vicdanım hıc rahat değil...sac boyası

caglaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
56
1
3 aylık bebeğim var...gecen hafta sacımı boyattım bebeğe zararlı oldugunu bilmiyordum..
zararlı olduguna dair soylentıler var..
keşke boyamasaydım..cok pısmanım
benım durumumda olup sac boyatan varmı..doktorlarınız bu konuda bısey soyledımı..
 
Birşey olmaz arkadaşım..

Niye zararı olsun?, sütten mi geçermiş?, ben duymadım öylebirşey.
Zamanında ben de doğumdan sonra röfle mi yaptırmıştım hiçbirşey olmadı..
Bence gönlünü ferah tut.
 
sac diplerinden kana bulasir ve kandanda bebege yada sutune karisabilir diye duymustum seneler once,,bende boya almistim ama hamile oldugumu ogrenince yapmadim,,,dogru yada yanlis ama yinede bebegimi riske atmak istemedim,,emzirme donemim bitene kadarda yapmiycamyerimseniben
 
hamileyken boyatmadım ama doğumdan sonra bitkisel boyattım.bu haftada normal botaycam.bişey olmaz dedi benim dr um.ben kendimde boyattım dedi.araştırmalar tam snuç vermemiş dedi..
 
ılk 3 ayda önerilmiyormuş çünkü bebek gelişme aşamasındaymış. 3. aydan sonra bir sakıncası yokmuş - çoğu dr. bu fikirde. Alper Mumcu ve Kağan Kocatepe'nin sitelerine bakın ve oradan okuyabilirsiniz. Sonuçta hamileyken saç boyatmanın zararları ıspatlanmamış. Ben saçlarımı boyuyorum ama kapalı yerde durmuyorum - mesela balkona çıkıyorum. ıçiniz rahat değilse yapmayın tabii ama ben yapıyorum ve bebeğim çok şükür sağlıklı bir şekilde gelişiyormuş..
 
ben kuaforum bıze kadın dogar dogmaz gelıyor ve herhangı bı problem gormedık daha ıyıde arkadasım artık senınle bı bagı yokkı neden endıselenıyosun.sutumden gececek dıye dusunme ben 1 aylıkken kızım ,zehırlendım hemde gıda zehırlenmesı ben surundem fakat kızıma bısı olmadı dert etme bence.
 
hamileyken zararlı.doğumdan sonra hiçbir zararı yok diye biliyorum zararlı olsa eltim doktor benim kırkı çıkmadan gitti boyattı saçını
 
X