Doğuma Hazırlık yardım edin....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ftmkzy

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
18
6
32
Arkadaslar allahın izniyle ocakta bir oğlum olucak suan üç ayı doldurduk isim bulmakta baya zorlanıyorum hem güzel anlamı olsun istiyorum hem kuranda geçsin yardimci olursaniz sevinicem ayrıca ilk çocuğum hem yeni evlilik yeni bi şehir hem annelik duygusunu yaşayan biri olarak beni anlayanlardan bi fikir istiyorum

Hamza, Ali. Taha, Yasin, Emir, Enes, Ibrahim, Ishak bunlar geldi aklima

Edit: Simdi dusununce bunlarda geldi:KK70:: Furkan, Emin, Adem, Berat, Bünyamin..

Benim en cok hosuma giden Emir, Yasin, Ishak, Hamza, Berat, Adem..

Arkadaslar allahın izniyle ocakta bir oğlum olucak suan üç ayı doldurduk isim bulmakta baya zorlanıyorum hem güzel anlamı olsun istiyorum hem kuranda geçsin yardimci olursaniz sevinicem ayrıca ilk çocuğum hem yeni evlilik yeni bi şehir hem annelik duygusunu yaşayan biri olarak beni anlayanlardan bi fikir istiyorum

Hayirli olsun canimda cinsiyet kesinmi eminmisin 3 ay demissin 12 haftada falansin sanirim bu aralarda daha kesin olma olasaligi degisiyor.
20 den sonra tam kesin emin olundugunu biliyorum.
Yani degisen cok oldu o yuzden soylemek istedim bu arada kuranda her gecen isim bazen kotu manalar tasiyabiliyor iyce arastrmani tavsiye ederim :)
Ben ogluma aras ismini koydum cennete akan sifali irmak demekmis manasi

3 aylık çocuğun erkek olacağına nasıl bu kadar eminsin kio_O

biraz daha beklemeye ne dersin

Bende oglan ismi bulmakta zorlaniyorum nolcak onuda bilmiyorum.bircok isim var ama kulagima tanidik gelen soyleyince icimi isitan bir isim iatiyorum

Benim oğlanı 14 haftalıkken(3,5 aylık) demişlerdi erkek diye ben hiç kendimi kaptırmadım temkinli yaklaştım

5 aylık olana kadar kaç farklı doktor baktı hepsi de erkek dedi yine de ayrıntılı ultrosona kadar kendimi moda sokmadım

ne isim ne kıyafet konusunda

mesela bizim topikte bir arkadaş vardı huzurumveoğluşum nicki

doğuma kadar erkek olacak sandı kızı oldu:KK57:

benim kardeşimin eşi 4 aylıkken geldi kızım olacak dedi kendini moda soktu pembe kıyafetler tokalar 5 aylıkken öğrendik

ki erkek ve sonuçta erkekti

o yüzden neme lazım bu kadar erken moda girmemek gerek

Erkek çocukta isim bulmak zor değil bence
Ya Ömer koyun Hz.Ömer gibi adaletli olsun
Ya Ali koyun Hz.Ali gibi cesaret timsali olsun
Muhammed koyun diyemiyorum çünkü herkes peygamberimizin isminin ağırlığını taşıyamıyor ama diğer ikisi güzel bence.
İlla farklı olsun demeyin bence
sağlıklı ömürlü hayırlı olsun adıyla yaşasın yeterli.

Benim çok beğendiğim ikili bi kombinasyon var; Tunç Mirza (aslında okuduğum bir roman karakterinin adıydı) :KK51: Ama sanırım Mirza ismi Kuranda geçmiyor.. Hem anlamıyla, hem ismin ağırlıyla bir erkek için en asil en güzel isimlerden bence. Ve ismin insanın karakterini etkilediğini düşünüyorum bence ona göre bir isim koyun oğluşunuza Allah tez vakitte kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah :emir_bebek:

bizimkide 14 haftalik falan ogrendik. Meraktan bekleyemedik:) Kiz olunca tam emin olamayabiliyorlar ama erkek olunca aninda soyluyorlar zaten.
evet bende o haftada öğrendim de sonradan çok yanlış çıkanlar olduğu için temkinli yaklaştım kaldı ki konu sahibi

12 haftalık filan 3 ayı doldurduk yazmış

o yüzden diyorum

muaz,mushab,muhammed eymen

Ömer, Emir, Emin, Ahmet, Furkan, Burak
beğendiğim isimler bunlar canım.
bir de Yiğit ve Erdem isimlerini severim.
bana göre Kuranda geçmesi güzel bir şey ama anlamı ve kulağa hoş gelmesi, toplumda yadırganmaması da önemli.bazı arkadaşlar sırf Kuranda geçiyor diye isim koyuyorlar.anlamını sormak ve telaffuz etmek için çaba göstermek gerekiyor.

merak edenlere ikiz kızlarım var isimleri Vahide Ece, Hatice Ceren.
(Vahide kayınvalidemin adı, Hatice annemin adı) :KK36:

Bende 34 gün önce doğum Yaptım ve doğumda karar verdik hangisi olsun diye kararsız kaldığımızdan :KK51:

Bana gore ismin anlami guzel olsun kuranda gecip gecmedigi onemli degil benim icin. Oglumun 2 adi var ikiside kuranda geciyor ama ben sirf bu yuzden koymadim bana guzel anlamli geldikleri icin koydum. Bi oglum daha olursa adini Mirza Efe koymak istiyorum. Bunlar kuranda gecmiyor mesela ama hosuma gidiyor..

Bana gore ismin anlami guzel olsun kuranda gecip gecmedigi onemli degil benim icin. Oglumun 2 adi var ikiside kuranda geciyor ama ben sirf bu yuzden koymadim bana guzel anlamli geldikleri icin koydum. Bi oglum daha olursa adini Mirza Efe koymak istiyorum. Bunlar kuranda gecmiyor mesela ama hosuma gidiyor..
oğlunun ismi ne peki?

bende Emir yada Doruk istiyordum

babası Mert istedi kaç kişi koymayın dedi mertler çok yaramaz olur, koyduk çok yaramaz bir oğlan şimdi

X