yardımcı ablanın kızı

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.549
Benim yardımcı bir ablam var , gelirken bırakacak kimsesi olmadığı için kızını da getiriyor. Kızı, kızımla aynı yaşlarda. 1.5 yıl önce hastalandı, işi bıraktı, o zaman sorun yoktu,çocuklar küçüktü. Ben başkasını buldum ama o abla da çocuğunun evlendiği yere (memleketine) taşındı. Birkaç haftadır yine eski abla geliyor, kızıyla. Sorun şu : biz bu süreçte kızımın odasını yeniledik, bir kız çocuğunu cezbedecek yatak, dolap ,aksesuar ne varsa aldık. Bu yavrucagiz baktı şaşkın şaşkın. Ben çok rahatsız oldum. Ona eskiden de hediyeler alırdım, beğendiği eşyalardan verirdim ama şimdi oda ilgisini çekiyor, fark ediyorum. Hatta geçende kendi kendine odada konuşuyordu, 'odan çok guzelmis' vs. Ben de dikkatini falan dağıtmaya çalıştım, yemek hazırladım ama hep oraya gidiyor. Acaba orayı oyun alanı gibi mi görüyordur yoksa üzülüyor mudur bilemedim. Ablayı bir daha çağırmasam iyi mi olur,kötü mü olur onu da bilemedim. 2-3 haftadır bu konuyu düşünüp duruyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Kız 4.5 yaşında. Bu sene okula gitmeyecek, gidecek olsa sorun olmayacaktı.

Ay ya canim benim. Benim icimden akar giderdi bir seyler. Oturur aglardim herhalde :KK43: Ama imkaniniz varsa onun icin süslü bir kiz cocugu hediyesi alabilirsiniz.
Bilgece veriyorum zaten ama yatağa falan takıldı çocuk :KK43: benim kız 3.5 yasinda. Odasında yetmiyordu, o yüzden odasına yatak falan aldik

Benim yardımcı bir ablam var , gelirken bırakacak kimsesi olmadığı için kızını da getiriyor. Kızı, kızımla aynı yaşlarda. 1.5 yıl önce hastalandı, işi bıraktı, o zaman sorun yoktu,çocuklar küçüktü. Ben başkasını buldum ama o abla da çocuğunun evlendiği yere (memleketine) taşındı. Birkaç haftadır yine eski abla geliyor, kızıyla. Sorun şu : biz bu süreçte kızımın odasını yeniledik, bir kız çocuğunu cezbedecek yatak, dolap ,aksesuar ne varsa aldık. Bu yavrucagiz baktı şaşkın şaşkın. Ben çok rahatsız oldum. Ona eskiden de hediyeler alırdım, beğendiği eşyalardan verirdim ama şimdi oda ilgisini çekiyor, fark ediyorum. Hatta geçende kendi kendine odada konuşuyordu, 'odan çok guzelmis' vs. Ben de dikkatini falan dağıtmaya çalıştım, yemek hazırladım ama hep oraya gidiyor. Acaba orayı oyun alanı gibi mi görüyordur yoksa üzülüyor mudur bilemedim. Ablayı bir daha çağırmasam iyi mi olur,kötü mü olur onu da bilemedim. 2-3 haftadır bu konuyu düşünüp duruyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Kız 4.5 yaşında. Bu sene okula gitmeyecek, gidecek olsa sorun olmayacaktı.
çağır hevesini alsın yavrucak

bu arada çok takdir ettim duyarlılığını

Son düzenleme:
Duygulandım gerçekten , çocukların birseylere sahip olamaması beni üzüyor .

Yani çağırmamanız daha kötü , kadın işinden olmak istemez . Sonuçta büyüyecek çocuk bu yaşadığı da olgunlaşmasına yardımcı olacak . Sizin yapacağınız birşey var gibi durmuyor basit birşey olsa ona da alın diycem ama oda sonuçta.

Maalesef ki sizin yapabilecek birşeyiniz yok.Anladığım kadarı ile o yavrucağa içiniz acıdı,cız etti.Eminim ki elinizde olsa aynı odayı onada yapardınız.

Kendinizi üzmeyin.Fırsat eşitsizliğiyle,fakirlikle,hiçbirşeyin adil olmadığı yeryüzüyle bu yaşta tanışmaları çok üzücü ve çok ağır.

Bilgece veriyorum zaten ama yatağa falan takıldı çocuk :KK43: benim kız 3.5 yasinda. Odasında yetmiyordu, o yüzden odasına yatak falan aldik

Haklisin elbet evladina alirsin. Ne bileyim cok icine oturmus ki konu acmissin ne guzel. Benim de otururdu. Doya doya kizinizla oynasin. Ne bileyim bi sekilde hevesini alir gibi sanki..

Yazik , kiz hayatin adaletsizligini, gelir farkini 5 yasinda anlamis.

Hatunu bence cagirin, paraya ihtiyaci var.

Kiz hakkinda fikrim yok, bana sorarsaniz birakin oynasin.
Tabii oynasın cherry ama daha mı çok üzülüyor acaba. Sonuçta 3 yaşında oda kavramının kişisel olduğunu anlamayabilirdi ama şimdi biliyor. Bir de o zaman böyle değildi oda

olaya başka yönden bakalım
belki hayata bu farkları görerek başlıyor ama bu onuniçin ileride motive edici de olabilir
küçükken bi akrabamın kızına özenirdim ben
onun ve ailesinin sahip olduğu şeylere
benim ailemin durumu o kadar iyi değildi
ama ben çok şükür çalıştım okudum vs o özendiklerimi elde edebilecek seviyeye geldim
belki o kız için de bir çıkış noktası olacaktır.

Tabii oynasın cherry ama daha mı çok üzülüyor acaba. Sonuçta 3 yaşında oda kavramının kişisel olduğunu anlamayabilirdi ama şimdi biliyor. Bir de o zaman böyle değildi oda
buyuk ihtiamlle eve gidince annesine aynisini istiyorum diyodur :KK43:
çocuklar hep isterler, insallah annesiyle guzel bi iletisimi avrdirda ana kiz bu sorunun hakkindan gelirler

Oyle bi yazmissinki inan aglayasim geldi kiyamam kuzum belkide özenmiştir.
Cocuklar cok sever boyle seyleri kolay kolayda unutucagni sanmam kardesimden biliyorum benimde 4.5 5 yasinda bi erkek kardesim var bi ara simsek mqquen odasi gormus biyerde tuttrdu bende boyle istyrm diye tabi ben kiyamadim dolaplarini aldik nevresim perde halisi resimleri vs. Okdr sevndiki eve gelen herkesi odasina goturup gosterir oldu.
Kolay kolay unutmuyolar tvde bisi goruyor onu yaziyo kafasina 1 ay ister unutmaz alasiya kadar soyler.
Zor bi durum ne desem bilemedim...

Duyarli olmaniz ne kadar guzel.Ama ise yeniden cagirmamak o cocugun kucuk hayallerinin gerceklesmesini engellenmis olmasi olasiligi var.Gelsin oynasinlar birlikte hem kizinizda sahip olduklarini paylasmayi ogrenir. Boyle aliskanliklar kucuk yasta kazaniliyor sonucta.Ayrica cevrenizde oda degistirmek isteyen cocugunun odasini vermek isteyen birirlerini duyarsaniz yonlendirebilirsiniz ya da bulundugunuzsehirdeki arkadaslarimizdan da belki biri cikabilir ☺

X