• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ventrikül Asimetrisi

Selfridge

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2024
293
313
23
Merhaba, bebeğimin beyninde sağ ventrikülde sola kıyasla minimal asimetri görüldü, 3 aylıkken şans eseri fark edilmişti.
9 aylıkken tekrar kontrol ettirdik ultrason ile bakıldı yine aynı şekilde minimal asimetri çıktı, ifadenin yanında (fizyolojik?) yazıyor. Doktor eşitlenmemesi durumunda MR talep edeceğini söyledi. Bu durumu yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi biraz korkmaya başladım

Öncelikle çok geçmiş olsun ❤️ Bebeklerde ventrikül asimetrisi denilen olay çok sık görülen ve çoğu zaman fizyolojik olan bir durum.
Veee Genelde de büyüdükçe kendiliğinden dengeleniyor. Doktorun da Fizyolojik diyerek not düşmesi iyiye işaret. MR sadece netleşsin diye isteniyor, ciddi bir şey olduğu için değil. İnşallah sende de öyle olur bir tanem . :KK200:

Öncelikle çok geçmiş olsun ❤️ Bebeklerde ventrikül asimetrisi denilen olay çok sık görülen ve çoğu zaman fizyolojik olan bir durum.
Veee Genelde de büyüdükçe kendiliğinden dengeleniyor. Doktorun da Fizyolojik diyerek not düşmesi iyiye işaret. MR sadece netleşsin diye isteniyor, ciddi bir şey olduğu için değil. İnşallah sende de öyle olur bir tanem . :KK200:
Çok teşekkür ederim yorumunuz için içime su serptiniz, gelişimsel olarak çok sıkı takip ediyorum asimetriden dolayı ve yaşıtlarıyla genel olarak uyumlu ve hatta önde gidiyor yine de içim içimi yiyor geceleri bu durum aklıma geldiğinde gözüme uyku girmiyor yorumunuz çok iyi geldi bana, MR için çok küçük hiç kıyamıyorum inanın keşke bir an önce geçse ve hiç gerek kalmasa

Çok teşekkür ederim yorumunuz için içime su serptiniz, gelişimsel olarak çok sıkı takip ediyorum asimetriden dolayı ve yaşıtlarıyla genel olarak uyumlu ve hatta önde gidiyor yine de içim içimi yiyor geceleri bu durum aklıma geldiğinde gözüme uyku girmiyor yorumunuz çok iyi geldi bana, MR için çok küçük hiç kıyamıyorum inanın keşke bir an önce geçse ve hiç gerek kalmasa
için içini yemesi doğal. Sen Annesin ♥ . yüreğini ferah tut. Doktor vs.. ihmal etme. Hiç sorun olmayacaktır emin ol canım benim.

için içini yemesi doğal. Sen Annesin ♥ . yüreğini ferah tut. Doktor vs.. ihmal etme. Hiç sorun olmayacaktır emin ol canım benim.
Bıngıldak kapanınca zaten ultrason işe yaramayacak muhtemelen emin olmak için MR istiyor yine de insan panik yapıyor ister istemez, asla ihmal etmem çok önemli bir durum benim için Allah beterinden korusun tabi neler yaşıyor insanlar ama önlemini almak lazım

Back
X