Vitamin enjeksiyonları: efsane mi gerçek mi?

dilekbirgen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
11
2
53
Vitamin enjeksiyonları: efsane mi gerçek mi?

Cilt zamanla nemle beraber, elastikiyetini, ışıltısını, sağlıklı rengini kaybetmeye başlar.Bu anlamda kaybedilen ışıltıyı ve pembeliği cilde yeniden kazandıran tedavi uygulamalarından biri vitamin enjeksiyonlarıdır.

Her kadın aynaya baktığında cildinde; genç, pürüzsüz, ipeksi bir parkalık görmek ister.Aslına bakarsak yaşlanma ve yıpranma çok erken yaşlarda kendini gösterebiliyor. Bu nedenle bu sürecin yavaşlatılması için vitamin enjeksiyonlarına genç yaşlarda başlamak uygun olabilir. Prof. Dr. Reha Yavuzer; vitamin enjeksiyonlarına 25 yaş sonrasında başlamanın doğru olduğu görüşünde. Bu yöntemde yılda iki veya üç kez uygulama yeterli oluyor.

Deri altının iyi beslenmesi için vitamin enjeksiyonları şart. Besinlerle aldığımız gıdalara ek olarak cilt altına yapılan vitamin kompleksleri deri altını besleyerek yıpranma sürecini yavaşlatmakta. Ağızdan alacağımız vitaminlere göre bio yararlanımı yani bedenimizin bu vitaminleri ihtiyaç duyduğumuz yerde kullanma özelliği enjeksiyon yönteminde çok daha iyi.

Yıllar geçtikçe bireyin ihtiyacı doğrultusunda tek başına vitamin enjeksiyonları yeterli olmadığında ise ek olarak botoks ve dolgu da eş zamanlı olarak yapılabiliyor.


Vitamin enjeksiyonu deri altında ki yıkım sürecimizi yavaşlatıyor.Dermatolog BetulSengor; “ Vitamin enjeksiyonları basit bir uygulama olmasına rağmen plastik cerrah ve dermatologlar tarafından yapılması gerekli. Bu uygulamalarda kişinin alerjik durumunun dikkate alınması ve tam bir değerlendirme sonrası uygulamanın gerçekleştirilmesi en doğrusu” açıklamasında bulunmakta.


Peki hangi vitamin veya vitamin enjeksiyonları yapılmalı?


Konuyla ilgili bilgi alabilmek için Prof. Dr. Reha Yavuzer’e sorduk: “Bu konuda aslında tam bir fikir birliği yok ancak vitamin kompleksleri faydalı. İçerisinde C, B, E vitamini olan ve beraberinde DMAE, hyaluronik asit bulunan karışımlar tüm dünyada çok popüler. Vitamin C ninkollajen yapımındaki rolü, B vitaminin deri altı elastikiyeti için onarıcı etkisi; E vitaminin antioksidan etkileri bu üçlü kombinasyonu değerli kılan faktörler. Bunlara ek olarak hyalüronik asit deri altının daha iyi nemlenmesini sağlarken, DMAE ise sıkılaşma açısından yardımcı”.

Sadece yıpranmayı yavaşlatmakla kalmayıp derinin daha parlak ve canlı gözükmesini sağlayan vitamin enjeksiyonları; botoks ve dolgu istemeyen bireyler için de doğal bir yöntem olarak çekici olmakta. Vitamin enjeksiyonlarını kabaca iki şekilde yapmak mümkün. Birinci yöntemde çok düşük oranda mezoterapi seklinde yüzeysel çoklu enjeksiyonlar yapılabilir. Ancak bu etkisi az etkinlik süresi kısa olan bir yöntem.

İkinci yöntem derin enjeksiyon şeklinde uygulama. Vitaminlerin deri altında daha etkin ve uzun süreli kullanılmasını sağlıyor. Mezoterapi olarak bildiğimiz birinci yöntem uzun zamandan beri pek çok ülkede yapılmakta, ikinci yöntem ise etkisinin daha üstün olması ile daha başarılı gözüküyor.




Bu arada sizlere evinizde kullanabileceğiniz bir cihazdan bahsetmek istiyorum; ismi Zeitgard 2. Cildinize kullanacağınız bakim ürünleriniz bu cihaz sayesinde sadece üst katmanlarda kalmayacak, ürünlerin en derin katmanlara kadar nüfus etmesini sağlayacaktır. Özellikle göz altı kırışıklıklarında çok etkili. Kullanımı çok kolay ve pratik.

Soğuk ve sıcak iki fazı var. Düğmeye basılarak cildi 42 dereceye kadar işitiyor, 5 dereceye kadar soğutuyor. Kullandığınız ürünün derin katmanlara nüfus etmesini sağlıyor. Isı fazında porlara sinyal gönderilerek cilt yüksek bir ısıya ulaştırılıyor. Isıyla bağlantılı olarak gözenekler açılıyor. Anti-age ürünlerin etken maddeleri gözenekler arasından cilt katmanlarına nüfuz ettiriliyor.İkinci adımda Zeitgard 2’nin soğuk fazı ile cilt sıcaklığı düşük ısılara kadar indiriliyor. Bu sayede cilde gönderilmiş olan yaşlanma karşıtı ürün pratik şekilde hapsediliyor.

Dilek Birgen ile Güzellik
 
X