ya çalışmazsın yada boşanırız

bsrbsrgrbz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
11
4
35
Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.

son cümle anlatiyor herseyi canim kendisi sizi is yerinde tanidigi icin orda olmaniz baska seyler dogurabilir endisesi ile ve tabi kendine güvensizlik diyelim buna bu sebepten bence cikmanizi istiyor diye düsünüyorum.yada onu rahatsiz eden birilerinin varligi olabilir ne olursa olsun siz ona karsi netseniz size güvenmesi gerekir. yada bilmiyorum tabi maasi isi sizden düsükse ondan dert ediyor bu durumu olabilir.valla ne diyeyim erkeklerin kafasi bizden cok farkli maalesef.ama ikna edin yuvanizi bozmayin derim araya baskalarini koyun olmadi.

başka işte çalışmana izin vercekmi yoksa hiçmi çalışmanı istemiyo, madem oda çıksun işten
nasıl bi ortam ki orda çalışılmazmış bu yüzden insan boşanırmı

4 yıllık evliliğimiz içinde 6 büyük kavgamız oldu üçünde şiddet uyguladı ama şans verdim birisinde 3 aylık evli birisinde çocuğum 5 aylık , diğerinde 1,5 yaşındaydı kendisine güvenemiyorum aslında fikrim belli boşanmak kesin çözüm ama sizlerinde fikrini almak istedim.
Ayrıca belediye başkan yardımcıma durumu anlattım seni sadece bayanların çalıştığı bi bölüme alıyım en uzak birimimize dedi ama ona bile razı olmadı otur çocuğumuza bak 3 yıl sonra çocuk okula başlıcak o zaman çocuğun durumu ne olacak diyor. bu arada çocuğa annem bakıyor haftada bir kayın validem bakıyordu son 3 aydır elden ayaktan biraz düştü kavgamızın patlak vermesine de kayın validemin ve kaynatamın çık tabi çocuk rezil oluyo demesi patlak verdi.
çok sağ olun arkadaşlar düşündüklerimin doğru olduğunu duymak istiyordum galiba

4 yıllık evliliğimiz içinde 6 büyük kavgamız oldu üçünde şiddet uyguladı ama şans verdim birisinde 3 aylık evli birisinde çocuğum 5 aylık , diğerinde 1,5 yaşındaydı kendisine güvenemiyorum aslında fikrim belli boşanmak kesin çözüm ama sizlerinde fikrini almak istedim.
Ayrıca belediye başkan yardımcıma durumu anlattım seni sadece bayanların çalıştığı bi bölüme alıyım en uzak birimimize dedi ama ona bile razı olmadı otur çocuğumuza bak 3 yıl sonra çocuk okula başlıcak o zaman çocuğun durumu ne olacak diyor. bu arada çocuğa annem bakıyor haftada bir kayın validem bakıyordu son 3 aydır elden ayaktan biraz düştü kavgamızın patlak vermesine de kayın validemin ve kaynatamın çık tabi çocuk rezil oluyo demesi patlak verdi.
bu yüzden boşanılırmı demiştim ama şiddet varmış affederek hata yapmışsın, işten çık diye yine şiddet uygular çıkmıyorum boşayabilirsin de kurtul o adamdan
3 yıl sonrası için şimdiden işten çıkarcak onun amacı başka

Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.
zaten işiniz ve maasınız varmıs en kotu ıhtımalle aylık 2000 tl gelırınız vardır. bu gelırle cocugunuza bakarsınız, kendı evınızdede paşalar gıbı oturursunuz, aılenızde destek ıse bence hıc tavız vermeyın. esınız bence kendıne guvensız bır erkek, bır bayan olarak kendı ayaklarınız uzerınde durmaktan asla vazgecmeyın. zaten esınız cocuk ıcın nafaka vermek zorunda... ısın maddı boyutunu hıc dusunmeyın, manevı anlamda aıle destekse bu buyuk bır nımet, cocuk ıcınde asla boyle bır fedakarlık yapmayın....

Boşandığım eşim de benim işten çıkmamı istemişti, "kendi evimizi, yuvamızı kuralım, ailemiz olsun, çocuklarımıza sen bak" diyerek allayıp pullayıp pembe panjurlu hayallerle kandırmıştı. Ben de işten çıktım ve neden işten çıkmamı istediğini öğrendim:

Aile içi ekonomik şiddet;

• Kadının çalışmasına yahut işinde ilerlemesine engel olmak
  • Zorla istemediği bir işte ya da iş kolunda çalıştırarak maaşına, bankamatik kartına, gelirine veya mal varlıklarına el koymak,
  • Çalışmayı reddedip kadının gelirini harcamak, kadının gelirini içkiye kumara yatırmak, Ailenin geçimini sadece kadının kazandıklarıyla sürdürmeyi istemek,
  • Kendi parasını yatırım amaçlı biriktirirken kadının parasını harcamak,
  • Kadını başlık parası, süt hakkı parası ile ya da mihir ile evlenmeye zorlamak
  • Ekonomik imkanları kısıtlamak,
  • Çalışan kadının ziynet eşyalarının tümünü ya da bir kısmını elinden almak,
  • Aileyle ilgili tüm maddi bilgileri eşinden saklamak.

Sizde bir de fiziksel şiddet varmış. Bence bu iş yürümez.

Kesinlikle onu dinlememelisin. Bu isteğinin nedeni büyük ihtimalle, seni boyunduruk altına almaktır ya da iş yerinde duymanı görmeni istemediği şeyler vardır ve rahatça hareket edebilmek istiyordur. En başından çalışmayan bir kadın istiyorum diyerek seçimini ona göre yapacaktı. Çalışan kadının sesi çok çıkıyor diyen erkekler de mevcut işte. Her ne olursa olsun şiddet görmüşsün, çalışmanı istemiyor sen bu adama güvenip işi bırakırsan hayatının hatasını yaparsın güzel kardeşim.

Bu adama güvenilip işsiz mi kalınır? Kendi ayaklarında durabildiğini , her an çekip gidecek özgüvene sahip olduğunu bilirken şiddet uyguluyan cibiliyetsiz, siz 2 evladınızla ona muhtaç hissederseniz neler yapar bir düşünün.
Hakkınız da en hayırlısı olsun inşallah.

şiddet hemde 3 kere. devlet memurusunuz. çalışma diyor. valla bu kocadan adam olmaz. şiddet varsa hele. boşanın

Bu açıklamanız zaten her şeyi açıklıyor... eşinizin aklından geçenleri bilmem ama şiddet varmış zaten ve özel sektör olsanız neyse diyecem hani tekrar iş bulursunuz ama memuriyetinizi bunun için yakmayın ileride pişman olursunuz...

Şiddet olmasaydı tamir edilebilir görecektim ama şiddet...Kesinlikle olmamalı.Sevgi de bırakmaz saygı da insanda.Neyine saygı duyulur döven birinin ki!
Bence mesele çocuğun perişanlığı değil,onun özgüven kaybı.Evlenmeden önce dilegelmiş miydi çalışma konusu?Şahsen ben eşimle konuşmuştum, beni bana bırak çalışabilirim de,yeri gelir yorulur bırakırım veya sonra yine başlayadabilriim demiştim.O da tamam demişti.

Allahımm daha neler duyacağız burda ya. Bu erkekler gerçekten kadını insan yerine koymayı reddediyor. Özgüvensizliklerini eşlerinden çıkarıyorlar cibiliyetsizler. Zaten siz kararınızı vermiş gibisiniz. Tebrik ederim sizi boyun eğmek istemediğiniz için. Bir yuvanın dağılması kolay değil tabi ama o yuva da sizin bireysel hayatınıza balta vurmamalı. Bence eşiniz korkutma politikası izlemiş, boşanamaz bile diye düşündüm okurken.

X