- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.549
Benim yardımcı bir ablam var , gelirken bırakacak kimsesi olmadığı için kızını da getiriyor. Kızı, kızımla aynı yaşlarda. 1.5 yıl önce hastalandı, işi bıraktı, o zaman sorun yoktu,çocuklar küçüktü. Ben başkasını buldum ama o abla da çocuğunun evlendiği yere (memleketine) taşındı. Birkaç haftadır yine eski abla geliyor, kızıyla. Sorun şu : biz bu süreçte kızımın odasını yeniledik, bir kız çocuğunu cezbedecek yatak, dolap ,aksesuar ne varsa aldık. Bu yavrucagiz baktı şaşkın şaşkın. Ben çok rahatsız oldum. Ona eskiden de hediyeler alırdım, beğendiği eşyalardan verirdim ama şimdi oda ilgisini çekiyor, fark ediyorum. Hatta geçende kendi kendine odada konuşuyordu, 'odan çok guzelmis' vs. Ben de dikkatini falan dağıtmaya çalıştım, yemek hazırladım ama hep oraya gidiyor. Acaba orayı oyun alanı gibi mi görüyordur yoksa üzülüyor mudur bilemedim. Ablayı bir daha çağırmasam iyi mi olur,kötü mü olur onu da bilemedim. 2-3 haftadır bu konuyu düşünüp duruyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Kız 4.5 yaşında. Bu sene okula gitmeyecek, gidecek olsa sorun olmayacaktı.