Tuvalet Eğitimi Yardım edin artık dayanamıyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Metebatur

*Oğullarına aşık*
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
2.567
3.179
Yaklaşık iki ay sonra 3 yaşına girecek bi oğlum var. Geçtiğimiz yaz Oğluma tuvalet Eğitimine başladık daha doğrusu bakıcım halletmeye çalışıyordu aslında güzel gidiyordu arada kaçırmalar oluyordu ama olacak o kadar. Tam alışmadan, pekişmeden izne memlekete gittik orda kuzenleriyle oyuna daldı bir kez bile söylemedi önce sabrettim ama baktım sürekli altına yapıyor gece yatağa kaçırıyor en sonunda Altını tekrar bezlemek zorunda kaldım. Izin Döneminde altı hep bezliydi. Eve dönüşte tekrar başladım yani başa döndük yine söylüyordu özellikle de babası evde olduğunda firesiz devam ettik gündüzleri yine kaçırmalar oluyordu tam olarak yine alışmamıştı bu arada geceleri bezliyordum uykusu ağır mümkün değil tuvalete gitmek istemiyordu. Ama şu son bir aydır hiç bir şekilde tuvalete giyemek istemiyor sırf oğlumun yanında olabilmek için ücretsiz izne ayrıldım. Ilginç ve yıpratıcı bir şekilde inatlaşııyor kesinlikle gitmiyor sürekli altına yapıyor önceleri en azından kakasını yapıyordu şimdi onu dahi söylemiyor son zamanlarda sabrım kalmadı artık sinirlerim çok bpzuldu sürekli hali koltuk silmekten bıktım. Neden böyle yapıyor anlamış Değilim halbuki ne güzel söylemeye başlamıştı çok güzel ilerliyorduk az önce de kakasını halıya yaptı sinirimden bağıra bağıra Ağladım babası olmasıydı dövecektim belkide evet Oğluma Aşik olan ben. Daha bugün yıkatmadan geldi Halılar tamam onu da geçtim ama kaç ay geçti. Lütfen bi akil verin bişeyler söyleyin. Çocuk psikiyatristi veya pedegoga Gidecem ama görev yaptığımız yerde böyle bi şansımızda yok malesef. Yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba,

Benim oğlumda 3 yaşında. 1.5 yaşındayken tuvaletini söyleyen ( tuvaletin kapısına gidip çişş derdi) çocuk şuan söylemiyor. Oyuna dalıyor, işinede gelmiyor sanırım. Ben çalışmaya başladığımdan beri babaannesi bakıyor oğluma. Altına yaptıktan sonra yaptığını söylüyor yanlış bişi olduğunu biliyor özür diliyor, söz veriyor hatta bir daha yapmayacağına dair. Ama yine yapıyor. Geceleri sıkıntımız yok. Yani ben hadi kalk gidelim demediğim sürece söylemiyor. Bazen ağlıyor tuvalete gitmek istemiyor. Yangın söndürelim yada kim önce gidecek tuvalete gibi oyunlar oynayarak gidiyoruz. Bu sene sünnet yaptıracağız belki o sıra söyler..

Bence oğlunuzun ilgisini çekecek bir lazımlık alın (müzikli ışıklı olan oturaklar var mesela: http://www.minikbaby.com/pinfo.asp?pid=3833 http://www.sahibinden.com/ilan/alis...uvalet-en-iyi-fiyat-garantisi-196994029/detay ) ya da klozet aparatları.. bunu bir oyun haline getirirseniz severek söyleyecektir diye tahmin ediyorum tuvaleti geldiğinde..
Aldım tabi o müzikli arabalı lazımlıktan renkli merdivenli klozet adaotöründen hayır normalde gidiyordu anne Çiş diyerek kendisi koşuyordu şimdi niye bu kadar inatlaşııyor anlamış değilim

Merhaba,

Benim oğlumda 3 yaşında. 1.5 yaşındayken tuvaletini söyleyen ( tuvaletin kapısına gidip çişş derdi) çocuk şuan söylemiyor. Oyuna dalıyor, işinede gelmiyor sanırım. Ben çalışmaya başladığımdan beri babaannesi bakıyor oğluma. Altına yaptıktan sonra yaptığını söylüyor yanlış bişi olduğunu biliyor özür diliyor, söz veriyor hatta bir daha yapmayacağına dair. Ama yine yapıyor. Geceleri sıkıntımız yok. Yani ben hadi kalk gidelim demediğim sürece söylemiyor. Bazen ağlıyor tuvalete gitmek istemiyor. Yangın söndürelim yada kim önce gidecek tuvalete gibi oyunlar oynayarak gidiyoruz. Bu sene sünnet yaptıracağız belki o sıra söyler..
Birşeye tepki olarak yapıyor gibi geliyor ama neye yaptığını bilmiyorum altını da bezlettirmiyor artık çekip çıkarıyor Allah yardımcımız olsun çok zormuş ya üç günde halledenlere imreniyorum vallaji

bence sizinle inatlaşıyor şunu deneyin altını değiştirmeyin birazcık öyle kalsın eviiz soğuk değilse altını değiştirirken sevgi göstermeyin kızmayınca bir arkadaşım öyle yaptı altı kakalı kalınca çocuk soyunup kendi gitmeye başladı sabır lazım bide geceleri kaldırın uykulu olsa dahi götürün tuvalete.

Yaklaşık iki ay sonra 3 yaşına girecek bi oğlum var. Geçtiğimiz yaz Oğluma tuvalet Eğitimine başladık daha doğrusu bakıcım halletmeye çalışıyordu aslında güzel gidiyordu arada kaçırmalar oluyordu ama olacak o kadar. Tam alışmadan, pekişmeden izne memlekete gittik orda kuzenleriyle oyuna daldı bir kez bile söylemedi önce sabrettim ama baktım sürekli altına yapıyor gece yatağa kaçırıyor en sonunda Altını tekrar bezlemek zorunda kaldım. Izin Döneminde altı hep bezliydi. Eve dönüşte tekrar başladım yani başa döndük yine söylüyordu özellikle de babası evde olduğunda firesiz devam ettik gündüzleri yine kaçırmalar oluyordu tam olarak yine alışmamıştı bu arada geceleri bezliyordum uykusu ağır mümkün değil tuvalete gitmek istemiyordu. Ama şu son bir aydır hiç bir şekilde tuvalete giyemek istemiyor sırf oğlumun yanında olabilmek için ücretsiz izne ayrıldım. Ilginç ve yıpratıcı bir şekilde inatlaşııyor kesinlikle gitmiyor sürekli altına yapıyor önceleri en azından kakasını yapıyordu şimdi onu dahi söylemiyor son zamanlarda sabrım kalmadı artık sinirlerim çok bpzuldu sürekli hali koltuk silmekten bıktım. Neden böyle yapıyor anlamış Değilim halbuki ne güzel söylemeye başlamıştı çok güzel ilerliyorduk az önce de kakasını halıya yaptı sinirimden bağıra bağıra Ağladım babası olmasıydı dövecektim belkide evet Oğluma Aşik olan ben. Daha bugün yıkatmadan geldi Halılar tamam onu da geçtim ama kaç ay geçti. Lütfen bi akil verin bişeyler söyleyin. Çocuk psikiyatristi veya pedegoga Gidecem ama görev yaptığımız yerde böyle bi şansımızda yok malesef. Yardımlarınızı bekliyorum
birçok nedeni olabilir. 3 yaş çok geç değil, her çocuk farklı şekilde gelişiyor, belki de henüz hazır değil. tuvalet eğitimine başlamadan önce kararlı olmak şart. ne gece ne de gündüz bez bağlanmamalı, mümkünse bu faaliyeti yaz ayına denk getirmek gerek. bence siz ara verin. yazı bekleyin derim. süre tanıyın . başladığınızda da kararlı olmaktan vazgeçmeyin ve asla çocuğu azarlama, şaplak, korkutma vs. gibi eylemler uygulamayın derim.

benim oğlumla aynı yaşta sizinkide.ben iki yaşına girdiğinde ilk denemeyi yaptım iyide gidiyordu söylemeye başlamıştı tam 3 azısı aynı anda patladı ishal oldu ve tabiki beze geri dönmek zorunda kaldık.
ikinci deneme daha 2 ay önceydi.annem yanıma gelmişti bir aylığına.Fırsat bu fırsat annemin yardımıyla oldu bu iş dedim tüm hazırlıkları yaptım; süslü lazımlık, alıştırma külodu, tuvalet çizelgesi ,ödül olarak stickerlar,tuvaleti sevdiği çizgifilm karakterleriyle süsledim .tam 20 gün babam annem ven ben peşinde koştuk ama olmadı.Öyle bir inatlaştı ki bizmle.çiş geldi diyor gidiyoruz bi beş on dakika kalıyoruz bitti diyor.üzerini giydiriyorum tam oturuyorum yerime anne yaptım diyor gülerek.Yani resmen gıcıklık yapıyor.En sonunda üşütücek ve inatlaşarak daha kötü olcak diye yine bıraktık.yazıbekliyorum şimdi.kreşede gidiyor.onların yardımıyla başarırız umarım.
sanırım biz fazla beklentiye girip kendimizi geriyoruz.çocukta bunu kullanıyor.demekki bu annem için önemli bişey diyip resmen parmaklarında oynatıyor ufaklıklar bizi.

ben merak ettim simdi, acaba oglunuz simdi alistimi?yapiyormu ?
benimde oglum var 2 bucuk yasinda, henuz baslamadim ama, bi iki kez oturttum tuvalete, fakat gordugum tepki beni biraz tedirgin etti , alistirmalarda baya zorlanacagim gibi .

X