Yardım edin desteğe ihtiyacım var

Nisa Nur Kaplan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
4
0
25
Merhaba aslında ne yazacağımı nerden başlıyacagimi bilmiyorum. Evde sürekli bi huzursuzluk var kavga küfür saygısızlık almış başını gidiyor. Ben evin en büyük çocuğuyum,16 yaşındayım. Babam işten eve gelince anneme sürekli hakaret küfür ediyor tabi bu da annemin moralini bozuyor. Daha önceleri anneme el kaldirmisligi var annemi babasının evine götürmeyi falan filan ama son 4 5 yıldır babanemin hakkımı helal etmem deyişi üzerine bunlar yani annemi kovmasi son buldu ama küfür hakaret hala var.Bu beni çok uzuyor babam ağır bi işte çalışıyo bunun yüzünden agresif olabilir ama gelip anneme çatmasını doğru bulmuyorum bişeyde diyemiyorum çünkü desem banada soyluyecek diye korkuyorum bazen televizyonda dansozlere yada çocuklara bakılması uygun olmayan şeylere bakiyo ben utanip başka odaya gidiyorum annem bakma deyince sanane deyip kızıyor en küçük kardeşim erkek ona çok kızıyor hatta ona da küfür ediyor. Bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama bana bi yol gösterin napmaliyim bilmiyorum çok caresizim yardım edin lutfen

Annenizle oturup konuşun artık bir genc kıznolduğunuzu bu hakaretleri kendine artık yakıstırma bende sana yakıstıramıyorum varsa durumunuz annene ayrılması söz konusu olursa her zaman destek olacağını söyle.
Sanada tavsiyem oku meslek edin annen cesaret etmeyebilir boşanmaya en azından ilerde bu durumdan sen kurtulursun

Yani artık bi cocuk olarak ben bile bosanmalarini istedim bi ara öyle dusunmuslugum var yani bunu babamda söyledim bağıra çağıra ama durum yine ayni

Son düzenleme:
Annenizle oturup konuşun artık bir genc kıznolduğunuzu bu hakaretleri kendine artık yakıstırma bende sana yakıstıramıyorum varsa durumunuz annene ayrılması söz konusu olursa her zaman destek olacağını söyle.
Sanada tavsiyem oku meslek edin annen cesaret etmeyebilir boşanmaya en azından ilerde bu durumdan sen kurtulursun
Ya bilmiyorum boşanma söz konusu olamaz bence olsa annem şimdiye kadar yapardı bana göre annemin ailesi öyle annemi kabul edecek birileri deil olsa bile annem bunu reddeder yani boşanmaz konuşmayı bende düşünüyorum saol desteğin icin

Siz en iyi şekilde okuyup meslek sahibi olup ailenizde söz sahibi olmaya çalışın. Şu durumda ne yapsanız dikkate alınmazsınız küçüksünüz daha. Kardeşinizi koruyup kollayın ama bu görev size düşüyor. Annenizle konuşun onunla irtibatı koparmayın sizden destek almasını sağlayın moral olarak.

Siz en iyi şekilde okuyup meslek sahibi olup ailenizde söz sahibi olmaya çalışın. Şu durumda ne yapsanız dikkate alınmazsınız küçüksünüz daha. Kardeşinizi koruyup kollayın ama bu görev size düşüyor. Annenizle konuşun onunla irtibatı koparmayın sizden destek almasını sağlayın moral olarak.
Teşekkür ederim bunu elimden geldiğince yapmaya çalışacağım tek çare bu gibi gözüküyor ☺

işte bu kadınların bu pislik adamlardan zamanında ayrılmayıp

çocuk üzerine çocuk yapmalarından kaynaklanıyor.

Anladığım kadarıyla babaannenizi dinliyor babanız en azından saygı duyuyor. Ona anlatsanız ciddi bir şekilde. Belki olaya müdahale edip biraz daha sakinleştirebilir babanızı.

canim benim,okuyunca icim sizladi resmen,
senin yapabilecegin tek sey annene destek olmak,calisip meslegini eline almak ve onu uzmemek...bi anne en fazla evladi tarafindan uzulur ve yine en cok evladi trafindan sevinir. annenin gonlunu hos tut ve bol bol dua et. Rabbim yuvaniza huzur mutluluk versin....

Merhaba aslında ne yazacağımı nerden başlıyacagimi bilmiyorum. Evde sürekli bi huzursuzluk var kavga küfür saygısızlık almış başını gidiyor. Ben evin en büyük çocuğuyum,16 yaşındayım. Babam işten eve gelince anneme sürekli hakaret küfür ediyor tabi bu da annemin moralini bozuyor. Daha önceleri anneme el kaldirmisligi var annemi babasının evine götürmeyi falan filan ama son 4 5 yıldır babanemin hakkımı helal etmem deyişi üzerine bunlar yani annemi kovmasi son buldu ama küfür hakaret hala var.Bu beni çok uzuyor babam ağır bi işte çalışıyo bunun yüzünden agresif olabilir ama gelip anneme çatmasını doğru bulmuyorum bişeyde diyemiyorum çünkü desem banada soyluyecek diye korkuyorum bazen televizyonda dansozlere yada çocuklara bakılması uygun olmayan şeylere bakiyo ben utanip başka odaya gidiyorum annem bakma deyince sanane deyip kızıyor en küçük kardeşim erkek ona çok kızıyor hatta ona da küfür ediyor. Bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama bana bi yol gösterin napmaliyim bilmiyorum çok caresizim yardım edin lutfen

oku meslek sahıbı ol kurtar annenı tatlım.

Canım aynı durumu ben de yaşadım. Senin kurtuluşun yukarıda da söylendiği gibi meslek sahibi olmak. Okulda başarılı olmak istiyorsan da maddi yönünü bir kenara bırakıp, sıkıntı çekmeye hazır olup başka şehirde bir üniversite yazman. Ben otuzuma geliyorum ve 23 yaşıma kadar ailemle yaşadım. En büyük hatam üniversiteyi o huzursuz evde geçirmem oldu. Bunun bedelini de ağır depresyonla dört yıl tedavi görmekle ödedim çok yıprandım. Manevi şiddettense çalışıp yorulmak, gerekirse dört yıl dişini sıkıp üniversitede yurtta kalmak daha iyidir.

Benim babamda bunların yanında alkol problemi de var ve annem şimdi benim yanıma taşınmayı düşünüyor. Bazı şeyler maalesef düzelmiyor, kendi hayatını planlaman en doğrusu olacaktır. Ama sakın sırf o evden kurtulmak için önüne gelen ilk kişiyle evlenmeyi düşünme, okulunu mutlaka bitir, meslek sahibi ol ve öyle evlen.

Öpüyorum, sevgiler..

Tekrar etmek ne kadar doğru bilmem ama çok çalış üniversiteyi kazan annen senin başında durmak için gelsin kardeşinle babandan kurtarmış olursun kadıncağzı. Ama çok çalış sakın pes etme olur mu:KK66:

Cok uzuldum canim benim.. annenle konus, anlat sor bosanmak gibi bir yolu var mi diye.. ama sen oku, meslegini eline al anneni de kendjni de kurtar..canim benim Allab kolaylik versin

Bu buraya yazilacak seymi simdi
Bana göre öyle annesi senelerce dayak yemiş çocuklarını da bu hayata mahkum etmiş.

sanki hakaret ettim ,yalan mı söylediklerim dayak yiyor eziyet görüyorlar aldatılıyorlar

buna rağmen çocuk doğurmaya devam.

artık tek çare kızın okuyup hayatını kurtarması.

en çokda o erkek kardeş büyüyor birey oluyor babasından gördüğü şiddet eziklik kompleks halinde ortaya çıkıyor dayaklar tecavüzler vs vs umarım çok karakterli bi çocuk olarak yetişir böyle alır babasından intikamını :KK43:

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.benimde yıllarca babamla annem arasında huzursuzluk vardı ve en çok biz etkilenirdik.tabi annemizin tarafını tutardık ve babamla çok kavga etmişimdir bu yüzden ama şimdi yaklaşık 7 yıl önce babamı kaybettim insan herşeyin boş olduğunu anlıyor.siz okuyup kendinizi kurtarın babaannenizden ya da diğer aile büyüklerinden yardım isteyin hayat zor ama herşey insanlar için..

X