Yardım, Devlet Hast.'de Doğum Ücreti (Sigortamız Yok)?

Dumaaam

Can oğlum...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
937
608
333
Merhaba arkadaşlar,

Benim durumumda olup doğum yapmış annelerimize sormak istiyorum. Doğuma haftalar kaldı ve bunu çok merak ediyorum.
Sigortamız yok ve bir aksilik çıkmazsa normal doğum yapacağım. Doğumum devlet hastanesinde olacak, bunun için ne kadar ücret ödemeliyim?
Siz doğumunuz için (Sezeryan/Normal Doğum) sigortasız olupta ne kadar ödediniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kontrollere de devlet hastanesine gidiyorum ve gebe olduğum için sadece 5 ya da 5.5 TL ödüyorum. O yüzden doğumda da böyle bir kolaylık olup olmayacağını siz tecrübeli annelerimizden öğrenmek istedim.
Şimdiden çok teşekkürler.:16:

canım ben emekli sandığıyım ama artık emekli sandıklarında bankada çalışanlar kendileri ödeyip sonradan faturayı gönderip paralarını geri alabiliyorlar..bende o sebebten dolayı biliyorum.ben 4 gün kaldım hastanede epidural sezeryan oldum hamileliğim riskli olduğu için doğumdan sonrada kendime pek gelemedim tedavi sürecim devam etti.4 gün boyunca yapılan işlemlerle 670 tl ödedim..muhtemelen sen normal doğurursan 400 tl gibi bir rakam ödüyorsun.faturada gördüğüm kadarıyla

canım ben emekli sandığıyım ama artık emekli sandıklarında bankada çalışanlar kendileri ödeyip sonradan faturayı gönderip paralarını geri alabiliyorlar..bende o sebebten dolayı biliyorum.ben 4 gün kaldım hastanede epidural sezeryan oldum hamileliğim riskli olduğu için doğumdan sonrada kendime pek gelemedim tedavi sürecim devam etti.4 gün boyunca yapılan işlemlerle 670 tl ödedim..muhtemelen sen normal doğurursan 400 tl gibi bir rakam ödüyorsun.faturada gördüğüm kadarıyla

Canım çok sağol cevap verdiğin için. Bu durumda sezeryan olursam 600-700 tl civarı birşey ödemem gerekir, doğru mu anladım? Bebeğim henüz dönmedi, o yüzden sezeryan ihtimalim de var ne yazık ki.
Bebeğini güle güle büyüt canım.:16:

canım ben tıp fakültesinde oldum..tıp fakülteleri normallerine göre daha pahalı...şayet benim gibi rahatsızlıklar geçirmeyip 2 günde çıkarsan 500 tl ancak olur..o bile olmaz bence devlet herc koşulda karşılar seni merak etme...bir devlet hastenesini arayıp sorsan

canım ben tıp fakültesinde oldum..tıp fakülteleri normallerine göre daha pahalı...şayet benim gibi rahatsızlıklar geçirmeyip 2 günde çıkarsan 500 tl ancak olur..o bile olmaz bence devlet herc koşulda karşılar seni merak etme...bir devlet hastenesini arayıp sorsan

Bir dahaki kontrolde sorayım o zaman. Sağol canım.

arkadaşım şimdi internettende baktım sosyal güvencesi olmayan gebelerin doğum masrafı devlet tarafından karşılanıyormuş....muhtemelen seninkide öyle olucak :) sadece hastanedeki ilaç paralarını sarf paralarını ödemen yeterli olucak oda çok cüzi bir rakam olur heralde...sakın unutma birdahaki kontrolünde bütün ayrıntıları öğren...bebişin huzursuz kaygılı bir ortamda dünyaya gelmesin..

arkadaşım şimdi internettende baktım sosyal güvencesi olmayan gebelerin doğum masrafı devlet tarafından karşılanıyormuş....muhtemelen seninkide öyle olucak :) sadece hastanedeki ilaç paralarını sarf paralarını ödemen yeterli olucak oda çok cüzi bir rakam olur heralde...sakın unutma birdahaki kontrolünde bütün ayrıntıları öğren...bebişin huzursuz kaygılı bir ortamda dünyaya gelmesin..

Çok sağol canım ilgin için.:16:

canım fiyat olayını pek bilmiyorum ama 500tl yı bulmaz merak etme. devlet hastaneleri uygun oluyor fiyat açısından özellere göre. sen doktoruna sordun mu devlet hastanesinde doğuma doktor giriyor mu? yoksa normal olursa ebeler mi ilgileniyor? geceleri nöbetçi doktor oluyor muymuş? ben kontrollerimi özel hastanede oluyorum ama devlette doğum yapmayı düşünüyorum aklım çok karışık

merhaba bayanlar ben eşimin iş dolayısıyla diyarbakırda yaşıyorum 8 aya geldim doğuma az kaldı en baştan beri burda özele gittim doktora ama hastane konusunda baya bir sıkıntı yaşadım artık özele güvenim kalmadıgı için devlet hastanesinde iyi doktor buldum ve burda devlet hastanesinde doğum yapmayı planlıyorum özeller burda doğum için zaten çok uçuk bir fiyat istiyolar ama şuan devlete gidiyorum acaba devlette doğum yaparsam doğum ücreti nasıl olur yada devlette doğuma ücret alıyolarmı eşim emekli sandığından yararlanıyo ama beni bilgilendirirmisiniz

Back
X