yardım bekliyorum lütfen...

kimsinnsen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
301
179
36
merhaba arkadaşlar,

benim 17 yaşında bir erkek kardeşim var.
bu yıl üniversite sınavına hazırlandı.
tercih döneminde sadece öğretmenlik yazalım diye kendisiyle ve bütün aile bireyleriyle anlaştık.
okul öncesi öğrt.ve sınıf öğrt. yazdık.
kardeşimin belli il krıterleri vardı.o nedenle yazacağımız yerlerde kısıtlıydı.5 il yazabildik.ve her ilin önce sınıf öğretmenliğini sonra okul öncesini yazdık.kardeşimde yazarken trakya sınıf garanti olur demişti.ona güvenerek çokta düşünmedim açıkçası.şimdi sonuçlar açıklandı trakya okul öncesi gelmiş.annem aradı"aferin sana bu çocuk anaokulu öğrt.mi olcak şimdi.sınıf öğrt. varken niye böyle bişey yazdınız,bilmemkimin kızıda açıköğretimden okudu öğrt.oldu, bunu herkes okuyo"falan falan...
kardeşimde tutturdu ben okula gitmiycem bi sene daha hazırlancam,ben böyle bi bölüm olduğunu bilmiyodum falan falan...
ben kaldım aradaaaaa

şimdi size sorum okul öncesi öğretmenliği yapanlar varsa aranızda mesleğin artı ve eksilerini benimle paylaşabilirmisiniz?

kime sorayım bilemedim.çünkü bazen insanlar kırılmayalım diye gerçekleri söylemiyor.ama olumsuz bi durum olacaksa da tekrar hazırlansın başka bi bölüm yazsın

ne diyelim hakkımızda hayırlısı....

okul öncesi öğretmenliği çok güzel bence, okul öncesi öğretmeni birkaç arkadaşım var hatta fotoları var facede falan baya eğleniyorlar okulda bence çok güzel, şimdiki aklım olsa ben o bölümü okurdum

okul öncesini artık çok erkek tercih ediyor
sınıf öğretmenliğinden daha iyi bence
bizim okuldaki öğrencilerin çoğu kız ama giderek artan bi erkek popülasyonu var her sene
annen bilmeden saçmalamasın bence
gayet de güzel eğlenceli bi bölümdür

merhaba arkadaşlar,

benim 17 yaşında bir erkek kardeşim var.
bu yıl üniversite sınavına hazırlandı.
tercih döneminde sadece öğretmenlik yazalım diye kendisiyle ve bütün aile bireyleriyle anlaştık.
okul öncesi öğrt.ve sınıf öğrt. yazdık.
kardeşimin belli il krıterleri vardı.o nedenle yazacağımız yerlerde kısıtlıydı.5 il yazabildik.ve her ilin önce sınıf öğretmenliğini sonra okul öncesini yazdık.kardeşimde yazarken trakya sınıf garanti olur demişti.ona güvenerek çokta düşünmedim açıkçası.şimdi sonuçlar açıklandı trakya okul öncesi gelmiş.annem aradı"aferin sana bu çocuk anaokulu öğrt.mi olcak şimdi.sınıf öğrt. varken niye böyle bişey yazdınız,bilmemkimin kızıda açıköğretimden okudu öğrt.oldu, bunu herkes okuyo"falan falan...
kardeşimde tutturdu ben okula gitmiycem bi sene daha hazırlancam,ben böyle bi bölüm olduğunu bilmiyodum falan falan...
ben kaldım aradaaaaa

şimdi size sorum okul öncesi öğretmenliği yapanlar varsa aranızda mesleğin artı ve eksilerini benimle paylaşabilirmisiniz?

kime sorayım bilemedim.çünkü bazen insanlar kırılmayalım diye gerçekleri söylemiyor.ama olumsuz bi durum olacaksa da tekrar hazırlansın başka bi bölüm yazsın

ne diyelim hakkımızda hayırlısı....
Okul öncesi öğretmenliğinin ne olduğunu araştırmadan mı yazdırdınız? Bunun böyle olduğunu bilmiyordum nedir ya..
Fakültede bölümlerarası geçiş var mı? Okul öncesinden ilkokula geçebilir mi ona bir bakın? Yoksa hazırlansın tabi, dikkat edin anaokulu öğretmenleri hep bayan. Kaldı ki meslek lisesi mezunları, çocuk gelişimi mezunları da bu işi yapıyor. Devlette de çok az kadrosu. İlkokul öğretmenliğinin ataması da zor kabul ama en azından şansı daha çok.
Kardeşin de bilinçsiz tercih ettiği şeyin ne olduğunu bilmiyormuş.
Hayatı yanacağına 1 senesi yansın, neticede domates değil çocuk yetiştirecek istemeden olmaz o iş..

okul öncesini artık çok erkek tercih ediyor
sınıf öğretmenliğinden daha iyi bence
bizim okuldaki öğrencilerin çoğu kız ama giderek artan bi erkek popülasyonu var her sene
annen bilmeden saçmalamasın bence
gayet de güzel eğlenceli bi bölümdür
bende sizin gibi düşünüyorum.devlet okullarında da zorunlu hale gelince atamalar da arttı.peki tercih yapacak olsanız sınıf öğretmenliğimi tercih ederdiniz okul öncesini mi?

Hiç bilemedim.mesleklerde cinsiyetcilik asla onaylanamaz ama benim kafamda oturmadi.
Çocuk gitmiyecegim istemiyorum dediği için de olabilir.

Çocuk deseydi ben okul öncesi Öğr. Olacağım orayı kazanacağım o zaman tabiki ideali olmuş ne guzel de olmus derdim.

İstemiyorsa 1 sene daha hazirlanabilir bence.yasi küçük.

Okul öncesi öğretmenliğinin ne olduğunu araştırmadan mı yazdırdınız? Bunun böyle olduğunu bilmiyordum nedir ya..
Fakültede bölümlerarası geçiş var mı? Okul öncesinden ilkokula geçebilir mi ona bir bakın? Yoksa hazırlansın tabi, dikkat edin anaokulu öğretmenleri hep bayan. Kaldı ki meslek lisesi mezunları, çocuk gelişimi mezunları da bu işi yapıyor. Devlette de çok az kadrosu. İlkokul öğretmenliğinin ataması da zor kabul ama en azından şansı daha çok.
Kardeşin de bilinçsiz tercih ettiği şeyin ne olduğunu bilmiyormuş.
Hayatı yanacağına 1 senesi yansın, neticede domates değil çocuk yetiştirecek istemeden olmaz o iş..

ben ne olduğunu biliyorum ama annem ve kardeşimin düşüncesi beni çok üzdü.bende karamsarlığa düştüm...

Hiç bilemedim.mesleklerde cinsiyetcilik asla onaylanamaz ama benim kafamda oturmadi.
Çocuk gitmiyecegim istemiyorum dediği için de olabilir.

Çocuk deseydi ben okul öncesi Öğr. Olacağım orayı kazanacağım o zaman tabiki ideali olmuş ne guzel de olmus derdim.

İstemiyorsa 1 sene daha hazirlanabilir bence.yasi küçük.
aslında o annemden sebep öyle düşünüyo.ben eğer kafamdaki sorulardan emin olsam onları ikna ederim ama bu işin içinde olan birinden bilgi almam gerek...

Neden bir erkek okul öncesi öğretmeni olamasın ki? Anneniz bu konuda hatalı. Bir erkek bunu yapamaz diye düşündüğü için değil, bu meslek kadın mesleği gibi algılandığı için elalem ne der endişesinden kaynaklı bir yorum yapmış gibi geldi bana.

Ancak ben başka bir konuya takıldım. Tercih yapılırken kardeşiniz farkında değil miydi hangi okulları, bölümleri seçtiğinizin? Kardeşiniz öğretmen olmak istediğinden emin mi? Ki bence okul öncesi öğretmeni olmak ayrı bir sabır, emek işi... Yazdıklarınızdan kardeşinizin isteklerinden çok, oturup en mantıklı kararlarla tercihler yapılmış gibi geldi bana, haksız mıyım? Eğer mevzu buysa, içine sinmeyen bir bölümü okumasına önayak olmamanızı öneririm.

okul öncesi öğretmenliği çok güzel bence, okul öncesi öğretmeni birkaç arkadaşım var hatta fotoları var facede falan baya eğleniyorlar okulda bence çok güzel, şimdiki aklım olsa ben o bölümü okurdum
umut verdiniz çok teşekkür ederim...siz hangi bölüm mezunusunuz?

Neden bir erkek okul öncesi öğretmeni olamasın ki? Anneniz bu konuda hatalı. Bir erkek bunu yapamaz diye düşündüğü için değil, bu meslek kadın mesleği gibi algılandığı için elalem ne der endişesinden kaynaklı bir yorum yapmış gibi geldi bana.

Ancak ben başka bir konuya takıldım. Tercih yapılırken kardeşiniz farkında değil miydi hangi okulları, bölümleri seçtiğinizin? Kardeşiniz öğretmen olmak istediğinden emin mi? Ki bence okul öncesi öğretmeni olmak ayrı bir sabır, emek işi... Yazdıklarınızdan kardeşinizin isteklerinden çok, oturup en mantıklı kararlarla tercihler yapılmış gibi geldi bana, haksız mıyım? Eğer mevzu buysa, içine sinmeyen bir bölümü okumasına önayak olmamanızı öneririm.
aslında durum tam da bu.bi hayali ideali olmadığı için iş bize kaldı.bizde onun rahat bi hayat sürmesi için öğretmenliğin ona uygun olduğunu düşündük oda tamam dedi.ama şimdi annemin tavrından dolayı oda karamsar...

aslında durum tam da bu.bi hayali ideali olmadığı için iş bize kaldı.bizde onun rahat bi hayat sürmesi için öğretmenliğin ona uygun olduğunu düşündük oda tamam dedi.ama şimdi annemin tavrından dolayı oda karamsar...

Kardeşiniz çok genç yaşta. Bu durumda acaba ona bir sene daha şans vermek, tekrar sınava hazırlanmasını sağlamak daha mı mantıklı olur? Bu konuda henüz olgunlaşmamış belli ki, bunun farkına varıp, kendisi bir karar verse ne yapmak istediğine dair, daha sağlıklı olur sanki. Bence bir abla olarak bu konuda gözünü açmalısınız. Eğer istemediğin bir bölüm okumak istemiyorsan, ilgi alanlarını keşfet, meslekleri araştır, ne olmak istediğine karar ver, biz de sana ona göre destek olalım deseniz... Yani ben olsam bunu yapardım ama...

Daha iyi ya ataması da iyi. Hem sınıfçılar gibi dağa tepeye atanmaz köylerde okul öncesi pek olmuyor rahat eder. Bi de sınıfçıların işi daha zor. Eşim eve gelince çok üzülüyorum haline. :KK43:

hangi konuda haklılar?bu bölüm olmazmı ?
Haklı oldukları konu öğretmenlik yazalım fikrinizi sadece öğretmenlik olarak değerlendirmişler, anaokulu ya da çocuk gelişimini anlamamışlar. Hadi anne bir nebeze, üniversite çağında çocuğun okul öncesi nedir diye bakmadan tercih yazması, sorgulamaması ayrı bir muamma. bu bölüm olur, olmaz bu göreceli bir şey ama yukarıda yazdığım sebeplerden ötürüm bence makul değil. Burda önemli olan benim fikrim de değil, kardeşiniz bu işi yapmak istemiyor nihayetinde de dediğim gibi domates değil çocuk yetiştirecek. Yazmasaydınız anaokulunu sınıf öğretmenliği tutmasa bile ek tercihlerde tekrar tercih yapabilirdi.
Bence fikrinizi kabul ettirmeye çalışmak yerine gerçekten istiyor mu, yapar mı buna bakın ve onu zorllamayın bu durumu telafi edin, 1 yıl daha hazırlansın..

X