Yapılan Haksızlık Sindiremiyorum,

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Arkadaşlar 7 yıldır bir firmada çalışıyorum ve 8 aylık hamileyim kısa bir süre sonra dogum iznine çıkıcam inşallah. Yaptıgım işi seviyorum. Aramıza yeni bir arkadaş katıldı aynı yaştayız ancak kendisinin tecrübe ve bilgisi sıfır, bişey bilmiyor burda ögreniyor. Ve duydumki aynı maaşı alıyormusuz.
Tabii haliyle gerildim ve ilgili kişilerle görüştüm !!! bunun haksızlık oldugunu dile getirdim ve bana hak verdiler. Personel müdürümüz dün beni aradı ve istegimin olumsuz oldugunu yıl içinde herhangi bir artış yapılamayacagını, duydugum şeyinde dogru olmadıgını dile getirdi. (isim vermedim sadece benden sonra girenler benden daha yüksek maaşla çalışıyorlar dedim).Neye göre olumsuz dedim sonuçta bir memnuniyetsizliğim var benim bunu gidermeniz gerekmezmi dedim. Böyle bir mecburiyetim yok dedi. Ortak bir karar bu gerek yok herhangi bir artışa dengeler bozulucak dedi. Benim konustugum insanlar bana farklı ona farklı şeyler mi söylediler bilemiyorum çünkü bana hak vermişlerdi. Yapılan bu durumu içime sindiremiyorum sürekli beynimi kemiriyo. Yüksek ihtimal izne çıkacagım için şimdilik gerek yok dediler dönmem de zaten kasım aralık o zaman bakarız dediler. Ama ben çok mutsuzum bırakıp gitsem tazminatım var gitmesem gönlüm razı değil. Saygıdeger arkadaşlar bir yorum atın ne olur.

Sizinle yeni başlayan kişi arasında mezuniyet açısından fark var mı?

Muhasebeden ya da güvenilir başka bir kaynaktan kızın maaşını doğrulasanız?
Emin misiniz aynı olduğuna?

Eminseniz kötü bir durum.
Birinin yakını olabilir mi yeni başlayan kız?

acaba sizin işten kendi isteğinizle çıkmanız için böyle bi yola başvurmuş olabilirlermi

bunca yıl calısmıssınız sabredın az kalmıs
tamamlayıp tazmınatınızı alıp cıkın
bu kısıler sıze tazmınat vermemek ıcın ısten cıkmanız ıcın ellerınden gelenı yapacaklardır
sabredın
hatta gerekırse sızı ısten cıkarmaları ıcın elınızden gelenı yapın asla ama asla sız ıstıfa etmeyın
boyle ıs verenlere boyle yapmak gereklı
not: 6 sene malı musavırlık yaptım gerektıgınde sıze bu konuda yardım edıp yol gosterıp ızlenemız gereken adımları aktarırım
haksızlıga bende dayanamam vergı kacırıyor dıye kendı mukellefımı sıkayet etmıs bırıyım :KK70:

aman bugün kimse bana işyerindeki haksızlıklar demesin
6 ay önce birimimi değiştirdiler bi bakıma terfi ettim
şimdi zamlar belirlenmiş ve maaş hesaplarımıza fark olarak yatmış
bi baktım ki odadaki arkadaşlarımla 50 tl den fazla maaş farkımız var
yeni girenlere bile daha fazla zam yapılmış bana kuş kadar
herşeyin başı torpil üzgünüm..

özelde yeni giren eski çalışan farkı oluyor da kamu da yok öyle birşey.
yeni giren memur da çok eski olmayan memurda aynı alıyor.

Bencede istifa etme... Ama konuyu da iyi araştır gerçeklik payı varsa, hakkını ara derim... İşten çıkarırlarsa da tazminatını alırsın çatır çatır...

Muhasebeden ya da güvenilir başka bir kaynaktan kızın maaşını doğrulasanız?
Emin misiniz aynı olduğuna?

Eminseniz kötü bir durum.
Birinin yakını olabilir mi yeni başlayan kız?

Aynı, eminim.
yok kimsenin yakını değil, uzun süre eleman arandı o yüzdende istefiğini vermişler sanırsam.

bunca yıl calısmıssınız sabredın az kalmıs
tamamlayıp tazmınatınızı alıp cıkın
bu kısıler sıze tazmınat vermemek ıcın ısten cıkmanız ıcın ellerınden gelenı yapacaklardır
sabredın
hatta gerekırse sızı ısten cıkarmaları ıcın elınızden gelenı yapın asla ama asla sız ıstıfa etmeyın
boyle ıs verenlere boyle yapmak gereklı
not: 6 sene malı musavırlık yaptım gerektıgınde sıze bu konuda yardım edıp yol gosterıp ızlenemız gereken adımları aktarırım
haksızlıga bende dayanamam vergı kacırıyor dıye kendı mukellefımı sıkayet etmıs bırıyım :KK70:

Ne için sabredeyim !!! Neyi tamamlamam gerekiyor?
yok ya çıkarmak isteseler çıkarırlar antin kuntunlik yapmazlar.
zaten aynı işide yapmıyoruz kızla. farklı poziyonlar.

Ne için sabredeyim !!! Neyi tamamlamam gerekiyor?
yok ya çıkarmak isteseler çıkarırlar antin kuntunlik yapmazlar.
zaten aynı işide yapmıyoruz kızla. farklı poziyonlar.
tam 10 yılı tamamlarsanız yuklu tazmınat alırsınız
genelde paradan kacan ısverenler 10 yıla yaklasan personelı varsa sabrını zorlarlar kendı ıstegıyle cıkarsa ıkramıyeyı kacırsın dıye
o acıdan uyardım sabırlı olun dıye
kızla aynı ısı yapmadıgınızı pozısyonunuzun farklı oldugunu konuyu ılk actıgınız yazıda dıkkat etmedım
farklı pozısyonda farklı ucretler olabılır cok normal
oyleyse sorun yok
ucretı az buluyorsanız zam ıstemenız hakkınız
ama farklı pozısyonda olsa kızın ıs bılmemesı sızden fazla kazanması haksızlık olmaz ozaman
aradakı ınsanlar sıze ıkılı davranmıs
her ısveren eskı personellerı hemde ustelık pozısyon ayırt etmeksızın yenı gelene gore maası belırlerle hepsı ıflas eder

Yok değl canım torpilli. yabancı dilim var demiş çeviri yapamıyo.
benim yabancı dilim yok... zaten aynı işide yapmıyoruz.
Bizim eski iş yerinde de öyle bir tip vardı hem ing hemde ispanyolca biliyorum demişti ispanyolca çeviri istediler yapamadı bari ing yap dediler onu da yapamadı. Bizden fazla maaş alıyordu hasbam... Aynı işi yapmadığınıza göre onun çalıştığı bölüm ve pozisyon için o maaşı belirlemiş olabilirler... Hani farklı ya yaptığınız işler... çalışan işe yeni girmiş olsa da diğer bölüm ve pozisyonlara göre daha fazla alabiliyor yani bölüm ve pozisyon farkı

X