Yardıma ihtiyacım var .

ooesmaoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
61
0
86
İstanbul
Merhaba herkese. Çok zor bir sürecin ve bir dolu hayal kırıklığının ardından bir karar vermem gerekiyor . Yardımcı olacak arkadaslara teşekkür ediyorum şimdiden . Arkadaşlar ygs benim için çok büyük bir şanssızlık oldu . Töder de 360 küsürlerde , güvenderde 370 küsürlerde bir puan aldım diğer denemelerimde bu civardaydı . Seviyem buydu yani . Zaten fazlasını da istemiyordum . Fakat ygs5 311 puan geldi (170k) . (bu neredeyse benim dersanedeki ilk deneme puanım) . Tabi yaşadığım hayal kırıklıgını tahmin edebilirsiniz bundan sonra . Neyse bir şekilde devam ettirdim çalışmaları tm1 87 bin tm2 84 bin tm3 80 bin geldi . Hedefim eeen başında pdr veya ing işletme idi ama tabi ki sonradan hedef filan kalmadı . Diyeceğim o ki , şimdi ben bir yıl daha mı hazırlanayım . Yoksa İst Üni ekonometri veya ikinci öğretim işletme iktisat mı yazayım . Bu alanlarda da kendimi geliştirebileceğime inanıyorum . Ki istanbulda yaşıyorum zaten . Fakat onca emeğin karşılığında bunu mu hakettim diye de sormadan edemiyorum . Evet arkadaşlar uzun oldu k.bakmayın fikir vereceklere teşekkür ediyorum

Hedefiniz pdr veya ingilizce işletmeydi,peki istediğiniz meslek nedir?

Eğer istediğiniz bir meslek yoksa ne okursanız okuyun okul bittikten sonra çok zorlanırsınız.

Hedef koymak için öncelikle mesleğinizi seçmeniz lazım,sonrasında hedefe karar verirsiniz. Hedef de sadece o bölümün iyi eğitimini veren bir üniversitedir.

Ama siz ne olursa olsun çevremdekilere göre iyi bir okul okuyup ünv.mezunu olayım diyorsanız tercih yapın puanınızın yettiği yerlere

Hedefiniz pdr veya ingilizce işletmeydi,peki istediğiniz meslek nedir?

Eğer istediğiniz bir meslek yoksa ne okursanız okuyun okul bittikten sonra çok zorlanırsınız.

Hedef koymak için öncelikle mesleğinizi seçmeniz lazım,sonrasında hedefe karar verirsiniz. Hedef de sadece o bölümün iyi eğitimini veren bir üniversitedir.

Ama siz ne olursa olsun çevremdekilere göre iyi bir okul okuyup ünv.mezunu olayım diyorsanız tercih yapın puanınızın yettiği yerlere

hedefimi istediğim meslek doğrultusunda belirledim zaten. yani pdr veya ing. işletme istiyordum fakat olmadı bende diğer alternatifleri denemeyi düşünüyorum . bu alanlarda da kendimi geliştirebileceğime inanıyorum . sonradan pişman olmak da istemiyorum fakat ailemin de bu konuda bir baskısı var . istanbul üni ekonometri okumamı istiyorlar . karar vermek çok güç ve geleceğim için çok kaygılanıyorum

Bölüm düşünmüşsünüz,okul hedefi yok muydu?
Ekonometri bölümü hakkında bilginiz var mı nedir ne değildir veya İstanbul Üniversitesi hakkında?
Aile öyle istiyo diye tercih yapan çok insan var ama o bölüm,o okul içinize sincekse,sizi mutlu edecekse tercih yapın.
Rehber hocalarla konuşabilirsiniz,şu an her okulda tanıtım günleri var,okulları gidip görüp aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
Bi okula yerleşip seneye tekrar sınava girerseniz okul puanının kırıldığını hatırlatmak istiyorum.

mrb, bence imkanın varsa ve kendini tekrar çalışmak için güçlü hissediyorsan sınava yeniden gir.

Çünkü ben 4.sınıfım arkadaşlarımdan istemeyerek gelenler her sene tekrar sınava giriyorlar mecburen de bölümü okumaya devam ediyorlar, bu şekilde okudukları bölümden de verim alamıyorlar sınava düzgünce çalışamadıkları için de başka bölüm kazanamıyorlar.

iki arada kalmak kötü bir durum..

mrb, bence imkanın varsa ve kendini tekrar çalışmak için güçlü hissediyorsan sınava yeniden gir.

Çünkü ben 4.sınıfım arkadaşlarımdan istemeyerek gelenler her sene tekrar sınava giriyorlar mecburen de bölümü okumaya devam ediyorlar, bu şekilde okudukları bölümden de verim alamıyorlar sınava düzgünce çalışamadıkları için de başka bölüm kazanamıyorlar.

iki arada kalmak kötü bir durum..

hangi bölümde okuyorsun canım?

pdr okuyorum, hukuk isteyip de bizim bölüme gelen arkadaşlardan bahsettim önceki yorumumda. bölüm önemli değil insan hedeflediği, istediği bölüme gitmeli..

Back
X