Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Victor hügo şiirlerine bak kolay yorumlanır..Merhaba Ablalarım ,
Kusura Bakmayın Nereye yazacağımı tam bilemedm. İngilizce öğretmenimiz bize ödev verdi .İngiliz şiirlerini yorumlayacağım .Ben en ünlü ingiliz şiirlerini arıyorum ama tam bulamadım .Bana yardım eder misiniz ?
Ama işto o Fransız şair bana İngiliz şair lerinki lazımVictor hügo şiirlerine bak kolay yorumlanır..
Pardon canım dikkat etmedim doğru ya netten bakıp bul..Ama işto o Fransız şair bana İngiliz şair lerinki lazım
victor hügo bir şair değil.romancı zaten.Ama işto o Fransız şair bana İngiliz şair lerinki lazım
Kime göre neye göre, konu ingiliz şiirini yorumlamak kadar geniş mi? Anladığım kadarıyla İngilizcen de o kadar yeterli değil, Lewis Carroll'un şiirlerine bakabilirsin. Hem ünlü hem de genelde çocuk, ilk gençlik dönemi için yazdığından yorumlamakta zorluk çekmezsin, Shakespeare falan yorumlamaktan daha kolay en azından.
Bu ikisi dışında Wilfred Owen, William Butler Yeats, T.S Eliot aklıma gelen diğer en bilinenler.
Teşekkür ederim seçmekte çok kararsızdım .Evet ingilizcem pek iyi değil .İngiliz şairlerin iirlerinden bir kaç tanesinin analizini yapacağım . ( Ya da analizlerini bulup da koyabilirişim) .Analiz yapılırken nelere dikkat etmeliyim ? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
victor hügo bir şair değil.romancı zaten.
victor hügonun şair olmadığını belirttim şiir yazmadığını değil.edebiyat fakultesi mezunuyum hügo realist romancı olarak geçer ve muhtemelen şiir yorumlamasında da onu değil bir şairin şiirinin yorumlanmasını isterler.çünkü hügonun bir şiir yazması onu şair yapmaz.AĞLAMAK İÇİN GÖZDEN YAŞ MI AKMALI?
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?
Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı?
Sevmek için güzele mi bakmalı?
Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı?
Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır?
Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı?
Hırsızlık; para, malmı çalmaktır?
Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı?
Solması için gülü dalından mı koparmalı?
Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı?
Öldürmek için silah, hançer mİ olmalı?
Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı?
VICTOR HUGO
Ayol Victor Hugo Fransız şair, romancı ve oyun yazarıdır. Zaten ilk ünü şiirleriyle daha sonra roman ve oyunlarıyla ortaya çıkıyor.Üstelik bir şiir değil bir çok şiiri var. Neyse tartışmayacağım.victor hügonun şair olmadığını belirttim şiir yazmadığını değil.edebiyat fakultesi mezunuyum hügo realist romancı olarak geçer ve muhtemelen şiir yorumlamasında da onu değil bir şairin şiirinin yorumlanmasını isterler.çünkü hügonun bir şiir yazması onu şair yapmaz.