yardımcı olun lütfen..

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
Arkadaşlar merhaba,

Yaklasık 8 yıldır takip ediyorum var ilk defa konu acacağım. Ben 5 yıldır büyük bir şirkette calısıyorum bekarım. eve hiç para vermiyorum. Erkek arkadasım var sağolsun hiç para harcatmaz baen mahcup olmamak için ben gizlice oderim ya da hediye alırım buna aylık 250-300 tl gibi bi para diyebiliriz. Yazın tatile gitmek için kredi çektim aylık 270 lira ödüyorum 1,500 tl kaldı. telefon faturam 170-180 arası değişir. yol param günde 4 tl. sigara kullanıyorum kredi kartım var limiti 500 tl. Her ayın 1 inde maasım yatar fakat ayın 10 u dediniz mi elde avucta hiçbişey kalmıyor. bu maasla ev gecindiren aileler var biliyorum. Ben nerde hata yapıyorum. Öneriniz, gördüğünüz bi yanlıs var mı?

Son düzenleme:
1290 TL maaş...

250 TL erkek arkadaşlar gezme tozma
270 kredi
275 kredi
170 telefon
100 yaklaşık yol parası
100 sigara desek...

1165 TL gitti, kaldı elde 125 TL.

cep telefonun yüksek geliyor.
daha uygun paketler var onları kullanarak yarıya indirebilirsin.

sigara sağlığa ve bütçeye zararlı diyeceğim, bağımlı olmayan anlamaz diyecekler, susuyorum.. :KK14:

kredilerin varmış, onlardan biri de bittiğinde para biriktirebilirsin gibi geliyor.

bence de telefon faturan çok abartılı canım yaa
miranda79 miranda79 un dediği gibi uygun bir tarifeye geçsen
bide erkek arkadaşına 250 tl ne alıyorsun öyle abartmamış mısın?

Altalta topluyorum;
Krediler: 270
275
Sevgili: 250
Yol: 120
Sigara: 100 (en az)
Telefon: 170
+______
1185 TL

Bir de kredi kartını eklersek üstüne eksiye düşmesi muhtemel. Bu şartlarda ayın 10unu görmeniz bile mucize. Kendinize bir bütçe yapın. Fuzuli harcamaları kısın. Yoksa borca batacaksınız.

Pardon da erkek arkadaşım para ödetmez deyip 300 tl harcıyorsan, ödetse ne olacak kim bilir..

Arkadaşlar merhaba,

Yaklasık 8 yıldır takip ediyorum var ilk defa konu acacağım. Ben 5 yıldır büyük bir avm' de calısıyorum bekarım. eve hiç para vermiyorum. Erkek arkadasım var sağolsun hiç para harcatmaz bazen mahcup olmamak için ben gizlice oderim ya da hediye alırım buna aylık 250-300 tl gibi bi para diyebiliriz. Yazın tatile gitmek için kredi çektim aylık 270 lira ödüyorum 1,500 tl kaldı. Onun dısında ozel sebeplerden dolayı annemin üzerine bi kredi daha cektirmiştim aylık 275 tl. telefon faturam 170-180 arası değişir. yol param günde 4 tl. sigara kullanıyorum kredi kartım var limiti 500 tl. Aldığım maaş 1,290 tl. Her ayın 1 inde maasım yatar fakat ayın 10 u dediniz mi elde avucta hiçbişey kalmıyor. bu maasla ev gecindiren aileler var biliyorum. Ben nerde hata yapıyorum. Öneriniz, gördüğünüz bi yanlıs var mı?
durum böyleyken tatil için kredi çekmeye hiçbir anlam veremiyorum :KK14:

öncelikle ilginiz için tesekkur ederim, telefon faturası konusunda belirtmeyi unutmusum telefonum bozulduğu için taahhütlü aldım aylık 100 tl faturaya yansıyor o geri kalan paketim.
Kajmery34 Kajmery34 300 tl aylık bazda yani takdir edersiniz ki izmir gibi biyerde bi kafeye oturunca bile 40 tl'den asağıya kalkılmıyor, ödeyemediğim zaman hediye alıyorum kendisinin durumu biraz fazla iyi haliyle kullandığı markalarda ona göre. Sanırı yaptığı e büyük hata burda kendi şartlarıma göre değil onun sartlarına göre karsılık vermeye calısmak.

Çok uygun paketler var canım sınırsız internet ve çok geniş dakikası olan ve maximum 60 lira. Sen naptın yaa 180 lira üçte bire indirilebilir bence

Erkek arkadaşına ayırdığın para ve telefon faturasından kısarsan yavaştan birikmeye başlar. Bir de kredilerin biri bitti mi, rahat rahat birikim yapabilirsin.

öncelikle ilginiz için tesekkur ederim, telefon faturası konusunda belirtmeyi unutmusum telefonum bozulduğu için taahhütlü aldım aylık 100 tl faturaya yansıyor o geri kalan paketim.
Kajmery34 Kajmery34 300 tl aylık bazda yani takdir edersiniz ki izmir gibi biyerde bi kafeye oturunca bile 40 tl'den asağıya kalkılmıyor, ödeyemediğim zaman hediye alıyorum kendisinin durumu biraz fazla iyi haliyle kullandığı markalarda ona göre. Sanırı yaptığı e büyük hata burda kendi şartlarıma göre değil onun sartlarına göre karsılık vermeye calısmak.

cafelerde bi sen bi o ödese belki daha makul olur. hediye almana gerek yok.
yoksa ben zenginim mi dedin sevgiline :)

maaşınıza göre fazla coşmuşsunuz tatile gitmek için bu kadar borca girilirse olacağı bu

ayağını yorganına göre uzat demiş atalarımız

Herkesin harcamaları farklılık gösterir.Ben bu maaşı şöyle harcardım. 50tl telefon,100tl giyim desek... Erkek arkadaşımla harcamak için 100tl, kredi yok :) Otobüs parası 65 tl. Ayrıca harcamak için 100tl. Evi ailem geçindiriyor :) Geri kalanı birikim.

erkek arkadasıma zenginim demedim fakat aldığım maaştan ve borç içinde olduğumdan haberi yok, kendisi yabancı acık soylemek gerekirse konu neaman maasa gelse lafı değiştiriyorum cunku ülkemn şartlarından utanıyorum. Birde kendisi cok eli acık bi insan cok fazla hediye alıyor. Yapım gereği utanıyorum sevgililer günüde hediye almak için boynumda ki kolyeyi sattım maalesef.. Bazen cok mutlu olmama rağmen bitirsem mi diye süşünmüyor değilim..

Erkek arkadasina jest olsun diye 200 300 harcama yaparak
aylik 170 180 lira gibi bir fatura tutari kullanarak
bir de maasindan cok daha buyuk rakamlarda bir tatil plani yapip borca girerek
Hata yapiyorsun

( kredi karti ile taksit yapip tatile gidenleri hic anlamamisimdir. 3 5 gun eglenmek icin en az 3 5 ay biyerleri sikmak bana cok anlamsiz gelir)

X