yapılabilecek bir şey var mı?

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Annem ve babam yurt dışına çıktılar. Gittiklerinde daha uçaktan inmeden bizlere haber verdiler geldik iyiyiz diye ama toplamda 30 sn. Otel yarım saat uzaklıktaymış ve gider gitmez oraya ait hat takmışlar. Birkaç gün önce döndüler, şimdi faturaya bakınca 1900 TL olduğunu gördüler tabi insanın içini acıtacak bir miktar. O yarım saatlik süreçte bu miktar oluşmuş. 4TL konuşma ücreti kalanı internet. Muhtemelen o sırada güncelleme oldu. Müşteri Hizmetleri yapılabilecek bir şey yok diyor ama bi yolu var mıdır ki?

Annem ve babam yurt dışına çıktılar. Gittiklerinde daha uçaktan inmeden bizlere haber verdiler geldik iyiyiz diye ama toplamda 30 sn. Otel yarım saat uzaklıktaymış ve gider gitmez oraya ait hat takmışlar. Birkaç gün önce döndüler, şimdi faturaya bakınca 1900 TL olduğunu gördüler tabi insanın içini acıtacak bir miktar. O yarım saatlik süreçte bu miktar oluşmuş. 4TL konuşma ücreti kalanı internet. Muhtemelen o sırada güncelleme oldu. Müşteri Hizmetleri yapılabilecek bir şey yok diyor ama bi yolu var mıdır ki?
Tüketici mahkemesine başvurun :KK43:

Buna benzer bir haber vardı geçen gün.Haberlerde izlemiştim hatta kadının faturası çok çok fazla gelmişti.İtiraz filan etmiş ama sonuç ne oldu bilemiyorum

malesef yok canim ayni sey bizimde basimiza geldi ve hicbirsey yapamadik
interneti kapatmak gerekiyormus biz bunu bilmiyorduk

boyle durumlarda yurt dısı paketlerı var sebekelerın onlardan alın, yurt dısında gorusmeye actırın hattınızı, konusmalarınızı o sekılde yapın yoksa ucretler turkıyedekının kat kat mıslı gelıyor. ve cıft taraf yazıyor ucret. eger kı telefon guncelleme vs yaptı ıse bu o ulkedekı hızmet bedelı uzerınden hesaplanmıstır o da tr nın en az 2-3 katı dk basına. hıcbır konusma,mesaj yada net baglantısı olmadan o kadar fatura geldı ıse de oncelıkle ılgılı hattın musterı hızmetlerınden dokum ıstesınler ona gore ılgılı mercılere sıkayette bulunsunlar.

ben en son ıkı yıl once ıtalyaya gıtmıstım 30 dk lık konusma paketı aldım, netımı kapadım. ve herkesı ben aradım gelen aramaları kabul etmedım. boylelıkle o gunun paket fıyatıyla yaklasık 20 tl ye bır hafta konusmamı yapmıs. zaten geldık, ıyıyız, surdayız burdayız demek yeterlı.konusmayı uzatmanın manası yok :KK66:

Maalesef güncellemeler yapıldıysa internet kullanıldıysa yapacak birşey yok.

Biz balayinda yaşadık benzer bir durum,5 yil kadar oldu genel müdürlüğü arayıp itiraz ettik, düzenleme yapıldı ,baya bir aşağı çekmişlerdi faturayı. Ödemiştik ilk etapta , ödedigimizi sonraki ay faturalarından düştüler. Biraz sert konuşsunlar, iptal edeceklerini söylesinler. Eski müşteriyseniz kaybetmek istemezler. Bir şansınızı deneyin derim.

Çok teşekkür ediyorum herkese. Pek umudumuz yok ama tüm yolları deneyeceğiz tabi :KK43:

aynı şey ağbimin başına gelmişti.ne yazık ki yapılacak bi şey yok dediler.ödedi faturayı mecburen canım yaaa.:KK43:

hiç affı yok.ödetiyorlar malesef.. internetin kapanması lazımdı

Cnm ben sirf internetimi yurt disinda iki dakkaligina actim diye 400 tl fatura odemistim otomatik olarak debloke edilmis ve maalesef yapilacak birsey yok gibi gozukuyo..

Yakınlarda yaşadım bu durumu.
Kaldığımız oteli bulamadığım için navigasyona bağlanmak durumunda kaldım.
Yaklaşık 1 dakika falan sürdü herhalde.
Anında mesaj geldi 'yurtdışı internet kullanımınız 100 tl yi geçti' diye.
İnterneti çıktığınız an kapatmak gerek, yoksa dakikasına akıl almaz bir ücret alıyorlar.
MB 20 tl diye öğrendik bu olaydan sonra.
Umarım bir çözüm bulabilirsiniz ama ümitli değilim açık söyleyeyim.

Off o neymiş be. Demek ki yurt dışına çıkarken hattı evde bırakmak gerekiyomuş. Mazallah yanlışlıkla mobil veri falan açılır ocağımız söner!

X