yardım edin lütfen

diyarbakirli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
1
0
merhabalar,

ben bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. eski arkadaşım belli aralıklarla işyerimi arayıp beni taciz ve tehdit ediyor. çok zor durumdayım. ne yapabilirim bana yardımcı olun lütfen...

Öncelikle avukattan yardım almanızda mutlaka yararınız olacak. Bir dilekçe ile bulunduğunuz şehrin cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesi vererek kamu davası açılmasını arz edeceksiniz. Fakat bu dilekçenizi elinizde bulunan her türlü hukuki delil ile inandırıcı bir biçimde ispatlamalısınız ki savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesin, bu sebeple avukattan yardım almanızı mutlaka öneriyorum, eğer savcılık takipsşzlik verirse dava söz konusu olmaz. Eğer suç duyurunuz yerinde görülürse yani kamu düzeni bu durumda Yara almışsa savcılık soruşturma başlatır ve dava açılması için iddianame hazırlar. Yani bu ve bunun gibi bir düzine hukuki süreç yaşanır. İşin özü hakaret, tehdit, iftira gibi basit suçlar asliye ceza mahkemelerinde görülür, ve genelde hagb verilir yani üst sınırı 5 yıla kadar olan suçlarda ceza ertelenir.

X