Vertigosu olanlar bir bakabilir mi?

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
Merhabalar, 5 senedir vertigo hastasıyım ve normal vertigo baş dönmesi atakları dışında dizziness diye adlandırılan sanki yer sallanıyormuş gibi, denizde gidiyormuşum gibi hissinide yaşıyorum ara sıra, ama bunlar zamanla azaldı, hastalığım geçti artık diye bakıyordum dikkat ettiğim sürece iyiydim(vertigo perhizi yapıyorum), dönem dönem ataklarım gelse bile çok rahatsız etmiyordu. Yalnız son günlerde dizziness hissini yine çok yaşar oldum (hastalığım zaten böyle başlamıştı) sebebide şöyle başladı sizlerede sormak istediğim konu bu zaten. Erkek arkadaşım motosiklet aldı ona binince 10 dk bile yol gitsem inince hala sallanıyormuşum yolda gidiyormuşum gibi hissediyorum. Bu bende sadece deniz yolculuğundan sonra olurdu neyse bende motosiklete binmem demek ki rahatsız edicek dedim ama o günden sonra otobüs yada araba yolculuğundan sonrada aynı his olmaya başladı. Ki bu rahatsızlık bende yeni değil yani 5 yıldır var ve 5 yıldır otobüs yada araba yolculuğu çok çok uzun sürmediği sürece beni etkilemiyordu sürekli arabaya biniyordum ve inince hala yolda gidiyormuşum gibi yada zemin sallanıyormuş gibi hissetmiyordum. Çok endişelenmeye başladım staj gereği gitmem gereken okul bana uzak sürekli otobüse de binmek zorundayım, acaba geçici bir atak dönemi midir? bu sorunu yaşayanınız var mı ?yoksa yine bana 3-4 yıldır gitmeme gerek kalmadığı doktorumun yolu mu görünüyor?

yalnızca vertigo olduğuna emin misin?
iç kulak sıvısıyla alakalı olan meniere sorununa benziyor.
egzersizler falan yapıyor musun bu konuyla ilgili?

yalnızca vertigo olduğuna emin misin?
iç kulak sıvısıyla alakalı olan meniere sorununa benziyor.
egzersizler falan yapıyor musun bu konuyla ilgili?

Doktorum Türkiye genelinde bu hastlıkla ilgili isim yapmış bir prof. rahatsızlığım ilk çıktığında çok tahliller yapıldı vertigo ve dizzeness dendi sorun yine iç kulakta ki denge merkezi ama meniere denmemişti, egzersiz yapmıyorum ama

Doktorum Türkiye genelinde bu hastlıkla ilgili isim yapmış bir prof. rahatsızlığım ilk çıktığında çok tahliller yapıldı vertigo ve dizzeness dendi sorun yine iç kulakta ki denge merkezi ama meniere denmemişti, egzersiz yapmıyorum ama

bende 9 yıldır vertigo hastasıyım bende baş dönmesi olarak basladı ardından denge sorunu ve ayaga kalkınca afedersin istifra ile devam etti çok yordu psikolojım bozuldu okula ara verdim çok doktor gezdım ardından tam gecti derken dediğin olay la devam etti kulak sıvısı ve kristallerle ilgili sorun menıere başladı haka ilaç kullanıyorum bırakınca tekrar yakalanacakmısım gıbı geliyor. doktorum menıere hastalarına verilen ilaçtan yazdı ve haftada 1 kez manevra adı verilen hareketleri yaptı. bi broşur verdi ve ben düzenli olarak o hareketleri yaptım fizk tedavi gibi düşün çok şükür geçti.ilaca gelince bırakmak istemiyorum korkuyorum çünkü çok ağır ataklar geçirdim düşme yerimden kalkama ma aşırı mide bulantısı yön karıştırma gibi. Allah yardımcın olsun inş gecer ve kurtulursun çok zor bir hastalık

bende 9 yıldır vertigo hastasıyım bende baş dönmesi olarak basladı ardından denge sorunu ve ayaga kalkınca afedersin istifra ile devam etti çok yordu psikolojım bozuldu okula ara verdim çok doktor gezdım ardından tam gecti derken dediğin olay la devam etti kulak sıvısı ve kristallerle ilgili sorun menıere başladı haka ilaç kullanıyorum bırakınca tekrar yakalanacakmısım gıbı geliyor. doktorum menıere hastalarına verilen ilaçtan yazdı ve haftada 1 kez manevra adı verilen hareketleri yaptı. bi broşur verdi ve ben düzenli olarak o hareketleri yaptım fizk tedavi gibi düşün çok şükür geçti.ilaca gelince bırakmak istemiyorum korkuyorum çünkü çok ağır ataklar geçirdim düşme yerimden kalkama ma aşırı mide bulantısı yön karıştırma gibi. Allah yardımcın olsun inş gecer ve kurtulursun çok zor bir hastalık

sizede geçmiş olsun, bende üniversiteye başladığım ilk yıl yakalandım ve bende bir yıl okulumu dondurdum malesef depresyona girdim, psikolojik destek aldım çok zor günler geçirdim bende sizin gibi, bana doktorum perhiz önerdi tuz, kafein, hazır ve mayalı gıdalrdan uzak durma gibi ve onlarla bu rahatsızlığı baya bi yendim 5 yıldan beri sadece çok yorulursam, stres yaşarsam, uykusuz kalırsam atak geliyordu bi 10 dk başım dönüyor sonra geçiyordu bunlar vetigo atağı oluoyrdu, bu atklardan başkada ara ara sallnıyor hissi yaşıyordum bunada dizziness dedi doktorum, özellikle feribottan inice yada asansöre binince falan , bazen hiç bişey yokken oluyordu anlıyordum ki kendime dikkat etmem lazım iki üç dikkat edersem toparlıyordum, ama şu bir haftadır motosikletle başlayan sonrada arabadan inince devam eden sallantı hissi başladı dedim ya 5 yıldır ara ara zaten oluyordu ama hiç bir zaman yakın mesafade otobüse yada arabaya binince sonrasında şikayet yaşamamıştım

X