• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaptırmam Gereken Testler Çok Acil

tripoli35

olumlu yaklaşım iyidir
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
1.872
14
108
İzmir
merhabalar ben Libya'da yaşıyorum.Daha önce 2 gebeliğim bebek ölü tanısı ile 8.haftada sonlandırıldı.En son hamileliğimin üstünden 2 yıl geçti.sanırım bir kaç kerede kimyasal gebelik yaşadım.sanırım diyorum çünkü tahlil yaptırmadım sadece belirtileri yaşadım.Şimdi 3.gebeliğim 4-5 haftalık civarı ara sıra hafif olarak renkli bir akıntım var.önce ki gebeliklerimin sonu yüzünden bu sefer erkenden tahlillerime başlamak istiyorum.Yurt dışında olduğum için bu testlerin ingilizce isimlerine ihtiyacım var.bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.

Merhaba, dilerim şiimdiki gebeliğiniz sonuna kadar gider bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Torch grubu enkeksiyon markerları taranmalıdır. Onun dıında rutin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınız açlık kan şekeriniz ve tiroid fonksiyonlarınız değerlendirilmelidir. Sevgiler.

merhabalar ben libya'da yaşıyorum.daha önce 2 gebeliğim bebek ölü tanısı ile 8.haftada sonlandırıldı.en son hamileliğimin üstünden 2 yıl geçti.sanırım bir kaç kerede kimyasal gebelik yaşadım.sanırım diyorum çünkü tahlil yaptırmadım sadece belirtileri yaşadım.şimdi 3.gebeliğim 4-5 haftalık civarı ara sıra hafif olarak renkli bir akıntım var.önce ki gebeliklerimin sonu yüzünden bu sefer erkenden tahlillerime başlamak istiyorum.yurt dışında olduğum için bu testlerin ingilizce isimlerine ihtiyacım var.bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.

Dün kontrole gittim.5 haftalık hamileyim.Kahverengi akıntım var(kötü koku yok,kaşıntı yok)hamileliğimden şüphe ettiğimden beri ilişki yok.Doktor akıntının normal olduğunu,sorun olmadığını söyledi.Dinlenmelisin dedi ve ilişki yasak dedi.Ona önce ki durumları anlattım yapılması gereken tesTlerin yapılmasını istedim.Doktor her şey yolunda rahim temiz,kese iyi,bebek iyi dedi ve testlere gerek olmadığını söyledi.Ama 14 gün boyunca sabah akşam kullanmam için DUPHASTON 10-dydrogesterone 10mg hap verdi.15. gün için randevu verdi.Doktora güvenmeli ve her şeyin yolunda olduğuna inanmalı mıyım yoksa 3. bir doktora daha mı gitmeliyim.Tahlilleri isteğe bağlı olarak labaratuarda yaptırsam net üzerinden tahlillerimi yorumlar mısınız.Geri kalmış bir ülkede olmak o kadar zor ki.Türkiye'de olsam hiç tedirgin olmadan kendimi ATATÜRK'ün dediği gibi Türk hekimlerin ellerine bırakılmak isterdim.

Merhaba, dilerim şiimdiki gebeliğiniz sonuna kadar gider bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Torch grubu enkeksiyon markerları taranmalıdır. Onun dıında rutin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınız açlık kan şekeriniz ve tiroid fonksiyonlarınız değerlendirilmelidir. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim.bu tahlilleri yaptırsam acaba buradan yorumlayabilir misiniz?? ne yazık ki Libya'da ki doktorlar bana pek güven vermiyor.

bugün test yaptırmaya gidecektim.ama olmadı yine olmadı.3 gebeliğimde hüsranla sonuçlandı.ağrı sızı duymadan düşük yaptım.

benim ve eşimin yaptırması gereken testler neler.ben daha önce bir çok test yaptırmıştım.vajinal kontrollerim hep iyi çıktı.torch gurubu ve troid testlerim normal değerler içindeydi.sadece rubella'm yüksek o her tahlilde yüksek çıkıyor doktor önemli olmadığını söylemişti.troid üst sınıra yakın ama kadın hastalıkları uzmanı bunun etkili olmadığı söylemişti daha önce.eşimin sperm kalitesi düşük denilmişti.bir kaç ay e-vitamini kullamıştı ama testlerini yenilemedi.en son testleri yaptıralı 1 yılı geçti. ilk 2 kaybımızda doktorlar durumumuzu tehlikeli görmedi olur denildi.şimdi 3. gebeliğimde düşükle sonlandı.ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim.

merhaba iki kayıp ardından eşinizin ve sizin genetik testlerinize bakılmalı, sizde pıhtılaşma faktörleri incelenemlidir. ayrıca rahim filmi çekilmediyse öneriririm. sevgiler.

benim ve eşimin yaptırması gereken testler neler.ben daha önce bir çok test yaptırmıştım.vajinal kontrollerim hep iyi çıktı.torch gurubu ve troid testlerim normal değerler içindeydi.sadece rubella'm yüksek o her tahlilde yüksek çıkıyor doktor önemli olmadığını söylemişti.troid üst sınıra yakın ama kadın hastalıkları uzmanı bunun etkili olmadığı söylemişti daha önce.eşimin sperm kalitesi düşük denilmişti.bir kaç ay e-vitamini kullamıştı ama testlerini yenilemedi.en son testleri yaptıralı 1 yılı geçti. ilk 2 kaybımızda doktorlar durumumuzu tehlikeli görmedi olur denildi.şimdi 3. gebeliğimde düşükle sonlandı.ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim.

merhaba iki kayıp ardından eşinizin ve sizin genetik testlerinize bakılmalı, sizde pıhtılaşma faktörleri incelenemlidir. ayrıca rahim filmi çekilmediyse öneriririm. sevgiler.

ilginize teşekkür ederim bu 3. kaybım.gerekli tüm testleri yaptırcam.burda ki doktorlara güvenim yok Türkiye'de İzmir'de yaptırcam testlerimi.

Back
X