yaşça büyük kişilere abla-abi demek ?

anitaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
3.165
2.892
dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .

dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .

2,3 yaş büyüğe abla abi denmesinde bir anormallik yok ki denilebilir denir ki diyen kişi kuzeninmiş hanım diye mi hitap etsin o da

ama sen madem rahatsızsın açıkça söyle

ben 3 yas büyük kuzenime abla diyorum ama gocunuyor mu bilemem
sonuçta bebeklikten beri tanıyorum onu ablam oluyor napabilirim
bunu niye bu kadar dert ettiniz ki
ne güzel saygı duyuyor işte aranızda mesafe olur böylece
saygı abla demekle olmaz zaten ...
bana alaturka geliyor böyle şeyler modern düşünüyorum galiba ondan ...
2-3 yaş için demekde komik oluyor ..

Bende sevmiyorum abla abi demeyi kendi abilerime bile demem nerdeyse, ama bana isterse teyze desinler önemsemiyorum o yüzden genelde ismimle hitap eder benden bayağı küçükler bile :KK66:

Ben de hoslanmiyorum bu sekilde hitap etmekten. Kendimden on yas buyuk arkadaslarim var, isimlerini soyluyorum. Ama akrabalara falan abla abi diyorum mecburen. Yakisik almiyor diger turlusu.
Kuzen meelesini anlayamadim. Bu zsmana kadar abla demis sonucta, boyle alismis boyle gider. Simdiye kadar rahatsiz olmadin mi? Kucukten oyle alistirsaydin keske.

Niye komplekse yorsun ki canim, ben de bunu kafaya takacak insanlara abla diyorum mecburen ama takmayacagini bildigim samimi kisilere demem. Ben de onemsemem aslinda ama toplumumuzun bizlere bir hediyesi de bu abi abla olayi. Yabanci dilde yok mesela, kimseye mary sister demiyorsun :-) hocalarimiza falan hep adiyla hitap ederdik uni.de (yabancilara tabi) bizim Turk hocalara adiyla hitap etsen dusunemiyorum :-)

saygı abla demekle olmaz zaten ...
bana alaturka geliyor böyle şeyler modern düşünüyorum galiba ondan ...
2-3 yaş için demekde komik oluyor ..

bizim örf adetlerimize göre büyüklere saygı duyulur bu tanımlar ingilizcede yok sister var mesela kızkardeş de abla da aynı
demek ki saygı ifadesi sen bilirsin
söylemende onu kırar söyle gitsin o kadar dert ettiysen
ama komik değil bence hiç

ben alaturka düşünce tarzına sahip değilim sanırım ondan ..
ay siz çok medeni avrupai düşüncelere sahip bir insansınız çok belli:KK59:

doğum tarihinize bakılırsa benden 4 yaş büyüksünüz

sevgi abla

benim yaş sizden küçük ama kafa eski çağlarda geziniyor ne yaparsın işte:KK53:

tarz meselesi

bizim örf adetlerimize göre büyüklere saygı duyulur bu tanımlar da demek ki saygı ifadesi ama kompleks çekiyorsun bence bundan belli
söylemende onu kırar söyle gitsin o kadar dert ettiysen
herkesin örfü adeti kendine .. toplumdaki bütün örfe adete uyucağız diye birşey yok ..
2 yaş farkla komplesk yapmam çünkü büyük bir fark değil .. sadece kendimden 4-5 yaş küçük arkadaşlarım bile adımla hitap ederken onun küçük bir kız gibi abla abla demesi komik ...
abla demek saygı ifadesi değil .. saygı hareketle olur hitapla olmaz ...

sevgi abla

tarz meselesi
herkesin aldığı eğitim ve girdiği ortama göre değişir . sen bana abla dersin belki ama ben üstüme alınır mıyım onu bilemem ...:KK70:

söyleyecem de alınmasın diyorum ne bileyim ..
Bunda ne var alınacak; bence siz biraz abartmışsınız

X aramızda sadece iki yaş var ne ablası der bir de gülersiniz o da bir daha demez

işyerinde benden sonra işe başlayan ve alt pozisyonda olan bir kişi vardı X hanım X hanım iloe başladık.

Neyse aynı konuma geldik; oda arkadaşım oldu. Sekreterimiz dedi ki X hanım X hanım diyorsun komik oluyor dedi 2 yaş var aramızda nasıl istersen öyle de dedim X dedi. Onunla yaşıt aynı şekilde işe başlayan ve o dönem bana X hanım diyen diğer arkadaşa kimse öyle demedi; benim için de sıkıntı değildi; ağız alışkanlığı dedim umursamadım. Sonra ikimiz de işten ayrıldık bir iki karşılaşmada X hanım dedi; sonra bir kere X dedi ve aştı artık X diyor.

Belki de küçükken aileler ona abla de demişlerdir benim kuzenimle aramda 2,5 yaş var adımı söyler

sevgi abla

tarz meselesi
herkesin örfü adeti kendine .. toplumdaki bütün örfe adete uyucağız diye birşey yok ..
2 yaş farkla komplesk yapmam çünkü büyük bir fark değil .. sadece kendimden 4-5 yaş küçük arkadaşlarım bile adımla hitap ederken onun küçük bir kız gibi abla abla demesi komik ...
abla demek saygı ifadesi değil .. saygı hareketle olur hitapla olmaz ...

ay tamam ya abla değilsin amma uzattın bu videoyu at ona

X