoruz kardeşim kendine nafaka talep etmiyor
Çocuk kesinlikle annede kalır. Siz nafakayı 1000 tl olarak isteyin. Anne çalışıyorsa kreş masrafı, mama, bez, giyim yada ne biliyim ispatlayabilirseniz diğer yaptığınız harcamaları belirtin. Zaten direk istediğiniz rakamı vermiyor mahkeme. 350-400 tl nafaka bağlanır (tahminimce).

nafaka babanın maaşına göre bağlanır.misal ablamın eski eşi 3.5 milyar maaş alıyor.1 milyar nafaka bağlandı.eğer annenin bir kusuru yoksa mahkeme velayeti anneye verir.

İşsizlerin bu parayı ödediğini duyduk öğretmen de mi bu parayı oder . 400 lira talep etsek kabul edilmez mi
Hayır mahkeme artık erkekler için işsiz sıfatı kullanmıyor, çalışıp saklıyor oluyorlar:). O yüzden onlara hakim resende karar verebiliyor. Hatta bir tanıdığım çalışmayan kocasından 1000 tl alıyor 1 çocuk için, bu tamamen hakimin ikna olmasına bağlı.
Öğretmenler yanılmıyorsam 3000 tl ye yakın alıyor. Siz üst yorumumda yazdığım gibi harcamalarınızı belgelendirmeye bakın, fişlerinizi yada tanık beyanı filan. Hakim 500 de diyebilir 150 de diyebilir. Tamamen hakimin takdirine kalmış bir durum.

Benim bildiğim aldığı maaşın 3 te birini veriyorlar nafaka icin ama tam bilmiyorum geçen kk okumuştum ona dayanarak söylüyorum .
bebeği de anneye verirler çünkü daha çok küçük

Anneye verirler...
Yüz kızartıcı biz suçu yoksa eğer...
Nafaka da 600-1000 arası isteyebilir...

maasının 4 te bırını ısteyın.benım arkadasımda bosanma asamasında esı 3200 maas alıyo 500 demıs kocası.bızımkı ıtıraz etmıs 800 demıs mahkeme ertelenmıs

bence çocuk için 250 de az 400 de az,çocuk büyüdükçe masrafları da artıyor.
sonuçta anne tek başına yapmadı bu çocuğu.sadece anneninde evladı değil.
İnşallah babası vicdanlıdır da çocuğundan hem sevgisini hemde parasını esirgemez.

Nafaka ilk etapta ne kadar bağlanırsa o kadar iyi.
çünki artırım için sürekli mahkeme kapısına gitmek gerekebilir.
siz 1.000,00 tl isteyin.
ama çok nafaka davasına girdim tanık olarak
tamamen hakımın insiyatifine kalmış bişey
bu 300 de olur 1500 de olur.

isteyebildiğiniz kadar isteyin adamı soyup soğana çevirin emi .Kızkardeşinizin yeniden evlenmesine bile gerek kalmasın .Ömür boyu eski kocası baksın .Yan gelip yatsın tüm kadınlar evde.
kadına belli bir süreden sonra(misal 6 ay kendini toparlaması için vs) nafakaya ben de karşıyım. çok adaletsiz buluyorum. 5 aylık evliliğe 5 senedir nafaka odeyen adamlar var.
lakin bu konuda kadın sadece çocuk için istediğini belirtmiş.
çocuk sadece annenin mi sorumluluğu altında?
mesajınız çok anlamsız ve kırıcı.

kadına belli bir süreden sonra(misal 6 ay kendini toparlaması için vs) nafakaya ben de karşıyım. çok adaletsiz buluyorum. 5 aylık evliliğe 5 senedir nafaka odeyen adamlar var.
lakin bu konuda kadın sadece çocuk için istediğini belirtmiş.
çocuk sadece annenin mi sorumluluğu altında?
mesajınız çok anlamsız ve kırıcı.
ben konu sahibi için demedim ki .
Genel manada söyledim
Kadınları üretmeyen erkek tarafından bakıma muhtaç konuma düşürdüler yazıklar olsun .

X