Yaş 20 ama hastalıklar daha şimdiden peşimde

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
Yaşım 20..
Daha öncesinde 2-3 hastalığım vardı..
Onlar geçti..
Ama şimdi bi 3 tane daha var..
2 tanesi kesin !
1tanesi kuvvetli bi ihtimal..
Bi çok hastalığımda genelde orta yaşlarda çıkan hastalıklar.
Bende 20 yaşında olup hala 15 gösteren biriyim..
Bu hastalıklar ALLAHtan..
Boyun kıldan ince..
Ama şöyle bi durum var..
Bu hastalıklarımda genetik bi taşıyıcılığım var yani..
Bunlaar tamamen geçse bile bünyemde var..
Yani ileride çocuğumda bu hastalıkların olma ihtimali yüksek..
Küçükkende zaten boğmaca falan hepsini tam teşkilat şekilde geçirmişim..
Bünyem hassas ve zayıf ama bu zayıflık görsel açıdan değil..
Benim birde 3 yıllık erkek arkadaşım var..
Yani gelecek düşüncelerimiz var..
İlerisi hakkında..
Ailelerimiz biliyor arkadaşlığımızı..
Ve bende bu kadar hastalık varken ilerde çocuğum olursa hangi hastalıklara hazırlıklı olucağınıda biliyorum..
Daha şimdiden bunu düşünüyorum..
Belki şimdi söyliceğim şey garip gelebilir ama içimdeki derdimi anca o şekilde dile getirebilirim
Durum şu ki;
Erkek arkadaşımda bu dediğimin farkında
İleride çocuğum olursa hastalıklara yakın olarak dünyaya gelicek..
Ama bu çocuk benim çocuğum olucak..
Erkek arkadaşımla evlenirsekte bizim çocuğumuz olucak..
Ama benimle evlenmeye mecbur değil..
Onun çocuğu bi başkasından da olur hemde sağlıklı dünyaya gelebilir..
Benimle evlenirse hastalıkların taşıyıcısı olarak gelicek belkide hastane hastane dolaşıp durucak..
Erkek arkadaşım buna mecbur değil..
Aklım o kadar karışık ki..
-İstersen ayrıl ilerde çocuğunu belkide etkilerim diyesim var..
Sanki bana acıyor gibi geliyor..
Acıdığı için benimleymiş gibi geliyor..
Tüm hastalıklarım ilaçla tedavi edilenlerden yani yediğine dikkat et geçer kadar küçük değiller..
İlacını mutlaka kullanmam azım..
Hergün..
Aksatmadan..
Midemde küçük bi eczane var..
Sizden yorum istiyorum nasıl bi yol izlemeliyim..
Hastalıklardan yana bi sıkıntım bi ahım yok..
Sadece bu ileride çocuğum olursa o zaman nolucak..
Erkek arkadaşımın düşüncesini nasıl öğrenebilirim..
Kaç kez karşısında neredeyse ağlıcaktım..

Siz de demissiniz hastalik Allahtan, sapasağlam insanlarin engelli çocuğu olmuyor mu? Kimse size cocugunuz hasta olacak diyemez, dunyanin en saglikli insanina da sagliki cocuk garantisi veremez.
Bakin benim sevgilim de taşıyıcı bir hastaliga sahip ve çocuğuna geçme ihtimali var. Ama ben bunu dert etmiyorum hiç Allahin izniyle sağlıklı olacak çocuklarimiz diyorum ohoo o zamana tedavisi bulunur diyorum.. yani hangimizin genleri 4 4luk? Bence bu konuyu açıp sevgilinizi uzmeyin. Her sey Allahtan, katlanmak lazim. Ha bakin deseydiniz sevgilimde de ayni hastaliktan var o zaman bi düşünün bu evliligi derdim o ayri, ama sizin durumunuzda cekinilecek uzulecek bir sey yok. Geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım. dert etme. bak sen bu hastalık lari tasiyarak hayatina devam ediyorsun.buyuk engel değil. bir de cocuga gecmeyebilir babanin genleri ağır basarsa fln diye bir şey lerduymustum.

Surda bir kaç sonra 33 yasında olucam. 10 kere ameliyat oldum. Ondan harici 4 kere meme me kesik actılar. Meme tüberküloz uyum birde süt kanallarım cikarilicak cocuklarımın az daha büyümesini bekliyorum zira bakicak kimse yok küçüğü 1 yasında daha. Hic üzülmedim onca hastalığıma. 24 yasında rahim ağzı kanserinden ameliyat oldum bu yüzden normal doğumda yapamadım iki kızımda premature doğdu.
Kanser ameliyatı olduğumda evliydim.
Hic bir zaman da esım ne düşünür demedim. O boyle rahatsızlıkları olsa ben düşünmezdim diye onu da öyle bildim. Esım talasemi taşıyıcısı ve kızıma da gecmis genetik çünkü. Dönüpte esime lafını dahi etmedim. Çok şükür ki taşıyıcı Allah beterinden korusun dedim.
Eğer sevgilin seni gercekten sevip senden cocuğu olsun istiyorsa lafını dahi etmez:

Kafan cok karisik.

Baskalari adina karar verme zorunlulugun varmis gibi hissediyorsun.

Daha dogmamis bebegin, erkek arkadasin... Birak zamani gelince herkes kendi kendini dusunsun.

Hastaliklarini bilmiyorum ama yil 2015 ise bir suru hastaligin caresi var.

O yuzden bunalima girmek yerine kendine bak ve tek basina yapamiyorsan yaninda psikolojik destek al.

Herkes kendi hayatindan sorumludur bunu unutma . :KK51:

Siz de demissiniz hastalik Allahtan, sapasağlam insanlarin engelli çocuğu olmuyor mu? Kimse size cocugunuz hasta olacak diyemez, dunyanin en saglikli insanina da sagliki cocuk garantisi veremez.
Bakin benim sevgilim de taşıyıcı bir hastaliga sahip ve çocuğuna geçme ihtimali var. Ama ben bunu dert etmiyorum hiç Allahin izniyle sağlıklı olacak çocuklarimiz diyorum ohoo o zamana tedavisi bulunur diyorum.. yani hangimizin genleri 4 4luk? Bence bu konuyu açıp sevgilinizi uzmeyin. Her sey Allahtan, katlanmak lazim. Ha bakin deseydiniz sevgilimde de ayni hastaliktan var o zaman bi düşünün bu evliligi derdim o ayri, ama sizin durumunuzda cekinilecek uzulecek bir sey yok. Geçmiş olsun

Senin sevgilinin hangi hastalığı var ?

Geçmiş olsun canım. dert etme. bak sen bu hastalık lari tasiyarak hayatina devam ediyorsun.buyuk engel değil. bir de cocuga gecmeyebilir babanin genleri ağır basarsa fln diye bir şey lerduymustum.

Ediyorum ama hepsi hipoglisemi, tiroid, astım, anemi falan hepsi bu şekilde hastalıklar..
bunlar bi kaçı yalnızcca

Yaşım 20..
Onlar geçti..
2 tanesi kesin !
Boyun kıldan ince..
Ama şöyle bi durum var..
İlerisi hakkında..
Ve bende bu kadar hastalık varken ilerde çocuğum olursa hangi hastalıklara hazırlıklı olucağınıda biliyorum..
Belki şimdi söyliceğim şey garip gelebilir ama içimdeki derdimi anca o şekilde dile getirebilirim
Durum şu ki;
Benimle evlenirse hastalıkların taşıyıcısı olarak gelicek belkide hastane hastane dolaşıp durucak..
Tüm hastalıklarım ilaçla tedavi edilenlerden yani yediğine dikkat et geçer kadar küçük değiller..
Hergün..
Aksatmadan..
Gecmis olsun canim hastaligin ne peki boylede seni bu kadsr cok uzmus bence ayrilik cozum degil belkide cocugun genetigini babadan alir ki genelde boyle oluyo ayrilik cozum degil bence kendini biosuna uzuyosun ve hastalikkarin basinda uzuntu stres var biliyosun dimi bendede cok hastalik var benimde 23 yasinda cikti esim surekli yanimda ve inanirmisin gayet normal hayatimiz bende cok seyden gectim ama insan gucleniyo 2yasinda oglum var masallah babasina cekmis bence evlenince dahada iyi olucaksin cocuk icinde doktor kontrolunde bisey olmuyo ki uzulme bence erkek arkadasin hasta olsa cocuk problemi olsa sen onu birakabilirmisinki bence oyle dusun

her birimizin o kadar karışık bir gen haritası varki. ama bu bile inanın bir şey ifade etmiyor. insanların protein mekanizmaları inceleniyor otoimmun hastalıkların teşhisi ve/veya tedavisi için. size şunu söyleyim sağlıklı bir bireyin gen haritasındaki hastalıklar, yatkınlıklar, dudağınızı uçuklatır. ben her zaman derimki olasılık yüzde 90 da olsa olacak olan bir tanedir. bir şey ya olur ya olmaz. siz hasta olmasınızda ailenizde kalp şeker tansiyon tirod mutlaka vardır. yani sağlıklı bir bireykende aslında taşıyıcısınız. kısaca şunu diyorum bunları düşünmeyin hepimizin genlerinde kanser var otoimun yüzlerce hastalığın kodu var. zaten insan eş olarak en güçlü genlere sahip olan bireyi seçer doğal seleksyonun parçasıdır bu. erkek arkadaşınızda sizi en sağlam, güçlü ve kendine en uzak genlere sahip bir birey olduğunuz için seçmiş(tabi bilinçli olsrsk değil içgüdüsel olarak). hani şu televizyondaki elektrik alamadım varya işte onun kimyasal açıklaması basitçe bu. demekki siz sağlıklı bir bireysiniz ve her insan gibi çocuk sahibi olmaya hakkınız var. bunlar gereksiz melankoli. üzerine ikinci defa bile düşünmeyin.

Beterin beteri var , ufacik çocuklarda her türlü hastaliklar mevcut malesef
bende kronik hastayim , genç yasda fazla karamsal olma hayatini mahfedersin geçmis olsun her hastalikta moral çok önemli

Surda bir kaç sonra 33 yasında olucam. 10 kere ameliyat oldum. Ondan harici 4 kere meme me kesik actılar. Meme tüberküloz uyum birde süt kanallarım cikarilicak cocuklarımın az daha büyümesini bekliyorum zira bakicak kimse yok küçüğü 1 yasında daha. Hic üzülmedim onca hastalığıma. 24 yasında rahim ağzı kanserinden ameliyat oldum bu yüzden normal doğumda yapamadım iki kızımda premature doğdu.
Kanser ameliyatı olduğumda evliydim.
Hic bir zaman da esım ne düşünür demedim. O boyle rahatsızlıkları olsa ben düşünmezdim diye onu da öyle bildim. Esım talasemi taşıyıcısı ve kızıma da gecmis genetik çünkü. Dönüpte esime lafını dahi etmedim. Çok şükür ki taşıyıcı Allah beterinden korusun dedim.
Eğer sevgilin seni gercekten sevip senden cocuğu olsun istiyorsa lafını dahi etmez:

ALLAH yardımcınız olsun..
Biz bayanlar daha duygusalız ama erkekler öyle değil..
Ben bu yüzden daha çok düşünüyorum belkide..
Erkek arkadaşımda hastalık konusunda hassas.
Ama ne bileyim..
Dün acile gittik..
Daldı gitti uzağa ben müşade odasındaydım..
- Noldu dedim
- Seni düşünüyorum. Hastalıkların hep ilaçla tedavi olabilicek düzeydeler ileri gitme ihtimali yüksek olanlar neden acaba bu kadar çok hastalık seni buluyor ? çok garip.
- Evet onu bende düşündüm grip gibi 1 haftaya geçer denilen veya sağlıklı beslen düzelirsin tarzında hastalıklar değil bi ilaca mahkum olmam gerekiyor dedim

Kafan cok karisik.

Baskalari adina karar verme zorunlulugun varmis gibi hissediyorsun.

Daha dogmamis bebegin, erkek arkadasin... Birak zamani gelince herkes kendi kendini dusunsun.

Hastaliklarini bilmiyorum ama yil 2015 ise bir suru hastaligin caresi var.

O yuzden bunalima girmek yerine kendine bak ve tek basina yapamiyorsan yaninda psikolojik destek al.

Herkes kendi hayatindan sorumludur bunu unutma . :KK51:

Evet aynen öyle hissediyorum..
Ne düşünüyorlar ?
Ne düşünürler ?
Düşünceleri değişir mi ?
Hep böyle

Hastalıklarınız ne çok merak ettim ? Fmf bi gen hastalığı mesela kv ve benim kendi babamda var bu hastalık eşim de ben de tasiyiciyiz muhtemelen ama 2 çocuğum var gen testi yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı şimdiden neler düşünüyorsunuz? Bu arada ben de kronik anemiyim

Hastagini anlatirmisin?

Üstte özet geçmiştim :)

Gecmis olsun canim hastaligin ne peki boylede seni bu kadsr cok uzmus bence ayrilik cozum degil belkide cocugun genetigini babadan alir ki genelde boyle oluyo ayrilik cozum degil bence kendini biosuna uzuyosun ve hastalikkarin basinda uzuntu stres var biliyosun dimi bendede cok hastalik var benimde 23 yasinda cikti esim surekli yanimda ve inanirmisin gayet normal hayatimiz bende cok seyden gectim ama insan gucleniyo 2yasinda oglum var masallah babasina cekmis bence evlenince dahada iyi olucaksin cocuk icinde doktor kontrolunde bisey olmuyo ki uzulme bence erkek arkadasin hasta olsa cocuk problemi olsa sen onu birakabilirmisinki bence oyle dusun

Ben bırakamam..
O bu benim düşüncem..

her birimizin o kadar karışık bir gen haritası varki. ama bu bile inanın bir şey ifade etmiyor. insanların protein mekanizmaları inceleniyor otoimmun hastalıkların teşhisi ve/veya tedavisi için. size şunu söyleyim sağlıklı bir bireyin gen haritasındaki hastalıklar, yatkınlıklar, dudağınızı uçuklatır. ben her zaman derimki olasılık yüzde 90 da olsa olacak olan bir tanedir. bir şey ya olur ya olmaz. siz hasta olmasınızda ailenizde kalp şeker tansiyon tirod mutlaka vardır. yani sağlıklı bir bireykende aslında taşıyıcısınız. kısaca şunu diyorum bunları düşünmeyin hepimizin genlerinde kanser var otoimun yüzlerce hastalığın kodu var. zaten insan eş olarak en güçlü genlere sahip olan bireyi seçer doğal seleksyonun parçasıdır bu. erkek arkadaşınızda sizi en sağlam, güçlü ve kendine en uzak genlere sahip bir birey olduğunuz için seçmiş(tabi bilinçli olsrsk değil içgüdüsel olarak). hani şu televizyondaki elektrik alamadım varya işte onun kimyasal açıklaması basitçe bu. demekki siz sağlıklı bir bireysiniz ve her insan gibi çocuk sahibi olmaya hakkınız var. bunlar gereksiz melankoli. üzerine ikinci defa bile düşünmeyin.

Bilmem belkide sağlıklı olan o diye ben onu seçmişimdir

Beterin beteri var , ufacik çocuklarda her türlü hastaliklar mevcut malesef
bende kronik hastayim , genç yasda fazla karamsal olma hayatini mahfedersin geçmis olsun her hastalikta moral çok önemli

Tabiikide biliyorum..
Bunların beteri var ama şuan kendi hastalıklarımla bunu düşünüyorum yaşım daha 20

Hastalıklarınız ne çok merak ettim ? Fmf bi gen hastalığı mesela kv ve benim kendi babamda var bu hastalık eşim de ben de tasiyiciyiz muhtemelen ama 2 çocuğum var gen testi yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı şimdiden neler düşünüyorsunuz? Bu arada ben de kronik anemiyim

Kronik anemi ne oluyor ?
Üstte özet geçtim hastalıkları

Yaşım 20..
Onlar geçti..
2 tanesi kesin !
Boyun kıldan ince..
Ama şöyle bi durum var..
İlerisi hakkında..
Durum şu ki;
Hergün..
Aksatmadan..
Dua et tatlım. İbadet et. Gerçekten her şeyde bir hayır vardır. İnan rabbim çocuğunu korur. Her hastalık bulaşacak diye bir kaide yok. Bulaşmayadabilir. Bulaşacak bişeyse de rabbimin öyle mucizeleri var ki onu evladına vermez. Hastalıkların mutluluğuna engel olmamalı. Ben ne istesem ibadet ederim. Çocuk öyle ha yapalım deyince olan bişey olabilir bazen ama biz çok dualar ettik, her şeyin bir yöntemi var. Bak ben hamileyim neler atlattım. Çok feci şekilde düştüm iki kere, normal biri olsa çocuğu düşerdi belki ama cidden çocuğu yapmadan bazı şeyleri yerine getirdim ve hep dua ettim rabbim korudu. Her şey yolunda şimdilik. Böyle düşünüp hayatını mahvetme. Her derdin şifası vardır. Derdi veren dermanını da verir.

Dua et tatlım. İbadet et. Gerçekten her şeyde bir hayır vardır. İnan rabbim çocuğunu korur. Her hastalık bulaşacak diye bir kaide yok. Bulaşmayadabilir. Bulaşacak bişeyse de rabbimin öyle mucizeleri var ki onu evladına vermez. Hastalıkların mutluluğuna engel olmamalı. Ben ne istesem ibadet ederim. Çocuk öyle ha yapalım deyince olan bişey olabilir bazen ama biz çok dualar ettik, her şeyin bir yöntemi var. Bak ben hamileyim neler atlattım. Çok feci şekilde düştüm iki kere, normal biri olsa çocuğu düşerdi belki ama cidden çocuğu yapmadan bazı şeyleri yerine getirdim ve hep dua ettim rabbim korudu. Her şey yolunda şimdilik. Böyle düşünüp hayatını mahvetme. Her derdin şifası vardır. Derdi veren dermanını da verir.

ALLAH sağlıklı bi şekilde kucağınıza alıp büyütmeyi nasip eder inşALLAH :)
Farkındayım onların ama bu düşünceler hep aklımda

ALLAH yardımcınız olsun..
Biz bayanlar daha duygusalız ama erkekler öyle değil..
Ben bu yüzden daha çok düşünüyorum belkide..
Erkek arkadaşımda hastalık konusunda
hassas.
Ama ne bileyim..
Dün acile gittik.
Daldı gitti uzağa ben müşade
odasındaydım..
- Noldu dedim
- Seni düşünüyorum. Hastalıkların hep
ilaçla tedavi olabilicek düzeydeler ileri
gitme ihtimali yüksek olanlar neden
acaba bu kadar çok hastalık seni buluyor
? çok garip.
- Evet onu bende düşündüm grip gibi 1
haftaya geçer denilen veya sağlıklı
beslen düzelirsin tarzında hastalıklar
değil bi ilaca mahkum olmam gerekiyor
dedim

Benim esım bildigin hastalık hastası. Koc gibi maşallah ama hep hasta hep bir yeri ağrır. İnsulin direnci var seker hastasiyim diye ortalarda gezdi aylarca icimi çürütdü :) cocuklarımız hapsuuu demesin biz doktordayiz :) bense safra kesesi ameliyatı oldum 20 günlük lohusa iken gece hastanede bile yatmadım geldim eve o halle bebeğimi emzirdim.
Benim yapım boyle cevval hatunum hastalıkta :KK66:
Herseyi herkesi düşünmeyi bırak. Bende hep öyle inceydim kendimden çok herkesi düşünürdum bir kaç oduna denk gelene kadar :KK66: düşündüğün kadar üzülüyorsun maalesef bu boyle.

Evet aynen öyle hissediyorum..
Ne düşünüyorlar ?
Ne düşünürler ?
Düşünceleri değişir mi ?
Hep böyle

Bilmem belkide sağlıklı olan o diye ben onu seçmişimdir
bahsettiğim şey bu değildi.. sizin yaşadığınız sağlık problemlerinden dolayı ruh sağlığınız haklı olarak etkilenmiş. her şeyi olduğundan daha kötü görüyorsunuz hassassınız. siz tamamen sağlıklı olsanızda haberiniz bile olmayan o kafar hastalığın taşıyıcısısınızkı (hepimiz öyleyiz) çocuğunuzda yine kronik hastalıklar olabilir. benim çevremde en az bir kronik hastalığa sahip olmayan kimse yok mesela.

Bende ömür boyu tiroid ilacı kullanacağım. Anemi zaten hep vardı düzelecek gibi de değil. Benden kızıma astigmatım geçti. Çok şükür diğerleri yok şimdilik.

Kafana takıp hayatı zindan etme kendine. Sevgiline de bunlardan bahsetme. Bu hastalıklar ilaçlarını düzgün kullandığın zaman hayatını etkilemeyecekki. Sadece ilaç yutmuş olacaksın. Karamsar olma :KK66:

Kronik anemi aylarca ilaç kullansam da kan değerlerim hiç olmasi gereken rakama çıkmadı hep az hep yetersiz erzurum gibi rakım yüksek bi şehirde yaşıyorum üstelik Dr ayakta durmami mucize olarak nitelendiriyo :) demir deposu boş diyo onay vermiyor ilaçlar yiyecekler arttirmiyo hiç

X